Címvédők a Magyar Kupa mezőnyében

Kilencvenegy játékos jelezte a megadott határidőig indulási szándékát a május 20-21. között rendezendő 34. Magyar Kupa küzdelmeire. Az abszolút esélyesek között a negyedik kupa trófeájára készülő Kötél Bencét és Jaczkovics Emmát jegyzik.


Az idén kétfordulósra tervezett verseny népes mezőnyét az újra régi pompájában tündöklő Balaton Golf Club látja vendégül. Május 16. délig kilencvenegy játékos adta le a nevezését a GOLFiGO rendszerében, azonban az indulási jog csak a nevezési díjak beérkezését, azaz május 17. követően válik véglegessé.

Az idei férfi mezőnyben nagy eséllyel indul az egyetemi bajnokságokban szereplő University of Toledo csapatát ezúttal anyaklubja mezőnyére cserélő, egyetlen pluszos hendikepesként induló Kötél Bence (+4.0), de a junior válogatott titánjait, Zsimán-Lebovics Zénót (0.9), Nagy Ármint (1.1) és Károly Ádámot (1.7) vagy 2012 magyar bajnokát, a mid-amatőr ranglistaverseny idei győztesét, Szeberényi Mátét is jó eséllyel tarthatjuk a címvédő tántoríthatatlan kihívói között számon. A nőknél a szintén címvédő Jaczkovics Emma (0.3) a listavezető a favoritok között, a végeredménybe azonban a junior válogatottak Stern Lea (1.0), Földházi-Nagy Zsófia (5.6) vagy akár a szenior női válogatott kapitánya, Batta Krisztina is beleszólhat.

STARTLISTA

Összes hír