Tájékoztató a Magyar Golf Szövetség

Versenyengedély (EGA) kártyájáról

Az alábbiakban olvashatják általános tájékoztatónkat a Magyar Golf Szövetség Versenyengedély (másnéven EGA) kártyájáról.

Mi  az a Versenyengedély (másnéven EGA) kártya?

A Versenyengedély kártya a hivatalos golfversenyeken történő induláshoz, valamint a külföldi golfozásokhoz szükséges. Tulajdonosa ezzel igazolja, hogy rendelkezik a megfelelő játéktudással és elméleti ismeretekkel. Idegen (főként külföldi) golfklubokban bejelentkezéskor ezt a kártyát szinte biztosan elkérik a játszani szándékozótól és ellenőrzik klubtagságát, valamint azt, hogy az adott pályára szükséges hcp szintel rendelkezik-e.

Figyelem! A kártya birtoklása önmagában nem jogosítja tulajdonosát bármely golfpályán való játékra. Bizonyos pályák saját hcp limitet szabhatnak meg, és ha a játékos ezzel nem rendelkezik a pálya elutasíthatja a belépést.

A kártyát a Magyar  Golf Szövetség adja ki, és minden évben meg kell újítani.  A kártya igazolja, hogy az adott játékos rendelkezik a magyar golfversenyeken történő induláshoz szükséges hcp-vel, valamint a megfelelő etikett és szabály ismerettel.

A kártyához szükséges igazolt HCP nőknél 54, férfiaknál 54.

Mi kell az EGA kártya igényléshez?

 1. Érvényes klubtagság
 2. Nőknek hcp 54, férfiaknak hcp 54
 3. Igazolás sikeres Szövetségi szabályvizsgáról
 4. Az online adatlap kitöltése és beküldése
 5. Éves tagsági díj befizetése a Szövetség bankszámlájára (10 eFt / év), kivéve a junior korosztályú játékosokat ( 18.életévüket még nem töltötték be)
 6. Nincs a magyar versenyek alóli hatályos eltiltásuk. (Fegyelmi bizottság, Versenybizottság.)

Hogyan lehet hivatalos hcp-t szerezni?

 1. Minden klub hivatalos PGA oktatójánál ún. „Extra day score” (vagy játék vizsga) keretében. (Hivatalos oktatók listája a hungolf.hu oldalon a „Golfedzők” menüpontban.)
 2. Kezdő versenyeken történő részvétellel. Kezdő (hcp szerző) versenyeket a Magyar Golf Szövetség szervez. A versenyek listája a hungolf.hu oldalon a „Versenyek" menüpontban.

Követelmény:  a kezdő hcp-hez 1 x 18 lyukas játékról  leadott score kártya szükséges. Nőknél 54, férfiaknál 54 hcp-re számított 36 nettó stableford pontot kell elérni.

Az oktató az Extra day score-t a klub felé igazolja. A klub bejegyzi a játékos hcp-jét, és felviszi a nyilvántartó rendszerébe.

Hogyan lehet szabályvizsgát tenni?

 1. A játékos a hivatalos Szövetség által bejegyzett PGA oktatóknál egyéni bejelentkezés alapján (a náluk megtalálható Szövetségi vizsgalapon) vizsgát tehet. Az oktató a sikeres vizsgát igazoló eredményt a Szövetségnek beküldi igazolva a játékos sikeres vizsgáját.
 2. A Szövetség előre meghirdetett időpontokban központi írásbeli vizsgákat (a vizsgák előtt felkészítő tanfolyamot) szervez. A vizsgák rendjét és időpontját a „Golfszabályok” menüpotban a „Szabályvizsga” alpontban olvashatják.

Az igénylés folyamata

 1. Kérjük töltse ki az alábbi online adatlapot, és küldje be!
 2. Utalja át a Magyar Golf Szövetség alábbi bankszámlájára a kártya éves díját. (10 ezer Ft/fő /év.) OTP bank: 11794008-20511052-00000000

FONTOS: minden esetben írja be a közleménybe annak a nevét akinek a kártyát ki kell állítani, mert a beazonosítás csak így lehetséges. (Az átutaló személye nem biztos, hogy a kártya tulajdonos személye is egyben!)

 1. Az adatlap és az átutalás beérkezését követően a Magyar Golf Szövetség az Ön által megadott címre a kártyát  postázza. Postázási címkénk megjelölheti golfklubját is.

 Az EGA kártya 18 év alatti junior golfozóknak ingyenes!

Kérdése esetén az alábbi email címen, és telefonszámon állunk szíves rendelkezésére:

hungolf@hungolf.hu

telefon: 061-460-6859

Magyar Golf Szövetség

 

Az alábbi adatlap kitöltésével (amennyiben már van klubtagsága és Hcp-je)  igényelheti a Versenyengedély (EGA ) kártyát:

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező / Fields marked with asterisk are mandatory