Átadták az év legjobb golfozóinak járó díjakat

Az év vége közeledtével, a golfszezon záróeseményeként idén is a legjobb golfozók elismerése került fókuszba a Magyar Golf Szövetség hagyományosan, december elején tartott Díjátadó Gáláján. Az ünnepség keretében "Az év golfozója", "Az év játékosa" és "Az év legsikeresebb golf klubja" díjakat adták át a Continental Citygolf Klub extravagáns birdie-termében. A Díjátadó Gáláról készült összefoglaló a Golfmagazin decemberi adásában tekinthető meg.


Idén "Az év golfozója" díjakat az összesített amatőr női és férfi ranglista élén végzők vehették át, a profik esetében a világ vagy a magyar ranglistahelyezés számított. A hazai szövetségi versenyeken, valamint a nemzetközi bajnokságokon elért helyezések alapján, a legtöbb pontot amatőr kategóriában az amerikai egyetemi tanulmányai miatt távollevő ötszörös amatőr bajnok, Vadkerti Adél (13 320 pont), valamint a kétszeres felnőtt és junior bajnok, Kötél Bence (16 460 pont) gyűjtötte. A profik mezőnyében - Symetra Tour eredményei alapján - Rózsa Csilla (9800 pont), a Magyar Profi Bajnokságon, valamint a PGA of Hungary Touron szerzett sikerekkel a háta mögött, Lugosi Tamás (8700 pont) vehette át Vaszily Miklóstól, a Magyar Golf Szövetség elnökétől és Makszin Áron főtitkártól az elismeréseket.

AZ ÉV GOLFOZÓJA 2021

AMATŐR KATEGÓRIA

Vadkerti Adél

Kötél Bence

PROFI KATEGÓRIA

Rózsa Csilla

Lugosi Tamás

"Az év játékosa" címek a korosztályos ranglisták első helyezettjei között találtak gazdára. Felnőtt kategóriában Vadkerti Adél (21 185 pont), a férfiaknál az idei nyílt bajnok, Csányi Olivér (21 454 pont) végzett az élen. A junioroknál három korosztályban osztottak plaketteket, U18-ban Berkenyei Daniella és Kötél Bence, U16-ban Jaczkovics Emma és Somogyi Bence, U14-ben Földházi-Nagy Petra és Zsimán-Lebovics Zénó bizonyult legjobbnak. Kötél Bence az amatőr világranglistán szerzett legjobb helyezése alapján, "Az év junior játékosa" különdíjat is átvehette. A mid-amatőr eredmények Sajner Zsuzsanna és Müller Ralph számára hoztak a szezonvégi sikert. A szeniorok között a kétszeres szenior bajnoknő, Batta Krisztina és a szenior match play bajnok, Koller György, masters kategóriában Kovácsné Földesi Katalin és Horvath Joseph, a szuper master játékosok körében Vajnóczki Márta és Ellis Donald ünnepelhetett.

Az országos ranglistákon és a klubcsapatbajnokságon a Pannonia Golf & Country Club tagjai szereztek legtöbb pontot, így dr. Páricsi Orsolya, a Máriavölgy Zrt. igazgatóságának elnöke, Rózsa Dávid golfigazgató és  Hegedűs Róbert F&B igazgató vehette át"Az év legsikeresebb golf klubja” díjat.

Gratulálunk a díjazottaknak!

AZ ÉV JÁTÉKOSA 2021

FELNŐTT KATEGÓRIA

Vadkerti Adél

Csányi Olivér

JUNIOR KATEGÓRIA

U18

Berkenyei Daniella

Kötél Bence

U16

Jaczkovics Emma

Somogyi Bence

U14

Földházi-Nagy Petra

Zsimán-Lebovics Zénó

AZ ÉV JUNIOR JÁTÉKOSA

KÜLÖNDÍJ

MID-AMATŐR KATEGÓRIA

Sajner Zsuzsanna

Müller Ralph

SZENIOR KATEGÓRIA

SZENIOR

Batta Krisztina

MASTERS

Kovácsné Földesi Katalin

SZUPER MASTERS

Vajnóczki Márta

Koller György

Horvath Joseph

Ellis Donald

AZ ÉV LEGSIKERESEBB GOLF KLUBJA

PANNONIA GOLF & COUNTRY CLUB

Összes hír