41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság – Vadkerti és a szlovén Balkovec 2019 nyílt bajnokai

Nem akadt kihívóra a háromszoros magyar bajnoknőnk, Vadkerti Adél, aki végig uralta a nők mezőnyét, így a magyar bajnoki cím elnyerése után, megérdemelten emelhette magasba a nyílt bajnokság serlegét is. A férfiaknál szoros versengés alakult ki a fináléban, végül a szlovén Jakob Balkovecnek egyetlen ütéssel sikerült megelőzni Csányi Olivért és a mezőnyt végig vezető Ziga Straseket.

A női kategóriában Vadkerti Adél 223 (76,74,73) magabiztosan állt végig a mezőny élén. A háromszoron magyar bajnoknőnk már az első fordulóban egy ütéssel ragadta magához  a vezetést a cseh Nela Halaburdová előtt, a folytatásban pedig háromra növelte a távolságot. A befejezés is parádésra sikeredett, -1-gyel fordult, és bár a hátsó kilencen potyogtak a birdie-k, bogeyk és egy dupla bogey is becsúszott, de így is kiváló, +7-es összesített eredménnyel lett 2019 nyílt bajnoknője. Adél nem talált sem magyar, sem külföldi kihívóra a nyílt bajnokság során, a cseh Nela Halaburdová sem tudta megszorongatni őt, öt ütéssel lemaradva szerezte meg végül a második helyet. A mezőny többi része messze leszakadva követte Adélt a tabellán, harmadikként az utolsó körben  javuló teljesítményt nyújtó Berkenyei Daniella futott be +25-ös összesített score-ral. Nagy Klára, az utolsó forduló eredménye alapján a 4. helyre szorult.

1.    Vadkerti Adél (HUN) 76,74, 73 223 / +7
2.    Nela Halaburdová (CZE) 77,76,75 228 / +12
3.    Berkenyei Daniella (HUN) 81,81,79 241 / +25

 

A férfiak mezőnyében izgalmasra sikeredett a véghajrá. A fináléban a kiváló formába lendült szlovén játékos, Jakob Balkovec vihette haza a bajnoki serleget. A Golf Klub Diners játékosa még Bertényi Bencével és Luka Strasekkel a harmadik helyről, együttállásban vágott neki a finálénak, és ugyan még +2-vel fordult, a hátsó kilencen  azonban három birdie-vel előzte be a mezőnyt végig vezető Csányi Olivért és Ziga Strasek-et. Olivér végül a második helyet szerezte meg, az Arborétom Golf Club játékosának, Ziga Straseknek pedig a harmadik hellyel kellett beérnie. Negyedikként, az évben végig kiváló teljesítményt hozó ifj. Sárközi Richárd +9-cel végzett.

1. Jakob Balkovec (SLO) 76,74, 71 221 / +5
2. Csányi Olivér (HUN) 74,75, 73 222 / +6
3. Ziga Strasek (SLO) 72,74,76 222 / +6

VÉGEREDMÉNY

41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság - Vadkerti tovább növelte előnyét

2019. augusztus 10.

A fiúk versenye fordulatokkal és izgalmakkal teli Tovább növelte előnyét a női mezőny élén álló Vadkerti Adél, Nela Halaburdová előtt, három ütéssel vezet. A férfiaknál a második forduló három szlovénnak sikerült a legjobban, de Csányi Olivérnek végül sikerült, hogy a második helyről várhassa a finálét.

Tovább növelte előnyét Vadkerti Adél a 41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság második fordulójában, melynek Nela Halaburdovával szemben egy ütés előnnyel vágott neki. Adél a cseh golfozónővel még azonos, +1-gyel fordult, de a háromszoros magyar bajnoknőnknél egy birdie, még Nela-nál egy bogey pecsételte meg a nap eredményét, és ezzel Vadkerti három ütéssel vezet. Nagy Klárának jelentősen sikerült játékán javítani, így Berkenyei Daniellától, aki a tegnapi eredményét, +9-et ismételte ma is, +4-gyel sikerült elvenni a harmadik pozíciót.

 

1. Vadkerti Adél 76,74 150
2. Nela Halaburdová 77,76 153
3. Nagy Klára 82,78 160

 

A férfiak mezőnyében három szlovén játékos, Ziga Strasek, Luka Strasek, valamint Jakob Balkovec hozta a forduló legjobb, +2-es eredményét, így Ziga Strasek továbbra is tartja a tegnap megszerzetett vezető pozícióját. Nem úgy Bertényi Bence, aki +4-gyel, a két szlovénnal osztozva, a T3.helyre szorult. Csányi Olivér viszont, stabil, +3-as score-jával, a 4. helyét cserélte a 2. helyre. Kötél Bence a 6., ifj. Sárközi Richárd a T7.helyről küzdhet még a dobogós helyekért.

1.    Ziga Strasek 72,74 146
2.   Csányi Olivér 74,75 149
T3. Bertényi Bence 72,78 150
      Luka Strasek 76,74 150
      Jakob Balkovec 76,74 150

A harmadik forduló 7.46 órakor kezdődik, a teljes startlista ITT érhető el.

41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság - Bertényi startolt a legjobban

2019. augusztus 9.

