Batta Krisztina és Koller György 2023 szenior bajnoka

Negyedik magyar és nyílt szenior bajnoki címét szerezte meg Batta Krisztina a Zala Springsben rendezett 34. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság során, a férfiaknál Koller György magyar címvédőként, play offban végzett a legjobb eredménnyel. A masters kategóriában Kovács Titusz és Kovácsné Földesi Katalin, a supermasters versenyzőknél Jászkuti László és Sándorné Sörös Mária szerzett bajnoki címet.


Kiváló szervezés, remek hangulat és időjárás élményével térhettek haza a 34. Magyar Nyílt Szenior Bajnokság résztvevői, ahol izgalmas végjáték tette fel a koronát a szeniorok legrangosabb éves rangadójára.

A férfi szenior mezőnyben Koller Györgynek nemcsak a magyar címvédés sikerült, hanem legelszántabb kihívójától, a vele végig szoros csatában álló Ruzicka Tomastól a nyílt címet is sikerült play off-ban elhódítania. A nemzetközi mezőny harmadik legjobb eredményét, a nyílt verseny bronzérmét az osztrák Tik Stefan viheti haza. A magyar szeniorok között a második helyet Baldauf László, Kollertől kilenc ütéssel lemaradva szerezte meg, a bronzéremnek Zilahy Csaba örülhetett.

SZENIOR FÉRFI MAGYAR VÉGEREDMÉNY
1.Koller György (+12)
Baldauf László (+21)
Zilahy Csaba (+24)
SZENIOR FÉRFI NYÍLT VÉGEREDMÉNY
1.Koller György (HUN)(+12)
Ruzicka Tomas (HUN)(+12)
Tik Stefan (AUT) (+14)

A női szeniorok kevesebb izgalmat tartogattak a bajnokság során, miután az immár négyszeres magyar és nyílt szenior bajnok, Batta Krisztina végig fölényesen uralta a mezőny, 22 ütéssel előzve meg 2022 magyar és nyílt női szenior bajnokát, Nagy Rékát, akinek ezúttal a nemzetközi és a magyar ezüstéremmel kellett beérnie. A harmadik helyet a román Bosničová Laura, illetve a hazai versenytáblán Turkovics Ilona szerezte meg.

SZENIOR NŐI MAGYAR VÉGEREDMÉNY
1.Batta Krisztina (+14)
2.Nagy Réka (+36)
3.Turkovics Ilona (+48)
SZENIOR NŐI NYÍLT VÉGEREDMÉNY
1.Batta Krisztina (HUN) (+14)
2.Nagy Réka (HUN)(+36)
3. Bosničová Laura (ROM)(+43)

Masters bajnokként a háromszoros (2016,2015,2014) magyar szenior bajnok, Kovács Titusz és Kovácsné Földesi Katalin vehették át a győztesenek járó serleget, az ezüstérem Zsadányi Ildikó, valamint a háromszoros magyar és nyílt szenior bajnok, továbbá 2021 és 2022 masters bajnokának, Horvath Josephnek a nyakába került, a harmadik helyet Takács János szerezte meg.

SZENIOR FÉRFI MAGYAR VÉGEREDMÉNY
1. Kovács Titusz (+17)
2.Horvath Joseph (+22)
3. Takács János (+24)
SZENIOR NŐI MAGYAR VÉGEREDMÉNY
1.Kovácsné Földesi Katalin (+81)
2. Zsadányi Ildikó (+85)

A supermasters kategóriában 2021 bajnoka, Jászkuti László (+79) és Sándorné Sörös Mária (+135) nyerte el a bajnoki címet.

Karnyújtásnyira a bajnoki címektől

2023.09.13.

Batta Krisztina (+9) egy +3-as körrel toronymagasan vezeti a magyar és nemzetközi női mezőnyt, a férfiaknál Ruzicka Tomas (+7) egy ütéssel volt ma jobb Koller Györgynél (+8).


Egyetlen ütés választja el a cut után 89 legeredményesebb játékosra zsugorodott döntő mezőnyében Ruzicka Tomast (+7) Koller Györgytől (+8), miután a cseh játékos a két tripla és a két dupla bogey-t három birdie-vel szépítette +5-re mai score-kártyáján, a hat bogey-t is begyűjtő Koller György viszont +6-ra hozta a kört. A férfiak táblájának második helyére a versenynap legjobb eredményével büszkélkedő Tik Stefan ugrott. A Colony Club Gutenhof versenyzőjét három birdie, két bogey, egy dupla bogey segítette az előkelő pozícióba, így a +1-es körrel 14 helyet javított az összetett listán. A második legjobb magyar eredményt az egálban álló Kovács Titusz (+12) és Müller Ralph (+12) érte el.

