Bükön újra pezseg az élet

Nagy átalakítás után, újjászületve várja a Greenfield Golf a golfozni, kikapcsolódni vágyókat. A klub hétvégén startoló idei szezonja, megalakulásának 30. évfordulója jegyében telik majd. A gazdag versenynaptárban három ranglistaverseny is helyet kapott, idelátogat a Junior Tour és a PGA Pro Tour sorozat, de Bük látja vendégül a szeniorok és a mid-amatőrök országos bajnokságát is. A megújulás részleteiről a klub menedzsere, Takácsné Papp Erzsébet árult el részleteket.


Az elmúlt év rendkívüli mérföldkőnek számított a klub és a pálya életében. Akik korábban jártak hozzánk golfozni, tapasztalhatták, hogy a pálya a forróbb időszakokban kiszáradt, ezért a 2019-ben kezdődött munkálatok során egy teljesen új, a legmodernebb technológiával felszerelt öntözőrendszert építettünk ki. Az öntözés korszerűsítése mellett a százhektáros pálya is felfrissült, kitisztítottuk az erdőt, de felújításra kerültek az elütők, és a greenek is. A pálya mellett a Greenfield Hotel is elindult az újjászületés útján. Az első ütemben tervezett felújítások során új köntöst kaptak az éttermek, a konferenciatermek és a lobby. Az év további részében a wellness, a spavilág és a szobák újulnak majd meg, továbbá bővül a szolgáltatások kínálata. Új arculattal, modern, átlátható eleganciával, hamarosan indul az új weboldalunk is.

A nagyívű beruházások az idén megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő klub számára egy gazdag versenynaptár összeállítását tették lehetővé, amelyben a IX. Magyar Mid-Amatőr Bajnokság, a 32. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság, a 19,5. Business Golf Championship, a Tompos Imre Emlékverseny, valamint egy Sonnengolf ranglistaverseny is helyet kapott. Az utánpótlás nevelést is szeretnénk továbbfejleszteni. Idén egy házi mini-tourt tervezünk a legfiatalabbak számára bevezetni, ahol péntekenként, iskola után csiszolhatják majd a juniorok golftudásukat az országos Junior Touron való bátrabb részvétel reményében.

Az ország első 18 lyukú pályájának három évtizedes fennállását méltó módon szeretnénk emlékezetessé tenni. A klubtagjainkkal közös ünneplésre a havonta sorra kerülő klubversenysorozaton és az októberi jubileumi ranglistaversenyen kerülne sor. A Birdland Golf & Country Club büszke arra, hogy az elmúlt évek során a magyar golfélet számos sikeres játékosát, ismert profi edzőjét nevelte ki, Popovits Barnabás, Wilheim István, Friesl Ottó, Baranyai Róbert, Böndicz Gergő, Skripek Richárd is a klub fészekaljából került ki, akik nélkül elképzelhetetlen az emlékezés. Az év
végén egy másik hagyományt is szeretnénk újjáéleszteni, a Birdland golfbált, melyet mindig nagy népszerűség övezett.

A legfontosabb feladatunk tehát a klubélet vérkeringésének visszaállítása, amelyet egy újonnan bevezetett klubtagsági rendszerrel próbálunk a régi és új klubtagok számára vonzóvá tenni. Aki az alapcsomagot választja, az a pályahasználaton kívül vendégeket is térítésmentesen fogadhat, de kedvezményeket élvezhet a nevezési díjak és a klub szolgáltatások során is. A prémium kategóriában ezek a kedvezmények sokkal markánsabb hangsúlyt kapnak, az alapszolgáltatásokhoz 30 alkalmas spa belépő és szállodai szoba, éttermi engedmények is társulnak. Ehhez kapcsolódik a 15
%-os megújulási greenfee kedvezmény, ha pedig hétfő és csütörtök között szállodai Superior szobát foglalnak, akkor az ár egyben a golfpálya használatát is magában foglalja. A színes kínálat egy középtávú elképzelésre épül, melynek központi eleme, hogy minden idelátogató megtalálja a számára legmegfelelőbb golf és szállodai szolgáltatást.
A klub első versenye tehát, a Birdland-Greenfield Monthly Golf Classic Tour I. június 13.-án, vasárnap kerül megrendezésre, melyre sok szeretettel várjuk az új és visszatérő golfozókat.

Összes hír