Annika Sorenstam az IGF élén

A Nemzetközi Golf Szövetség igazgatósága virtuális találkozón vitatta meg és fogadta el a golf hosszú távú fejlesztési stratégiáját, valamint a 2021-2028-as időszakra szóló üzleti tervét és költségvetését. Az igazgatóság a leköszönő Peter Dawson helyére az egykori 10-szeres major bajnoknőt, Annika Sorenstamot választotta.

Az online megbeszélésen részt vett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is, aki a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott Tokiói Olimpia aktuális kérdéseit ismertette. Megerősítette, hogy az olimpia időrendje nem változott, az egészség, a biztonság szem előtt tartása mellett, csökkentett üzemmódban, de július 23-augusztus 8. között megrendezik az ötkarikás játékokat.

Az olimpiai mozgalom irányítója elismerését fejezte ki a Nemzetközi Golf Szövetség elnökének, Peter Dawsonnak, aki 10 éves mandátuma után köszönt le, és aki óriási szerepet játszott abban, hogy a golf 112 év után ismét bekerülhetett az olimpiai programba.

Az elnöki posztra a 72-szeres LPGA-győztest,  Annika Sorenstamot választották. A minden idők legjobb női golfozónőjének tartott Sorenstam 2008-ban vonult vissza a versenyzéstől, majd az üzleti életben próbálta ki tehetségét.  Az egykori svéd játékos nagykövetként, Jack Nicklaus-szal együtt lobbizott az olimpia tárgyalásokon, de komoly szerepet vállalt a női golf fejlődése, elismertsége érdekében is.

Összes hír