Helytállás az európai mezőnyben

Tizenegy ország közül a hatodik helyen végzett a Berkenyei Daniella, Földházi-Nagy Zsófia, de Pelsmaeker Emilie és Szautern Elena alkotta magyar válogatott a Gams-Werdenberg Golf Clubban rendezett European Ladies Team Shield bajnokságon, miután csapatunk 2,5 : 0,5-re alulmaradt a döntőben Máltával szemben. A csapatbajnokságot Törökország nyerte, másodikként Bulgária végzett, a bronz Észtországhoz került.

Ki-ki meccset játszott a magyar válogatott a női csapatbajnokság döntőjében Málta ellen, ahol az ötödik hely megszerzése volt a tét. Málta mindössze egyetlen ütéssel végzett a magyar csapat mögött a stroke play fordulóban, így kiegyenlített erőviszonyokra számíthattak a mieink. A Berkenyei Daniella - de Pelsmaeker Emilie páros a Buhagiar Eliana - Lava Christina kettőssel állt elütőre, de a 15. szakaszon a máltaiak végül javukra döntötték el a versenyt. Szautner Elena egyéniben, a 14. szakaszon maradt alul Faizon Sant Manduca Serenával szemben. Felezni Földházi-Nagy Zsófia és a két hete zárult 64. Magyar Nyílt Amatőr Bajnokság női 8. helyezettje, Schulze-Doering Filippa tudott, így a magyar válogatott 2,5 :0,5-el zárt a jobb formában játszó Máltával szemben, ami a hatodik helyet jelentette a mieink számára a bajnokság eredménytábláján. Az aranyérmet a török csapat szerezte meg.

LADIES TEAM SHIELD CHAMPIONSHIP 2024 VÉGEREDMÉNY

  1. Törökország
  2. Bulgária
  3. Észtország
  4. Luxemburg
  5. Málta
  6. Magyarország
  7. Ukrajna
  8. Liechtensteing
  9. Görögország
  10. Horvátország
  11. Lettország

Málta ellen az ötödik helyért a Team Shield fináléjában

2024.08.02.

A Berkenyei Daniella - De Pelsmaeker Emilie páros győzelmével és Földházi-Nagy Zsófia nagy mentésével győzte le 2:1-re a magyar válogatott Liechtenstein csapatát a European Ladies Team Shield Championship match play negyeddöntőjében és ezzel az ötödik helyért játszhat a fináléban Málta ellen.


Izgalmas csatát vívott hazánk csapata a liechtensteini női együttessel a csapatbajnokság match play negyeddöntőjében. Még a Berkenyei - De Plesmaeker páros viszonylag sima, 5&4-es győzelmet aratott a Sele Lisa - Roth Valentina duó ellen, addig Szautner Elenána a 15. szakaszon kényszerült befejezni a játékot a győztes Eggenberger Annával szemben. Az ekkor egálban álló női csapatunk a Földházi-Nagy Zsófia - Zurfluh Martina mindent eldöntő mérkőzésének végkimenetélre várt, mely végül a Zala Springs ígéretes tehetségének győzelmével végződött. A magyar válogatott 2:1-es negyeddöntős sikere után Málta ellen, az ötödik hely megszerzéséért csatáznak 9.44-től kezdődően a lányok. A döntőt Törökország Bulgária ellen vívja, a harmadik helyért Luxemburg Észtországgal küzdhet.

LADIES TEAM SHIELD CHAMPIONSHIP 2024 ELŐDÖNTŐ

LIECHTENSTEIN - MAGYARORSZÁG 1:2

Sele Lisa - Roth Valentina 5:4 Berkenyei Daniella - De Plesmaeker Emilie

Eggenberger Anna 5:3 Szautner Elena

Zurfluh Martina 1Hole Földházy-Nagy Zsófia

LUXEMBURG - TÖRÖKORSZÁG 1:2

BULGÁRIA - ÉSZTORSZÁG 2:1

MÁLTA - UKRAJNA 2:1

Az alsóházban Horvátország 2:1-re győzte le Lettországot, a 10. helyért Észtország és Görögország játszhat.

Nem sikerült legyőzni a törököket

2024.08.01.

Három órás esőszünet szakította félbe a European Ladies Team Shield Championship negyeddöntőjét, ekkor a felsőházba jutott magyar válogatott párosban még vezetett. A megváltozott körülmények azonban nem kedveztek csapatunknak, így végül alulmaradt Törökországgal szemben. A folytatásban az ötödik helyért a házigazda Liechtensteinnel küzdhet Berkenyei Daniella, Földházi-Nagy Zsófia, de Pelsmaeker Emilie és Szautner Elena.


Nehéz ellenfélnek bizonyult a török válogatott a csapatbajnokság negyeddöntőjében. A többségében pluszos hendikeppel érkező ellenfelet a Berkenyei-De Pelsmaeker páros és Földházi-Nagy is meg tudta ugyan alaposan szorongatni, de végül nem sikerült javunkra módosítani az eredményt.

