Bale a golf nagykövete

Gareth Bale, a szupersztár labdarúgó, a The R&A nagyköveteként csatlakozik a jövőben a St. Andrews-i székhelyű szervezethez, mellyel nem titkolt cél, hogy minél több új golfozót inspiráljon játékra. A walesi nemzeti válogatott Bale, a Real Madrid játékosaként több mint 100 millió követőt gyűjtött a közösségi médiában. A 2-es hendikeppel játszó futballistához a One Direction frontembere, az ír énekes-dalszövegíró , Niall Horan is csatlakozik, hogy a sport és a könnyűzene világának befolyásoló erejét felhasználva, minél több embert, kiemelten fiatalokat és nőket ösztönözzenek a golfozásra, a golf imázsának növelésére.

Az amerikai Tom Hoge első Tour-győzelméhez négy birdie-t húzott be az AT&T Pebble Beach Pro-Am verseny fináléjának hátsó kilencén, így két ütés különbséggel sikerült végül maga mögé utasítani Jordan Spieth-et. Hárman vágtak a finálénak az élről, a háromszoros major-győztes hosszasan vezetett, de Hoge végül par alatt 19-el suhant el honfitársa mellett.

Leona Maguire golftörténelmet írt a Drive On Championship-en: ő az első ír játékos, aki LPGA Tour győzelemmel kerülhetett ki a profi hölgyek mezőnyéből, miután három ütéssel nyert a szezon harmadik fordulójában. A 27 éves észak-ír profi golfozó hét birdie-t ütött a floridai Crown Colony Golf & Country Clubban teljesített 67-es fináléban, mely három ütéselőnyt hozott számára legfőbb kihívójával, a 65 ütéssel záró Lexi Thompson-nal szemben. Comhghairdeas!

Összes hír