4. Ranglista verseny – Zala Springs

  1. Ranglista verseny – Zala Springs Golf Resort

Újabb fordulóval folytatódott a Magyar Golf Szövetség ranglista versenysorozata. Ezúttal a Zala Springs Golf Resort adott otthont az eseménynek Zalacsányban. A festői környezetű pályán kiváló golfkörülmények, kellemes időjárás – sőt néha már túl meleg is - és vidám hangulat fogadta a versenyzőket. Összesen 61 játékos jelentkezett, akiket 6 kategóriában díjaztak a házigazdák a nap végén. Illetve volt egy 7. kategória is, mely egy külön versenynek is számított. Itt azok a golfozók indultak, akik 36-os HCP felett vannak. A házigazdák legnagyobb örömére ebben a versenyben is egyre több a junior. Az egész nap zökkenőmentesen, jó ritmusban, bár kicsit lassabban zajlott. Érdemes megemlíteni: ennek a versenynek az az érdekessége, hogy nemcsak ranglistaverseny, hanem a Zala Springs 5 fordulóból álló sorozatának 3. állomása is volt egyben.

A nap legjobbja ezúttal Horvat Lovro volt 35 ponttal, aki hazai pályán játszott.  Őt követte Závaczki Bálint 33 ponttal és a dobogó 3. fokára Bertényi Bence állhatott fel 31 ponttal. Ha a versenyt megelőzően téteket kellett volna tenni, mindenki a többszörös magyar kupa bajnokára, Bálintra tette volna a voksát. Éles volt a küzdelem, de végül a horvát származású Lovro vitte az aranyat. Fontos megemlíteni, hogy ő annyira beleszeretett a magyar zalacsányi pályába, hogy rendszeresen itt gyakorol és részt vesz minden itt megrendezett versenyen is.

A bruttó mellett nettóban is díjazták a versenyzőket. A két férfi nettó kategóriában a legjobbak Dóka Ágoston és Szigeti Lajos lettek, mindketten a Zala Springs játékosai. Dóka Ágostonnak ez már a 3. bruttó első helyezése volt a Zala Springs versenysorozatban és célul tűzte ki, hogy a további két fordulót is megnyerje. Ha ez így lesz, a szervezők külön értékelik majd kiváló teljesítményét. A nőknél Turkovics Ilona bizonyult a legjobbnak, míg a senioroknál Máthé István szerezte meg a győzelmet. A junior nettó kategóriában pedig ismét Horvat Lovro örülhetett.

A verseny részletes eredményét a linkre kattintva éritek el:

https://www.pccaddie.net/clubs/0360000/app.php?cat=ts_resultlist&sub=resultlist&made=dyn&id=754507&year=2018

Összes hír