Young Masters kihívások

A Penati Golf Clubban zajló European Young Masters második fordulója az eddigi teljesítményekhez képest még alacsonyabb score-okat hozott, ami egyre izgalmasabbá teszi a finálét. Az U16-os fiú tabellát a skót Lawson Aidan -13-al vezeti, aki 10 birdie-t írhatott ma fel score-kártyájára. A lányoknál szintén -13-al az angol Peaford Annabel áll az élen, a csapatversenyben Anglia egyetlen ütéssel, összesítettben -26-al előzi meg Franciaország válogatottját.

A magyar csapatban Zala-Kovács Lázár nem a tervei szerint kezdett, az első kilenc szakaszon három bogeyt és egy duplát is behúzott, a hátsó szakaszokon azonban három birdie-vel szépített, és bár egy ütéssel jobb score-t írhatott fel, a +4 ma csak a 44. helyhez volt elegendő. Zala-Kovács Péter ma sokat rontott, így +12-vel a T55.helyre csúszott.

2024.07.25.

A Finnországban zajló European Young Masters első körét a magyar csapat a középmezőnyben fejezte be. A harminc országból érkezett hatvan fiú játékos között a két junior hasonló eredménnyel fordult az első kilenc szakaszt követően, mindketten három bogey-egy birdie párosítással, +2-ben álltak. Majd a befejezés Zala-Kovács Lázárnak (+5) sikerült jobban, ő egy bogey-val kevesebbet és egy birdie-vel többet ütött mint testvére, Zala-Kovács Péter (+7). Lázár a második fordulót a hatodmagával elfoglalt T43. helyről várhatja, Péter pillanatnyilag a szlovén Lah Mrsek Tinnel a T50.helyen áll. A mezőnyt az angol Rusbridge Charlie és az osztrák Csöngei Stephan -6-al vezeti.

2024.07.24.

A Zala-Kovács-testvérek képviselik Magyarországot a Penati Golf Resortban július 25-én startoló European Young Masters háromnapos bajnokságon, ahol 31 ország 115 juniorja áll elütőre.


Az Európai Golf Szövetség a tizenhat év alatti junior játékosok számára 1995 óta, évenként rendezi meg a három fordulós stroke play bajnokságot. Idén 31 ország, 115 versenyzője nevezett, ahol egyéniben a legeredményesebb fiú és lány játékosokat díjazzák, emellett a Nemzetek Kupájában a csapatok is versenyeznek egymással. A par72-es Nicklaus Design Legend Course-on 60 fiú és 55 lány golfozó áll majd elütőre. A magyar színeket Böndicz Gergő szövetségi kapitány szakmai felügyeletével junior fiú csapatunk, Zala-Kovács Lázár és Zala-Kovács Péter képviseli, akik egy több mint felerészben pluszos hendikeppel érkező játékosokból álló mezőnyben kezdenek, Péter 10:00, Lázár 10.10 órakor. Szurkoljunk együtt juniorjainknak!

Összes hír