A hőség ellenére Bertényi Bencének sikerült legjobban a 73 magyar induló közül a 41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság startja, par evennel a Golf Club Arborétum versenyzőjével, a szlovén Strašek Žigával osztoznak a férfiak mezőnyében az első helyen. A hölgyeknél Vadkerti Adél +4 ütéssel áll a tabella élén, őt mindössze egyetlen ütéssel lemaradva egy cseh golfozónő, a Beroun Golf Club játékosa, Nela Halaburdová követi. A startnál a Magyar Golf Szövetség elnöke, dr. Szivek Norbert is eredményes játékot kívánt a szélsőséges időjárás ellénére elütőre álló játékosoknak.

 

A férfiak mezőnyében rendkívül kiélezett verseny várható, hiszen a top 13 játékost  mindössze hét ütés választja el. Az első helyen Bertényi Bence, a szlovén Strašek Žigával parral áll, őket mindössze egyetlen ütéssl lemaradva, a Golf and Country Club Bratislava játékosa, Jakub Liba követi. Csányi Olivér +2-vel a negyedik, +5 ütéssel Kötél Bence az ötödik, ifj. Sárközi Richárd +6-tal két szlovén játékossal, Luka Strasekkel és Jakob Balkoveccel a hatodik helyet csípte meg.

A nők versenyében Vadkerti Adél +4 ütéssel áll az élen, őt a cseh Nela Halaburdová követi +5-tel, Berkenyei Daniella +9-cel a harmadik befutó. Nagy Klára +10-el, Lehoczky Fanni +14-gyel, Kiss Polett Karolina +16-tal vág neki a második fordulónak.

Az 1. forduló eredményei

A 41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság 2. fordulójának startlistája ITT érhető el.

41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság - módosult a startlista!

2019.augusztus 8.

A Magyar Golf Szövetség tájékoztatja a 41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságra nevezett versenyzőket, hogy sajnálattal, számos külföldi golfozó tévesen adta meg a hendikepjét, ezért szükségesség vált a startlista módosítása. Kérünk minden indulót, hogy ellenőrizze a flight és tee time beosztásokat. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk.

A VÉGLEGES STARTLISTA PC CADDIEBEN ITT ÉRHETŐ EL.

41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság - erős mezőnyben, közel nyolcvan induló

2019.augusztus 7.

Közel nyolcvan játékos adta le nevezését az augusztus 9-11. között rendezendő 41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságra, a mezőny közel harmada Szlovéniából, Szlovákiából, Horvátországból, Csehországból, Ukrajnából és Svájcból érkezett. Kiélezett verseny várható, hiszen a játékosok közül Csányi Olivér indul +hcp-el, egy nullás, 19-En állnak elütőre három alatti hendikeppel, a mezőny közel 70%-a tíz alatti hcp-s.

A külföldi indulók mellett több parádés nagy magyar nevet is ott találunk: a háromszoros magyar bajnoknő Vadkerti Adél, a Maccabi Európa Játékok győztese, kétszeres magyar bajnok Rózsa Dávid, az amatőr és kétszeres Magyar Kupa bajnok Kötél Bence, a Team Shield Európa-bajnokságon és a Junior Tour-on is remeklő ifj. Sárközi Richárd, valamint a szintén kiváló formában induló Csányi Olivér, Jaczkovics Emma, Bertényi Bence is beszáll a nyílt bajnoki címekért folyó küzdelmekbe.

Az izgalmakkal bővelkedő versenyre a Balaton Golf felkészült, ifj. Tringer László, a klub igazgatója nyilatkozott portálunknak:
„Egész évben tökéletes green-ekkel vártuk a golfozókat. Leküzdöttük az öntözőrendszerből fakadó, örökölt nehézségeket, de az esőzések miatt finom homokozásra kényszerültünk. Ezzel együtt, jól lehet majd puttolni, nem lesz panasz a green-ekre. Az elütők és a bunkerek is kiváló állapotban vannak, az utóbbi éleit kiigazítottuk, és néhol homoktöltés is történt. A fairway-ek szépen összenőttek, a rough-okat lenyírtuk, tehát minimalizáltuk a labdavesztés esélyét.”

A klub teljes személyzete felkészült a háromnapos versenyre, 6000 új driving range labda, és új golfautók is megérkeztek a verseny könnyebb lebonyolításának elősegítése érdekében.
„Jakobi Andrással, a verseny igazgatójával bejártuk a pályát és bátran állíthatom, hogy felkészültünk a nagy összecsapásra. Miután a hétvégén 35 fok körüli hőmérséklet is olvasható lesz a hőmérőn, sok-sok hűtött vízzel készülünk, de a játékosoknak ajánlom, hogy a sapkát nedvesítsék be, és étkezés helyett sokat igyanak, így maradhatnak a hőség ellenére formában.”

A jelentkezők listája  a PC Caddiben érhető el.

 

41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság - jelentkezők névsora egy héttel a nevezési határidő előtt

2019.július 30.

 

Közel egy hét áll még rendelkezésre azoknak a golfozóknak, akik a 41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságra szeretnének még nevezni, melynek határideje augusztus 6. kedd, 23.59 óra. A Balaton Golf Clubban, augusztus 9-11. között rendezendő következő szövetségi versenyre július 31. 20.00 óráig az alábbi 57 versenyző adta le a jelentkezését.

41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság - jelentkezők névsora 2019.07.31.

Összes hír