Cantley a befutók között

Patrick Cantley győzelmével ért véget a Bryson DeChambeaua-val, hat szakaszon át tartó BMW Championship playoff-ja, így ötödik PGA Tour diadala után ő várhatja a FedEx-lista éléről a szezon győzelmi trófeáját, valamint a 15 millió dollár bónuszt eldöntő Tour Championship-et, de ő töltheti be a Ryder Kupa amerikai csapatának utolsó kiadó helyét is.


Nem sok ideje maradt az augusztus 26-án kezdődő BMW Championship mezőnyének regenerálódni a FedEx Kupa első rájátszásának, a Henri hurrikán miatt öt naposra nyújt küzdelmei után. A mindössze hetven top játékost felvonultató BMW Championship az utolsó pontszerző fordulónak számít a majdan harminc játékosra zsugorodó mezőny, East Lake-ben startoló FedEx Kupa döntő rájátszása, a TOUR Championship előtt.

A Caves Valley Golf Clubba 1962 után visszatérő PGA Tour startlistáján csillogó nevek tűntek fel, köztük a világelső, Jon Rahm, aki tavaly drámai végjátékban győzte le itt Dustin Johnsont, a THE NORTHERN TRUST után pole pozícióból induló Tony Finau, a tavalyi FedEx Kupa győztes, Dustin Johnson, aki a hétvégén egy ütéssel maradt le a cutról, az olimpiai aranyérmes, Xander Schauffele, egykori FedExCup győztesek, Rory McIlroy, Justin Thomas és Jordan Spieth, valamint az év játékosa címre jelölt Collin Morikawa. Patrick Reed kétoldali tüdőgyulladás miatt kényszerült lemondani részvételét.

A Baltimore-tól húsz percre fekvő, 1991-ben felújított par 72 -es pályán Rory McIlroy-nak, Jon Rahm-nak és Sam Burns-nek sikerült 64-es körrel bravúrosan bemutatkozni, de a folytatásban már Bryson DeChambeau ejtette ámulatba a nézősereget. Amennyiben a US Open győztes a 18-ason nem vét birdie-t, úgy ő is történelmi teljesítménnyel csatlakozhatott volna az 59-es körrel büszkélkedő 12 rekorderhez. Két eagle-el és nyolc birdie-vel azonban így is átvehette a második forduló vezetését. A harmadik körben aztán őrült izgalmak borzolták a játék szerelmeseinek kedélyét. DeChambeau két eagle mellett dupla-bogey-zott, így csak Patrick Cantley-val azonos score-ral, par alatt 21 ütéssel maradhatott az élen. A befejezés sem nélkülözte a túlfűtött hangulatot, az év harmadik PGA győzelmére készülő Cantley nem hátrált meg, mindketten 66-os körrel, -27-el jöttek le, így a tavalyihoz hasonlóan, playoff-ra került sor. A rájátszás azonban kissé hosszúra sikeredett, DeChambeau-nak csak a hatodik playoff szakaszon remegett meg az ütője, Cantley-nak viszont a par 4-es, 18. szakaszon egy közel öt méteres birdie puttot sikerült felírnia score-kártyára, és ezzel átvenni a FedEx lista vezető pozícióját. A harmadik helyen négy ütéssel lemaradva, a koreai Sungjae Im végzett.

Összes hír