Berkenyei Daniella és Závaczki Bálint HunTour-győztesek

Berkenyei Daniella és 2021-es Magyar Kupa győzelme után újra a dobogó legfelső fokára álló Závacki Bálint (+2) izgalmas véghajrában szerezte meg a 2. Hungarian Tour első állomásának győzelmét.


2023. június 16-18. között, a Magyar Golf Club harminchét fős mezőnyéből kerültek ki a 2023-as Hungarian Tour első állomásának világranglistapontokat begyűjtő magyar és nyílt díjazottjai. Az ideális golfidőben zajló verseny során a férfiaknál hat versenyző, a magyar válogatott játékosai, Hayder-Török Alexander, Károly Ádám, Ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence és Závaczki Bálint, valamint a bolgár Staykov Dennis fokozta az utolsó pillanatig az izgalmakat, még a nőknél a két rivális, Berkenyei Daniella és Jaczkovics Emma között dőlt el a párbaj.

A férfiaknál az első két fordulóban Hayder-Török Alexanderé volt a főszerep, de mögötte hét ütéstávolságon belül követték őt kihívói. A finálé aztán alaposan fordulatosra sikeredett, egymást váltotta az élen Hayder-Török, Staykov és a 16. szakaszig fölényes formában játszó Závaczki, aki ekkor két birdie-egy eagle után -4-ben állt az élen. A 16. és 18. szakaszokon behúzott bogeyk ugyan elbizonytalanították Závaczki győzelmi reményeit, de Staykov a 16-oson dupla bogeyzott, majd Hayder-Törökkel együtt további két bogeyt írt az eredménykártyára, így minden szem az utolsó szakaszra szegeződött, vajon play-offra tudják-e kényszeríteni az amerikai tanulmányai után szünidőre hazaérkező Závaczkit. A végkifejlet az ötszörös junior bajnok javára dőlt el, Staykov parra hozta a 18-ast, ami a második helyet jelentette számára, még Hayder-Török dupla-bogeyzott, így a második magyar és egyben a harmadik nyílt legjobb eredményt a bajnokság során végig stabilan, +1, +2, +2-es köröket játszó Károly Ádám érhette el.

A nőknél Berkenyei Daniella mind a három versenynap kezében tartotta a végső győzelem lehetőségét, így személyében újdonsült bajnok született a kisoroszi pályán. A versenysorozat első állomását +1-el, négy ütéskülönbséggel nyitotta Jaczkovics Emma előtt. A folytatásban a címvédőnek ugyan két ütésre sikerült letornázni hátrányát, de a befejezés nem hozott változást. Berkenyei(+7) két birdiet és öt bogeyt írhatott score-kártyájára, miközben a kétszeres HunTour-győztes Jaczkovics (+14) folyamatosan rontott, így hét bogey, egyetlen birdie és az utolsó szakasz dupla-bogeyja pecsételte meg a finálé végeredményét. A nyílt bajnokság harmadik helyezettje a szlovák Rychtáriková Frederika (+21) lett, még a magyar bronzérmet Szautner Elena(+43) vihette haza.

2. HunTour 1. - VÉGEREDMÉNY

HunTour nyílt végeredmény HunTour magyar végeredmény
1. Závaczki Bálint HUN (75,73,70/+2) Berkenyei Daniella HUN (73,75,75/+7 ) Závaczki Bálint (75,73,70/+2) Berkenyei Daniella (73,75,75/+7)
2. Staykov Dennis BLG (73,73,73/+3) Jaczkovics Emma HUN (77,73, 80/+14) Károly Ádám (73,74,74/+5) Jaczkovics Emma HUN (77,73, 80/+14)
3. Károly Ádám HUN(73,74,74/+5) Rychtáriková Frederika SVK (78,83,76/+21) Hayder-Török Alexander (68,76,77/+5) Szautner Elena (87,87,85/+43)

Berkenyei és Hayder-Török továbbra is az élen

2023. június 17.

