Az év golfozóit díjazták

Rendkívüli körülmények között került idén sor „Az év golfozója és játékosa” díjak átadására. A legkiválóbb versenyzők eredményeit a hagyományosan, decemberben rendezett díjátadó gálán ismerik el, a koronavírus-járvány miatt idén azonban a Continental Citygolf Clubban, csak szűk keretek között kerülhetett erre sor. Az év amatőr golfozója díjat Kiss Polett Karolina és Rózsa Dávid vehette át, profi kategóriában Rózsa Csilla és Lugosi Tamás kapott elismerést.


Dr. Szivek Norbert, az MGSZ elnöke és Makszin Áron főtitkár szerény ünnepi hangulat közepette, a távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó szigorú szabályok betartásával nyújtotta át az eredményes golfozóknak a plaketteket. Szülők, barátok, családtagok és klubigazgatók is nélkülözni kényszerültek a ünnepély meghitt pillanatait, mindössze a Golfmagazin kamerái örökítették meg a szokatlan eseményt, melynek felvételeit az M4 Sport csatornán december 25-én tekinthetik majd meg.

Az év amatőr golfozója díjat a felnőtt női illetve férfi ranglistát vezető, Kiss Polett Karolina és Rózsa Dávid vehette át. Rózsa Dávidot kiemelkedően sikeres amatőr pályafutása befejezése elismeréseként, a Magyar Golf Szövetség különdíjban is részesítette.

Az év profi golfozója elismerést legsikeresebb bajnoknőnknek, Rózsa Csillának ítélték oda, aki idei legjobb eredményét a Symetra Tour Mission Inn Resort and Club Championship, T12. helyével szerezte meg. A férfiak díját a Lugosi Balázs és Szigeti Csaba előtt legeredményesebb magyar profi bajnokunk, Lugosi Tamás kapta.

„Az év játékosa” díjak odaítélésekor a mid-amatőr, a korosztályos junior, a szenior és a szuper szenior versenyzők eredményét ismerték el.  

2020 legjobb junior játékosa elismeréssel az amatőr világranglista 3140. helyezettje, a nyílt bajnokság és a Junior Tour győztese, Berkenyei Daniella, valamint a fiú ranglistát vezető, a junior, továbbá a felnőtt magyar, szlovák és szlovén nyílt bajnoki címmel büszkélkedő Kötél Bence lett gazdagabb. Az U14-es kategóriában Stern Lea Sára és Nagy Ármin, az U16-os juniorok között Jaczkovics Emma Éva és Bertényi Bence, az U18-as golfozók közül Lehoczky Fanni és Kötél Bence kapott díjat.

Az év mid-amatőr játékosa díjat a kategória magyar bajnoka, Magyar Krisztián és női mid-amatőr ranglista élén álló Sándor Virág vehette át.

Szenior kategóriában dr. Horváth Péter és a szenior női bajnok, ranglistavezető Batta Krisztina bizonyult a legeredményesebbnek, a szuper szenioroknál Molnár Lászlóné és Juhász Sándor szuper szenior bajnokok vették át a díjakat.

Az év legsikeresebb golfklubja a Budapest Highland Golf Club és a Balaton Golf Club előtt legtöbb pontot gyűjtő Pannonia Golf & Country Club lett. A díjat dr. Páricsi Orsolya, a Máriavölgy Zrt. igazgatóságának elnöke és Rózsa Dávid golfigazgató vette át.

Összes hír