Morozov a profi bajnok

Morozov Mikhail (+1) nyerte a 13. Magyar Profi Bajnokság küzdelmeit, két ütéssel előzve meg a háromszoros címvédőt, Lugosi Tamást (+3). A Birdland Golf & Country Clubban rendezett háromnapos stroke play versenyen 18 Pro állt elütőre.


Két ütéssel csúszott le a profi ranglistát vezető Lugosi Tamás negyedik profi bajnoki címét megszerzéséről az augusztus 1-3. között rendezett országos profi bajnokságon. A kezdés pedig neki sikerült a legjobban (73), a folytatásban azonban már Morozov Mikhail és Baranyai Róbert is -1-et játszott, így Morozov három ütésre csökkentette a döntő előtt lemaradását. A befejezés is neki lett sikeres, Lugosi négy bogey-t ütött, melyre csak egy birdie volt a választ, Morozov viszont négy birdie-két bogey párosítással -2-t játszott és ezzel ő vihette haza a bajnoknak járó díjakat. A harmadik helyen Wilheim István (+13) végzett, Lugosi Balázs (+14) egy ütéssel maradt le a dobogóról. A profi szenior bajnoknak járó elismerést a Brúder Balázst (+29) öt ütéssel megelőző Hahn Árpád (+24) vehette át.

Bükön a profi csapat

2022.08.01.

Tizenharmadik országos bajnokságát tartja augusztus 1-3. között a Profi Golf Sportági Szövetség. A Birdland Golf & Country Clubban kezdődött versenyen 18 Pro indult, köztük a negyedik bajnoki címére készülő Lugosi Tamás.


A délután 2 órakor startoló mezőnyben Lugosi Tamás hamar profi eredménnyel erősített, egy bogey után két birdie-t írhatott a score-kártyára, így ő fordult a legjobb, -1-es eredménnyel. A 14. és 17. szakaszokon azonban par felett egy-egy ütéssel gurult be a labda, így +1-el várhatja a második stroke play napot. Három ütéssel mögötte Morozov Mikhail (+4) áll, majd a harmadik helyen osztozó testvér, Lugosi Balázs, valamint Wilheim István (+6) követi őt. A második forduló 9 órakor kezdődik, ahol egy óriási bravúrral, akár a középmezőnyből is veszélybe hozható Lugosi pozíciója.

A 13. Magyar Profi Bajnokság aktuális eredményét a GOLFiGO-ban követehetjük figyelemmel.

A jövőben a magyar profi golfélet eseményei, hírei a Profi Golf Sportági Szövetség most elkészült honlapján érhetők el.

Összes hír