A nők versenyében Batta Krisztina(+9) szinte behozhatatlan előnyre tett szert, miután a teljes szenior mezőny harmadik legjobb score-jával, +9-el pályázhat a magyar és nyílt női bajnoki címekre. Batta +3-al fordult, majd a hátsó kilencet hibátlanra, parra- hozta, így 16 ütéssel vezet a tavalyi bajnok, Nagy Réka (+25) előtt. A harmadik helyről Probst Ágnes +29-el startolhat.

Koller György meggyőzően nyitott

2023.09.12.

Koller György és a cseh Ruzicka Tomas kezdte a legeredményesebben, +2-es score-ral a Zala Springs Golf Resortban kezdődött 34. Magyar Szenior Nyílt Bajnokságot, a nők mezőnyében Batta Krisztina +6-al vezeti a tabellát.


A 130 játékossal startolt nemzetközi szenior viadal 99-es férfi mezőnye számos egykori szenior bajnok és kiváló játékos próbatétele, így nem okozott meglepetést, hogy már az első fordulóban kiváló eredmények születtek. A szenior férfi ranglista jelenleg második helyén álló Koller György (+2) kiegyenlített játékkal, két dupla-bogey-birdie párosítással zárta +-2-re a kört, még Ruzicka Tomas (+2) egy kevésbé sikeres, +5-ös score-ral fordult, azonban a pálya második felében három birdie-vel sikerült a tabellán Koller György mellé felkapaszkodni. A második legeredményesebbként a mid-amatőr Kokol Ferenc (+4), az élbolytól két ütésnyire végzett. A T4. helyről 2018 és 202 magyar és nyílt korosztályos bajnoka, Horváth Joseph és 2017 és 2019 győztese, dr. Horváth Péter +5-el várhatja a folytatást.

A nők versenyében Batta Krisztina (+6) öt ütéssel vezet a román versenyző, Bosničová Laura előtt (+11), aki csak két ütésnyire áll Probst Ágnestől (+13), +14-el 2022 női magyar és nyílt szenior bajnoka, Nagy Réka hajrázhat a második körben.

Teltház a szenioroknál

2023.09.11.

Százharminc játékossal startol szeptember 12-én a szeniorok legnagyobb éves rangadója, a 34. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság. A zalacsányi mezőny közel harmada single hendikeppel indul, köztük 2022 bajnokai, Nagy Réka (8.5), Koller György (5.8), Horvath Joseph (7.6) vagy a szlovák Stranak Peter (2.5).


A HOLD Privát Vagyonkezelés támogatásával zajló háromnapos stroke play verseny szervezői nem panaszkodhatnak az érdeklődés gyengülésére, a tavalyi indulókhoz képest 10%-al sikerült szélesíteni az idei nemzetközi bajnokság táborát. A mezőny közel hatoda külföldről érkezett, köztük az első flightban kezdő tavalyi nyílt bajnok, Stranak Peter (2.5) és a kanadai színekben versenyző Horton Bailey Richard (2.9), valamint az osztrák alakulat, Rautnig Dieter (3.5), Dolezal Gernot (3.6), Tik Stefan (3.7) és Jöstl Walter (3.9). A magyarok között is kiélezett összecsapások várhatók az egykori bajnokok, dr. Horváth Péter (5.0), dr. Bohács Zsolt (5.5.), 2022 magyar szenior bajnoka, Koller György (5.8) között, de Zilahy Csaba (4.2), Müller Ralph (5.6) és Szalai Attila (5.8) is könnyedén beleszólhat a csatározásokba. A női élvonalban kiemelt figyelmet érdemel 2022 női magyar és nyílt szenior bajnoka, Nagy Réka (8.5), a háromszoros magyar és nyílt szenior bajnok, a női csapat Európa-bajnokságról hazatérő Batta Krisztina (6.9), vagy a Česky Golfovy Klubból érkező Bosničová Laura (3.2).

Összes hír