A jövő golftehetségei versenyeztek St.Lőrincen

A Magyar Golf Szövetség Junior Alapprogramjában résztvevő edzőműhelyek tanítványai mérhették össze golftudásukat a St. Lőrinc Golf Klubban rendezett országos szintfelmérő versenyen, ahol kezdő és haladó kategóriában összesen 24 érmet osztottak ki.


Idén is eredményesen folytatódott a Magyar Golf Szövetség utánpótlás nevelési stratégiájának pillére, a Junior Alapprogram. A projektben résztvevő Baranyai Róbert, Csikós Gábor, Décsy Attila, Hideg Dániel, Kuti Gábor, Popovits Barnabás, Scridon Laura, Tóbiás Zsolt és Vadkerti Adél edzőműhelyében a már tavaly csatlakozott juniorok mellett idén újabb ifjú tehetségek sorakoztak fel, akik a St Lőrinc Golf Clubban mérték össze frissen szerzett golftudásukat a második alkalommal rendezett Junior Országos Szintfelmérő Verseny során. A minibajnokságra 44 junior nevezett, hogy a kezdő, valamint a haladó, U10 és U13-as kategóriákban kiosztott érmek a legjobbak nyakába kerülhessenek.

A haladó, azaz a Junior Tour versenysorozat C-kategóriájában már indult, illetve 54-45 -ös hendikeppel rendelkező játékosok kilenc szakaszon vetélkedtek, közülük Décsy Attila tanítványai, Mustafina Darina és Miakinin Elisei (U13), valamint Scridon Laura tanítványa, Szombati Linett és Popovits Barnabás tanítványa, Magyar Álmos (U10) nyakába került aranyérem.

U13 HALADÓ FIÚ: 1.Miakinin Elisei (52) 2.Tamás Tétény (54) 3.Kertai Dávid (59)
U13 HALADÓ LÁNY: 1.Mustafina Darina (66) 2.Lohn Abigél (69) Molnár Lotti (78)
U10 HALADÓ FIÚ: 1.Magyar Álmos (61) 2.Mustafin Askar (66) 3.Facsády Alexander (67)
U10 HALADÓ LÁNY: 1.Szombati Linett (69) 2.Szalai Gréta Jázmin (70) 3.Mustafina Riana (73)

A kezdő kategóriában azok versenyezhettek, akik nem rendelkeztek hcp-el és még nem vettek részt szövetségi versenyen. Itt mobil elütőről az U13-asok négy, az U10-es játékosok három szakaszt teljesítettek. A kategóriák győztesei Tóbiás Zsolt műhelyéből Kerti Noel és Radnai Dina (U13), továbbá Baranyai Róbert tanítványa, Bánó Vilmos és Scridon Laura növendéke, Graham Emma Róza (U10).

U13 KEZDŐ FIÚ: 1.Kerti Noel (23) 2.Tuzson Domonkos (23) 3.Dóra-Hajós Áron (26)
U13 KEZDŐ LÁNY: 1.Radnai Dina (20) 2.Kerti Lora (23) 3.Balla-Bolgár Luca (23)
U10 KEZDŐ FIÚ: 1.Bánó Vilmos (15) 2.Bíró Marcell (16) 3.Vasziljevics Tamás Győző (17)
U10 KEZDŐ LÁNY: 1.Graham Emma Róza (16) 2.Szima Vörös Szonja (19) 3.Varga Eliza (20)

Az indulók oklevelet vehettek át Makszin Áron főtitkártól és Jakobi András versenyigazgatótól, az edzőműhelyek vezetői gratuláltak tanítványaiknak az elért eredményekért.

Kezdő juniorok minibajnoksága zárja a szezont

Kezdő junior golfozók mérhetik össze tudásukat az október 13-án, a St. Lőrinc Golf Clubban rendezendő minibajnokságon, amelyet a Magyar Golf Szövetség a junior alapprogram idei záróeseményeként hirdetett meg ismét.


A 2023-ban indított junior alapprogram folytatásaként, a Magyar Golf Szövetség idén is megrendezi a kezdő juniorok országos szintfelmérő versenyét. A junior korú golfozók létszámának növelése érdekében meghirdetett programhoz hét klub, kilenc edzője csatlakozott, amelynek eredményeként a 2023-as szintfelmérő bajnokságon 49 junior vett részt.

Az idei egynapos megmérettetés két kategóriában várja az ifjú tehetségeket és edzőiket. Egyrészt olyan kezdő versenyzőket várnak a szervezők, akik nem rendelkeznek hcp-el és még nem vettek részt szövetségi versenyen vagy olyan, haladónak számító juniorokat, akik a Junior Tour sorozat C-kategóriájában már indultak, illetve akiknek a hcp-je 54-45 között jegyzett.

A versenykiírásban foglalt feltételek szerint, nevezni 2024. október 9. helyett október 10., csütörtök 12.00 óráig a GOLFiGO rendszerében vagy az ITT letölthető nevezési lapon lehet, amelyet az office@hungolf.hu címre szükséges beküldeni. A nevezés ingyenes. Az alábbi videóösszeállítás a játékosok és az edzők számára nyújt segédletet az GOLFiGO nevezés megkönnyítése érdekében.

Junior Országos Szintfelmérő Verseny 2024 - GOLFIGO NEVEZÉSI ÚTMUTATÓ

Összes hír