Boy’s Team Championship Div. II. – összekovácsolódó csapat, tisztes helytállás

Vihar szólt közbe a 2019. évi Fiú Csapatbajnokság Divízió II. befejezésébe. A magyar csapatból mindössze a Somogyi Bence - Benke Ákos duó tudta a versenyt befejezni a szlovák Tobias Munk és Samuel Husarik alkotta páros ellen, a magyar fiúk azonban 7 & 6-ra alulmaradtak. Kemény Kevin még a vihar előtt 2 & 1-re tudta hozni a játékát Sebastian Vidával szemben. A kirobbanó vihar miatt a szervezők pedig úgy döntöttek, hogy nem engedik tovább a játékot, és a jobb stroke play eredmények alapján, a magyar válogatottnak ítélték a hetedik helyezést.

"Hát, túl vagyunk az idei Boy's Team Championship-en. Először is sajnálom, hogy nem sikerült végig játszani az egész verseny, mert lefújták a rossz idő miatt. Ugyanakkor a lehetőségekhez képest, szépen helytálltak a fiúk. Kezd a csapat összekovacsolodni és jó az összhang is. Szeretném Kemény Kevint kiemelni a héten nyújtotta teljesítményéért, hiszen a stroke napokon ő volt a legjobb magyar játékos, illetve mind a két meccsét megnyerte. Somogyi Bence is hihetetlent alkotott, hiszen 14 évesen, a legnagyobbak ellen küzdeni nagy dolog, főleg, hogy szépen is szerepelt. A többiek is próbálták hozni a formát, de nem voltak egyszerűek a körülmények. Hiszek abban, hogy a fiúk többre is képesek, de most ennyi jött ki belőlük. A hibákból remelem, tanultak és várják a következő megmérettetést." - értékelt Hahn Roland a juniorok szövetségi kapitánya.

VÉGEREDMÉNY

  1. Wales
  2. Oroszország
  3. Skócia
  4. Belgium
  5. Szlovénia
  6. Lengyelország
  7. Magyarország
  8. Szlovákia

Boy’s Team Championship Div.II. – lengyel fölény

2019. július 12.

Match play fordulóval folytatódott a Fiúk Csapatversenye a Wroclaw melletti Toya Golf & Country Clubban. A magyar csapat ellenfeleként a lengyel válogatott lépett pályára, a küzdelmek végén azonban válogatottunk 3,5 & 1,5 eredménnyel alulmaradt.

A legjobb eredményt a torna során végig jó teljesítményt nyújtó Kemény Kevin, Filip Kowalski ellen érte el (1up), Somogyi Bence, Mikołaj Kniagininnel felezett,  azonban Fülöp Gergő Jan Rybczynskival, a Benke Ákos és ifj. Sárközi Richárd páros Aleksander Wierzbaval és Nikolas Tyminskival, Závaczki Bálint pedig Maksymilian Bialyval szemben maradt alul.

A záró match play napon a szlovák válogatottal küzdünk a 7. hely megtartásáért. A Somogyi- Benke duó 8.50-kor áll elütőre.

Boy’s Team Championship Div.II.– Fülöp Gergő remekelt

2019. július 11.

A második stroke play fordulón is túl van a magyar válogatott, ahol a nap legjobb score-ját Fülöp Gergő, +3 ütéssel hozta. Javult némiképp Závaczki Bálint és Somogyi Bence eredménye is, Kemény Kevin pedig +5-öt játszott, de még mindig elmaradnak az eredmények a szövetségi kapitány várakozásaitól. A csapatok versenyében a mezőnyt továbbra is Wales csapata vezeti, hazánk is tartja Szlovákia előtt a 7. helyet +82 ütéssel.

1-2. FORDULÓ STROKE PLAY EREDMÉNYEK 
21. Kemény Kevin 151 (74, 77) 151
32. Závaczki Bálin 158 (80, 78)
34. Fülöp Gergő 161 (86, 75)
46. Somogyi Bence 167 (84, 83)
47. ifj. Sárközi Richárd 168 (81,87)
48. Benke Ákos 174 (83, 91)

Pénteken megkezdődnek a match play forduló küzdelmei, ahol a magyar válogatott a lengyel csapattal kezd.

Boy’s Team Championship – extrém időjárás, Kemény Kevin az élmezőnyben

2019.július 10.

Extrém időjárási körülmények között kezdődtek meg a Fiú Csapatbajnokság Divízió II. stroke play első fordulós küzdelmei. A magyar válogatott  legjobb eredményét Kemény Kevin szállította, aki +2 ütéssel, két walesi játékossal osztozik a mezőny nyolcadik helyén. 

Nem volt szerencséjük azoknak sem, akik már reggel állhattak elütőre  a Fiúk Csapatbajnokságán, hiszen mire a hátsó kilenc szakaszra értek, hideg, orkán erejű szél és szakadő eső mellett kellett hozniuk a jó eredményeket. A nehéz körülmények ellenére, a magyar csapatból egyedül Kemény Kevinnek sikerült a mezőny első negyedébe verekednie magát, par-ral fordult, s végül a 11. és 18.szakaszokon egy-egy bogey adta a +2-es végeredményt, és egyben két walesi játékossal együttállásban, a tabella T8.helyét. A magyar csapat többi tagja, Závaczki Bálint +8, ifj. Sárközi Richárd +9, Benke Ákos +11, Somogyi Bence +12, Fülöp Gergő +14 score-ral várja a második stroke play kört.

