Biztató kezdés a Young Mastersen

Böndicz Gergő szövetségi kapitány szakmai irányításával, Zsimán-Lebovics Zénó képviseli Magyarországot a július 27-29. között, a szlovákiai Sedin Golf Resortban zajló 28. European Young Masters junior bajnokságon.


32 ország, 114 játékosa, 59 fiú és 55 lány száll harcba a Sedin Golf Resort par 73-as pályáján, hogy az Európai Golf Szövetség "European Young Masters Champion Golfer" 2023-as egyéni címét megszerezze. Az U16-os juniorok Nemzetek Kupájában a két fiú és két lányból álló csapatok három legjobb score-ja alapján döntik el a dobogós helyeket, ahová idén 28 ország nevezett. Magyarország színeiben Zsimán-Lebovics Zénó indul, aki már tavaly is belekóstolhatott a Young Masters légkörébe, akkor 60 fiú induló közül, +12-es score-ral a középmezőnyben, a T31.helyen végzett. A Zsimán-Lebovics a gyakorlónapokat követően az első stroke play fordulót 10.10 -kor kezdte egy flightban a lengyel Luczak Konstanty-val és az osztrák Roittner Bernharddal.

Zsimán-Lebovics Zénó (+1) biztatóan kezdte az első fordulót, a 2-esen beírt bogey-t a forduló előtti birdie egyenlítette parra. A pálya második felében is sikerült javítani a 10. szakaszon behúzott bogeyt, de 16-oson újabb következett, így +1-el az ígéretes T21. helyre sikerült hatodmagával kerülni, mindössze három ütésnyi távolságra a top10-es bolytól. A versenynap legjobb eredményével, -6-al a svájci Wennestam Miles dicsekedhet, a 2.helyen az angol Kim Kris és a francia Covilleau Oscar -5-el osztozik.

A European Young Masters először 1995-ben került be az EGA versenynaptárába, akkor a fiúk mezőnyét Sergio Garcia nyerte, de azóta is olyan jelentős játékosok szereztek itt érmet, mint Carlota Ciganda, Rory McIlroy, Suzanne Peterson, Georgia Hall vagy Matt Fitzpatrick. Magyarország három alkalommal látta vendégül az Európai Golf Szövetség egyik legrangosabb utánpótlás Európa-bajnokságát, 2010-2012 között a Royal Balaton Golf Clubban versenyezhettek a kontinens legjobb juniorjai.

Zsimán-Lebovics Zénó a Nagyfödémes melletti pályán gyakorol

Összes hír