2007 után újra Tulsara figyel a világ

A Southern Hills Country Club 2007 óta először ad ismét otthont a mesterek tornájának, ahol a világ legjobb játékosainak döntő többsége május 19. és 22. között lép pályára a szezon második major versenyén, a 104. PGA-bajnokságon.

Az esélyesek között a világelső Scottie Scheffler a The Masters után ezúttal a szezon második major győzelmére készül, még a US Open bajnoka, Jon Rahm és a kétszeres major győztes, Collin Morikawa is a világranglistán betöltött pozícióján igyekszik majd javítani.

Jordan Spieth ezúttal újabb lehetőséget kaphat Grand Slam pályafutásának emlékezetes befejezésére, Rory McIlroy pedig biztosan az ötödik major címére vágyik, egy évtizeddel azután, hogy először nyert a Wanamaker Trophy-n.

Tiger Woods is buzgón gyakorol Southern Hills-en, ott, ahol negyedik PGA Championhip győzelmét aratta 2007-ben, de bizonyítani készül Tulsaban a legidősebb major győztes, a címvédő Phil Mickelson is.

PGA Tour

Max Homa (-8) a szezon második PGA Tour címét szerezte meg, miután a döntő előtt vezető Keegan Bradley-t két ütéssel körözte le a Wells Fargo Bajnokság véghajrájában. Matt Fitzpatrick holtversenyben a második helyen végzett Bradley-vel és Cameron Younggal együtt, a címvédő Rory McIlroy számára -4 ütéssel az ötödik hely maradt. Homa legutóbb a szeptember 16-19 között rendezett szezonnyitó Fortinet Bajnokságon szerzett győzelmet.

British Masters

Thorbjorn Olesen (-10) négy éves nyertelen időszaknak mondhatott búcsút, miután egy parádés eagle-birdie-vel került ki győztesként a Betfred British Masters-en.
A dán játékos hatodik DP World Tour-győzelmének örülhetett, amely során egy ütéssel előzte meg a svéd Sebastian Soderberget (-9), Richie Ramsay, Connor Syme és Justin Walters (-8) holtversenyben osztoztak a harmadik helyen.

Összes hír