"Nagyon mostoha volt ma hozzánk az időjárás. Szakadó eső és viharos szél tette próbára a fiúkat. Kiemelem Kevin eredményét, akinek a nehézségek ellenére is sikerült szép teljesítményt nyújtania. A többiek játékát elemezve, azt látom, hogy egy-egy szakaszt nem szabadna ilyen magas ütésszámból teljesíteni. Ha bogey, bogey, de ne legyen tripla vagy quattro. Több koncentráció kell, hiszen nagyon hosszú a pálya. Ennek ellenére, a fiúk nagyon elszántak és bízom abban, hogy holnap javulnak majd a score-rok is." - értékelt Hahn Roland, szövetségi kapitány.

A mezőny élén a walesi Tom Peet -2 ütéssel áll, őt az orosz Alexey Karaser (-1) követi.  A magyar válogatott csapatösszesítésben Szlovákia előtt, +42 ütéssel a 7. helyen áll, mindössze öt ütéssel lemaradva a házigazda lengyel együttestől.

Az előrejelzések mindenesetre már részben napos időt jósolnak holnapra, így javulhatnak az magyar fiúk esélyei is. A második stroke play fordulót ifj. Sárközi Richárd 8.20, Kemény Kevin 8.40, Závaczki Bálint 9.10, Beke Ákos 9.40, Somogyi Bence 10.00 és Fülöp Gergő 10.30 órakor kezdi.

Boy’s Team Championship LIVESCORING

 

Boy’s Team Championship Div.II. – válogatott mezben

2019. július 4.

Nyolc ország, Belgium, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Skócia, Szlovákia, Szlovénia és Wales részvételével kezdődik a lengyelországi Toya Golf & Country Clubban az idei EGA Fiú Csapatbajnokság Divízió II. versenye. A július 10-13. között zajló eseményen a magyar színeket Benke Ákos, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Somogyi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Závaczki Bálint képviseli.

Hahn Roland, a junior válogatott szövetségi kapitányát a felkészüléssel kapcsolatban kérdeztük.

Tizenötödik alkalommal rendezik a junior fiúk csapatbajnokságát. 2014-ben és 2018-ban hazai pályán, a Pannonia Golf Clubban léphetett a magyar csapat pályára. Milyen érzésekkel vágtok neki a lengyel útnak?
2006-ban vett Magyarország először részt a fiúk csapatbajnokságán, a legjobb, II. helyezést 2008-ban, Szlovákiában értük el. Azóta sokat változott a mezőny, több, erősebb csapatokkal bővült a bajnokság. 2018-ban a magyar juniorok a 6.helyen végeztek. Idén Greff Bálint kivételével, a tavalyi összetételben lépünk majd pályára, Benke Ákos, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Somogyi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Závaczki Bálint alkotja a magyar válogatottat. Ez azért alakult így, mert ugyan Kötél Bencét, Bertényi Bencét és Horváth Ákost is meghívtam a válogatottba, ők azonban egy másik külföldi verseny miatt visszautasították a felkérést. Ez egyrészt elszomorított, hiszen a jó játékosok hiánya gyengíti a magyar válogatott versenypozícióját, de csalódottak a csapat többi tagjai is, hiszen ők is jobb eséllyel vághattak volna a nemzetközi megmérettetésnek. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a kiutazó csapatban erős az összetartás és kiváló a csapatszellem, ami sok esetben segíthet egy jobb eredmény elérésében.

Milyen program vár a fiatalokra közel egy hét múlva?
A terveink szerint, hétfőn indul a buszunk Wroclaw felé, melytől mindössze néhány kilométerre fekszik a Toya Golf & Country Club. Kedden és szerdán gyakorlónapot tartunk. Az előzetes program szerint, az első két kör stroke play kvalifikáció lesz, majd két match play forduló következik.

Alig két hétre rá kezdődik a European Young Masters. Milyen összetételű csapatban gondolkodsz?
Két szempontot kellett mérlegelnem. Egyrészt a junior válogatott programja szerint, felül kellett vizsgálnom, hogy a verseny július 12-i nevezési határidejéhez képest, az elmúlt két hónap során hogyan alakultak az U16-os korosztály eredményei. Másrészt, nyilván szem előtt kell tartanom, hogy Kötél Bence és Bertényi Bence az utóbbi két szövetségi verseny, valamint most a Fiú Csapatbajnokság Divízió II. helyett is az egyéni versenynaptárukban szereplő nemzetközi bajnokságokat részesítették előnyben. Két-két lány és fiú képviseli majd Magyarországot, a fiúknál Bertényi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Kötél Bence van a merítésben, a lányoknál szinte biztosan Berkenyei Daniella és Jaczkovics Emma utazik. Az bizonyos, hogy bárkire is esik a választás, lényeges, hogy azok a versenyzők büszkén versenyezzenek majd a válogatott mezben.

Összes hír