Összeálltak a divízió 2-es csapatok

Hayder-Török Alexander, Závaczki Bálint, Garcon Nathan és Németh Lőrinc a Pannonia Golf & Country Clubban rendezett háromfordulós kvalifikációs tornán harcolta ki, hogy az EGA Férfi és fiú divízió 2-es csapat Európa-bajnokság magyar válogatott kerettagjaként július 9-13. között Lengyelországba utazhasson.


A kvalifikációs versennyel Böndicz Gergő szövetségi kapitány lehetőséget kívánt teremteni, hogy az amatőr világranglista négy legjobb magyar helyezettjén kívül a válogatott és a tartalékkeret játékosai is bizonyíthassák felkészültségüket és rátermettségüket a magyar férfi és fiú válogatott idei kiemelt nemzetközi bajnokságán, a Divízió 2-es csapat Európa-bajnokságon való részvételre.

A kvalifikációs tornára Hayder-Török Alexander, Novák Botond, Tivadari Péter és Závaczki Bálint, a junioroknál Baranovszky Bálint, Garcon Nathan, Németh Lőrinc és Mohácsi Márk fogadta el a szövetségi kapitány meghívását.

A férfiak versenye Novák Botond, Hayder-Török Alexander és Závaczki Bálint között dőlt el. Novák erősen (+3) indított, majd Hayder -Török egy -1-es körrel átvette a vezetést, Závaczki pedig a harmadik fordulóban erősített a legjobb score-al (+2). Összetettben azonban Hayder-Török Alexander (+8) és Závaczki Bálint (+11) sorakozhat fel Bertényi Bence, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence és Károly Ádám mellé a férfi csapatba.

A junioroknál Mohácsi Márk kezdett meggyőzően (+12) Németh Lőrinc (+14) és Garcon Nathan (+15) mellett, majd Garcon a második és harmadik fordulóban is a legjobb junior eredményt írhatta fel, így Németh Lőrinccel ő kerülhetett be a juniorok Nagy Ármin, Zala-Kovács Lázár, Zala-Kovács Péter és Zsimán-Lebovics Zénó alkotta csapatába.

KVALIFIKÁCIÓS VERSENY VÉGEREDMÉNYEK

1. Hayder-Török Alexander (77,71,76/+8) 2. Závaczki Bálint (78,75,74/+11) 3. Novák Botond (75,77,81/+17) 4. Tivadari Péter (87,83,WD)

1. Garcon Nathan (87,81,83/+35) 2. Németh Lőrinc (86,85,85/+40) 3. Mohácsi Márk (84,89,92/+49) 4. Baranovszky Bálint (90,88,93/+55)

Divízió 2-es kvalifikáció a Pannonián

2024.06.03

A Pannonia Golf & Country Clubban zajlik a július 9-13. között rendezendő EGA Férfi és fiú divízió 2-es csapat Európa-bajnokság magyar válogatottjainak kvalifikációs tornája, ahol Böndicz Gergő szövetségi kapitány a három fordulóban elért eredmények alapján dönt a két felnőtt és a két junior játékos indulási jogáról.


Az idei Krakow Valley Golf Cluban rendezendő EGA-bajnokság hazai felnőtt válogatott keretébe a május 29-én kiadott amatőr világranglistán elért pozíció alapján kerülhetett be automatikusan a négy legeredményesebb férfi versenyző: Bertényi Bence (507), ifj. Sárközi Richárd (937), Somogyi Bence (1027) és Károly Ádám (1203). A szövetségi kapitány a hattagú csapatba két helyet kvalifikáció útján kíván betölteni, ahová a felnőtt válogatott és tartalékkeret tagjai egyaránt meghívást kaptak. A felnőttek kvalifikációja - számos játékos egyéb elfoglaltsága miatt - végül Hayder-Török Alexander, Novák Botond, Tivadari Péter és Závaczki Bálint között dőlhet el a harmadik fordulót követően. Az első két versenykörben Hayder-Török, Novák és Závaczki még fej-fej mellett haladt, a délelőtti versenyt Novák +3, Hayder-Török +5, Závaczki +6-os score-ral zárta. A nap hajrája azonban Hayder-Török Alexandernek sikerült, aki a hátsó kilencen négy birdie-t írhatott be zsinórban score-lapjára, így az egyetlen mínuszos köre összetettben négy ütéselőnyt termett Novákkal szemben, Závaczki egy ütéssel lemaradva, harmadikként kezdheti a záró fordulót.

Felnőtt válogatott kvalifikáció: 1. Hayder Török Alexander (77,71/+4) 2. Novák Botond (75,77/+8) 3. Závaczki Bálint (78,75/+9) 4. Tivadari Péter (87,83/+26)

A junior fiúk csapatába a négy válogatott játékos, Nagy Ármin, Zala-Kovács Lázár, Zala-Kovács Péter és Zsimán-Lebovics Zénó mellé a tartalékkeretből csatlakozhat két játékos a lengyelországi torna idejére. A kvalifikáción Baranovszky Bálint, Garcon Nathan, Németh Lőrinc és Mohácsi Márk bizonyíthatja, hogy megérett a kontinensviadalon hazánkat képviselni. Az első körben Mohácsi Márk két ütéssel vezetett Németh Lőrinc előtt, de a folytatásban nem tudott már tempót diktálni, a kissé gyengébben kezdő Garcon Nathan pedig a nap végére +9-es score-ral zárt, így három ütéssel átvette a vezetést Németh Lőrinc előtt.

Junior válogatott kvalifikáció: 1. Garcon Nathan (87,81/+24) 2. Németh Lőrinc (86,85/+27) 3. Mohácsi Márk (84,89/+29) 4. Baranovszky Bálint (90,88/+34)

Összes hír