Scottie Scheffler olimpiai aranyérmes

A férfiak 2024-es olimpiai versenyének utolsó fordulójában az amerikai Scottie Scheffler elképesztő 62-es körrel, összesítettben -19-el végzett, ami elég volt ahhoz, hogy egy ütéssel hódítsa el az aranyérmet Tommy Fleetwood (-18) előtt, Hideki Matsuyama (-17) bronzérmmel zárt.


A 28 éves amerikai első olimpiáján vett részt, és rögtön aranyéremmel gazdagította az Egyesült Államok csapatát. Scottie Scheffler az olimpiai aranyat egy szenzációs 2024-es szezon után nyerte, hiszen idén másodszor ölthette magára a Masters győzelemért járó zöldzakót. Scheffler egy elképesztő záró kör után emelte magasba a Le Golf Nationalban a négy napos stroke play bajnokság aranyos serlegét. A döntőben kilenc birdie-vel katapultált, még az angol Tommy Fleetwood három bogey-val hullámzott fel-alá, így 66-os score-ral, egy ütéssel csúszott le a dobogó második fokára. Hideki Matsuyama (-17) bronzérmet szerzett, még a francia Victor Perez (-16) negyeddiként végzett, az ír Rory McIlroy (-15) és a spanyol John Rahm (-15) együttállásban az ötödik helyet szerezte meg, még Tokió aranyérmese, Xander Schauffele -12-vel a kilencedik pozícióban zárt.

A világranglistát vezető Scheffler jó eséllyel pályázhat az év játékosa díjra, hiszen 2024-ben hat PGA győzelemmel büszkélkedhet, köztük a Masters, a Memorial, az RBC Heritage, a Players Championship és az Arnold Palmer Invitational elsőségekkel. Scheffler az első golfozó, aki Tiger Woods 2009-es eredménye óta egyetlen szezonban hat PGA-torna győzelmet mondhat magáénak.

2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA - FÉRFIAK VERSENYE
-19: Scottie Scheffler (USA)
-18: Tommy Fleetwood (GBR)
-17: Hideki Matsuyama (JPN)
-16: Victor Perez (FRA), Jon Rahm (ESP)
-15 Rory McIlroy (IRL)
-14: Nicolai Hojgaard (DEN)
-13: Tom Kim (KOR)
-12: Xander Schauffele (USA), Corey Conners (CAN), Jason Day (AUS), Joaquin Niemann (CHI), Thomas Detry (BEL)

Összes hír