Csányi -5-el nyerő, Jaczkovics címvédő a Hungarian Tour II-n

Csányi Olivér(-5) és Jaczkovics Emma (+5) az augusztus 9-11. között rendezett Nyílt Hungarian Tour második állomásának győztesei. Csányi legnagyobb vetélytársa, a 66-os második kört záró ifj. Sárközi Ricárdnak az ezütéremmel kellett beérnie.


A Szlovák Open megnyerése után Csányi Olivér itthon is megmutatta, hogy továbbra sem kíván búcsúzni a bajnoki mámortól. A Birdland Golf & Country Clubban rendezett Hungarian Tour második állomását szemmel láthatóan ennek jegyében kezdte, hiszen a -3-as kezdő kört hét birdie is segítette (69). A nagyvennégy fős mezőnyban ekkor még Závaczki Bálint (71) és ifj. Sárközi Richárd (71) is -2-vel próbált erős nyomást gyakorolni a felnőtt válogatott játékosra, mely taktika a második körben úgy tűnt, be is jön. Sárközi (66) a folytatásan szó szerint szárnyalt, egy eagle-öt birdie szárnyán, -6-al kápráztatta el rajongótáborát. Csányi (68) négy ütéskülönbséggel "kullogott" ekkor még mögötte, de nem sokáig tartott Sárközi öröme. A döntőben túl sokat hibázott, négy bogey-t, egy tripla-bogeyt mindössze két birdie-vel tudta szépíteni, a +5-ös körtől pedig végleg szertefoszlottak győzelmi álmai. Csányi ugyanis az előző naphoz hasonlóan, mértani pontossággal most is -1-re hozta a kört, így összetettben -5-el, karrierje első Hungarian Tour serlegét foghatta mosolygósan a kezébe. Sárközi két ütéssel lemaradva állhatott a dobogó második fokára, Csányitól hét ütésre Závaczki végzett.

A nőknél a címvédésre készülő Jaczkovics Emma, az osztrák színekben versenyző Dultinger Maja és Berkenyei Daniella között dőltek el a dobogós helyek. A nyitányban Jackovics (+4), Dultinger (+5) és Berkenyei (+6) egy-egy ütéskülönbséggel végeztek. A folytatásban Jackovics kiegyensúlyozott játékkal par-ra hozta a kört, Berkenyei azonban újabb két ütéssel növelte lemaradását. Sántha Laura is erősített, Dultingert egy ütéssel megelőzve a harmadik helyről várta a finálét. A befejezésben Jaczkovics tovább tartotta pozícióját(+1), így +5-ös score-ral sikerült megvédeni bajnoki címét. Berkenyei is sikeres zárókört (0) írhatott a score-kártyára, ami +8 összesített eredménnyel ezüstérmet ért. A harmadik helyre a magyar lányoktól lényegesen lemaradtva,+20-al Dultinger Maja ért be.

NYÍLT HUNGARIAN TOUR II. VÉGEREDMÉNY

FÉRFIAK NŐK
Csány Olivér (69,71,71/-5) 1.hely Jaczkovics Emma (76,72,73/+5)
ifj. Sárközi Richárd (70,66,77/-3) 2.hely Berkenyei Daniella (78,74,72/+8)
Závaczki Bálint (70,75,73/+2) 3.hely Dultinger Maja (AUT)(==,81,78/+20)

Bükön száguld tovább a Hungarian Tour

2022.08.08.

A Hungarian Tour első évadának második fordulóját rendezik augusztus 9-11. között a harminc éve nyitott Greenfield Golf championship pályáján. A 44 nevező közül az első flightban indul az idei magyar bajnok, Somogyi Bence és a hétvégén friss szlovák bajnoki címet szerző Csányi Olivér is.


A tavaly jelentős pályafrissítésen átesett Birdland Golf & Country Club nem először rendez idén szövetségi versenyt: az emlékezetes Magyar Kupa, majd a múlt heti Profi Bajnokság után ismét a magyar golfelit fókuszába került a páratlan szépségű helyszín és az elbűvölő vendégszeretet. Az idén debütáló versenysorozat, a Nyílt Hungarian Tour második felvonására 44-en, túlnyomó részt hazai versenyzők jelentkeztek be.

A legelső fligtban kapott helyet a frissen avatott magyar bajnok, Somogyi Bence, a bajnoki címet Szlovákiában elhódító Csányi Olivér, valamint az első Hungarian Tour egyik nagy esélyese, ifj. Sárközi Richárd. Mögöttük 9.10-kor startol a nyílt torna első fordulójának bronzérmese, Závaczki Bálint, a Balaton Golf tehetsége, Horváth Ákos és a múlt héten két eagle ütéssel kitűnő Junior Tour játékos, Sántha Ádám.

A nők versenyében az abszolút esélyesnek Jaczkovics Emma számít, aki nemcsak az összesített női ranglista élén áll, de a Zala Springs-ben bemutatkozó verseny győzteseként is feliratkozott a dicsőségtáblára, és minden bizonnyal most is aranyos álmokat dédelget. Vele együtt versenyez az összesített ranglista második helyezettje, Berkenyei Daniella és az osztrák Adamstal Golf Club játékosa, Dultinger Maja is.

Összes hír