Hayder-Török Alexander(0) és Berkenyei Daniella (+4) továbbra is megőrizte elsőségét a Magyar Golf Klubban zajló Hungarian Tour második fordulójában.


Szeles idő fogadta a 2. Hungarian Tour mezőnyét a folytatásban, ám néhány játékos, Hayder-Török Alexender (par 4-es 2. szakasz), Staykov Dennis (par 4-es 9.szakasz) és Tomanka Juraj (par 5-ös 3.szakaszt) kimagasló teljesítménye jóvoltából három sas (eagle) mégis leszállhatott a kisoroszi pályára.

A férfiak versenyében Hayder-Török Alexander (0) két ütés előnnyel vághat a döntőnek annak ellenére, hogy a Pravets Golf Club játékosa, Staykov Dennis (+2) órási tempóban próbálta vezető pozícióját biztosítani. A bolgár versenyző a legjobb eredménnyel, -2-vel fordult, de az utolsó négy szakaszon behúzott bogey elfújta a szombati reményeit. A harmadik legjobb eredményt a tőle mindössze egyetlen ütésre álló Károly Ádám (+3) érte el, de a +4-el végző Závaczki Bálint és a +5-ös scoret beíró Somogyi Bence is beleszólhat még a dobogós helyekbe.

A nőknél Berkenyei Daniella (+4) változatlanul vezet a döntő forduló előtt, pedig Jaczkovics Emma hozta ma a nők legjobb, +1-es scoreját. Négy birdie-öt bogey mérleggel, két ütéskülönbségre sikerült letornáznia a tegnapi öt ütés lemaradást, így a fináléban a két magyar párharca várható. A harmadik helyre a szlovák Rychtáriková Frederika( +17) ért be.

Hayder-Török Alexander fölény a HunTouron

2023.június 16.

A Belgiumban élő, a magyar válogatotthoz idén csatlakozó Hayder-Török Alexander -4-el magabiztosan kezdte a június 16-án kezdődött Hungarian Tour versenysorozat első állomását. A 39 fős mezőnyben a második legjobb eredményt elérő, tőle öt ütéssel lemaradó bolyban a legjobb női scoret begyűjtő Berkenyei Daniella, a junior válogatott Károly Ádám és a Pravets Golf Club versenyzője, Staykov Dennis várhatja a folytatást.


Érdemes lesz a 19 éves Hayder-Török Alexander nevét megjegyezni, aki idén került a magyar golfélet fókuszába. A Royal Bercuit Golf Club versenyzőjét Böndicz Gergő szövetségi kapitány 2023-tól kezdődően hívta meg a magyar felnőtt A-válogatottba, első hazai versenyét pedig máris fölényes előnnyel kezdte. A Magyar Golf Clubban 39 versenyzőből álló mezőnyben nyolc birdie-vel és négy bogey-val zárta az első kört, tőle öt ütéssel lemaradva követi Károly Ádám és a bolgár Staykov Dennis. A férfiak versenyét azonban a +2-vel záró ifj. Sárközi Richárd és a+3-at ütő Somogyi Bence és Závaczki Bálint is könnyen megfordíthatja még.

A nőknél a mezőny második legjobb eredményét elérő Berkenyei Daniella kirobbanó formában, két ütéssel vezet a cseh Shchepteva Alina előtt, őket a címvédő Jaczkovics Emma +5-el követi.

2. HunTour 1. - EREDMÉNYEK 1. forduló

1. Hayder-Török Robert Alexander HUN (-4) 1.Hayder-Török Robert Alexander(-4) 1. Berkenyei Daniella(HUN)(+1) 1. Berkenyei Daniella (+1)
T2. Károly Ádám Endre HUN (+1) 2. Károly Ádám Endre (+1) 2. Shchepteva Alina (CZE)(+3) 2. Jaczkovics Emma (+5)
T2 Staykov Dennis BLG (+1) 3. ifj. Sárközi Richárd (+2) 3. Jaczkovics Emma HUN (+5) 3. Szautner Elena (+15)

Összes hír