LADIES TEAM SHIELD CHAMPIONSHIP 2024 NEGYEDDÖNTŐ

TÖRÖKORSZÁG - MAGYARORSZÁG 3:0

SULAP Zeynep - SABMAZ Deniz 1UP BERKENYEI Daniella - DE PELSMAEKER Emilie

BAY Sude 1Hole FÖLDHÁZI-NAGY Zsófia

ERDOGAN Almina 7&6 SZAUTNER Elena

LUXEMBOURG - LIECHTENSTEIN 2:1

BULGÁRIA - MÁLTA 2:1

ÉSZTORSZÁG - UKRAJNA 2:1

Az alsóházban Görögország 2:1-re győzött Horvátországgal szemben. A magyar válogatott az ötödik hely megszerzéséért, Liechtenstein ellen folytathatja a küzdelmeket.

Csapatunk a Team Shield felsőházában

2024.07.31.

Az ötödik helyet szerezte meg női válogatottunk (+17), Szautner Elena (+3), Földházi-Nagy Zsófia (+6), de Pelsmaeker Emilie (+8) és Berkenyei Daniella (+9) az EGA Team Shield, Gams-Werdenberg Golf Clubban zajló bajnokságának stroke play fordulójában, így a négy ütéssel előttünk álló Törökország csapatával küzdhet a match play negyeddöntőjében.


A női csapatbajnokság match play erősorrendjét eldöntő stroke play fordulóval kezdett a 44 fős női mezőny a Gams-Werdenberg Golf Club festői pályáján. A magyar különítmény nagyszerű formában versenyzett, bár mindig marad a pályán néhány putt, de válogatottunk így is a mezőny első felében végzett. A legjobb score-t Szautner Elena szállította, aki még parral fordult, majd végül +3-al hatodmagával a T8. helyen zárt. Tőle három ütésnyire Földházi-Nagy Zsófia a T19. pozícióban végzett, de Pelsmaeker Emilie +8-al a 24., még Berkenyei Daniella +9-el a T26. helyen fejezte be a stroke játékot. A legjobb score-t hazai játékos, Baertz Marie (-5) érte el. Csapatban is a luxemburgi együttes (+2) került az élre egy ütéssel Észtország előtt, Magyarország (+17) az ötödik helyen végzett Bulgária (+9) és Törökország (+13) mögött, így a felsőházban folytathatja a match play küzdelmekkel.

A negyeddöntőben Törökország vár ránk, ahol a Berkenyei - de Plesmaeker páros 8:26-kor, egyéniben Földházi-Nagy 8:36-kor, Szautner 8:44-kor áll elütőre.

Női válogatottunk a Team Shield mezőnyében

2024.07.30.

Az Európai és a Liechtensteini Golf Szövetségek rendezésében kezdődik július 31-én az EGA European Ladies' & Men's Team Shield Championship, ahol - Böndicz Gergő szövetségi kapitány irányításával- női válogatottunknak, Berkenyei Daniellának, de Pelsmaeker Emilienek, Földházi-Nagy Zsófiának és Szautner Elenának szurkolhatunk.


Az EGA éppen tíz évvel ezelőtt hozta létre a golfnemzetek másodvonalbeli csapat Európa-bajnokságát. 2015-ban Bulgáriában még csak a férfiak versenyeztek, majd 2017-től mindkét nem tornáját együtt rendezik. A 2024-es kiadás a liechtensteini határtól 1,5 kilométerre, a Svájcban fekvő Gams-Werdenberg Golf Clubban zajlik majd. A klub 2008-as nyitása óta számos nemzetközi versenynek adott otthont, köztük az utóbbi 10 évben a LET Access Series-nek, így nem csoda, hogy 2016-ban Rózsa Csilla is megfordult itt a Rajna-völgyében, amikor 126 induló közül -1-el, a T21. helyen végzett.

Július 31. és augusztus 3. között egy erősorrendet felállító stroke play forduló és három match play nap szerepel a négyfős csapatok palettáján. Idén 11 ország nevezett a női bajnokságra, hazánk válogatottjának Bulgária, Észtország, Görögország, Horvátország, Lettország, Liechtenstein, Luxemburg, Málta, Törökország és Ukrajna közül kell kitűnni bravúros eredménnyel. A magyar csapat színeiben - Böndicz Gergő szövetségi kapitány irányításával - Berkenyei Daniella, de Pelsmaeker Emilie, Földházi-Nagy Zsófia és Szautner Elena 7.20-tól kezdi az első versenynapot.

Magyarország 2016-ban és 2022-ben, a Pannónia Golf & Country Clubban látta vendégül a női és férfi Team Shield csapatbajnokságokat. A magyar női válogatott - a Covid-évet leszámítva - minden bajnokságon részt vett, eredményeink alapján, leginkább a középmezőnyben sikerült végezni.

European Ladies' Team Shield Championship eredmények 2016-2023

Görögország 2023: 8 csapat/6.hely

Magyarország 2022: 10 csapat/7.hely

Lettország 2021: 12 csapat/5.hely

Bulgária 2020: a járvány miatt nem vettünk részt

Litvánia 2019: 9 csapat/9.hely

Horvátország 2018: 10 csapat/5.hely

Bulgária 2017:11 csapat/7.hely

Magyarország 2016: 9 csapat/5.hely

Összes hír