Általános tájékoztató

a Magyar Golf Szövetség EGA-kártyájáról

 

Az EGA-kártya igénylés folyamata

 • Változás, hogy 2019. január 1-jétől a Szövetségi EGA-kártyát mindenki saját anyaklubjának recepcióján igényelheti
 • a  regisztrációs adatlap kitöltésével  és aláírásával,
 • valamint az anyaklub számára történő éves szövetségi tagdíj 10 000.-Ft / fő összegének befizetésével.

A kitöltött regisztrációs adatlapokat a klubok továbbítják a Magyar Golf Szövetség felé, az  elkészült kártyákat pedig a Szövetség a kluboknak küldi majd meg, így az EGA-kártyát igénylők az anyaklub recepcióján vehetik azokat majd át.

Miért szükséges az EGA-kártya?

 • Az EGA-kártya minden hivatalos hazai golfversenyen való részvételhez,
 • a PC Caddie (Szövetségi központi nyilvántartó) rendszerben vezetett játékos hcp nyilvántartásához,
 • valamint a játékos  külföldi golfozásához szükséges.

A tulajdonosa ezzel igazolja, hogy megfelelő játéktudással és elméleti ismeretekkel (szabályvizsga) rendelkezik, valamint tagja egy hazai golfklubnak. Idegen (hazai vagy külföldi) golfklubban történő bejelentkezéskor már a recepción elkérik  a kártyát, mellyel a tulajdonosa a klubtagságát, valamint az adott pályára szükséges hcp-et igazolja.

A kártya önmagában nem jogosítja fel tulajdonosát valamennyi európai golfpályán történő játékra. Bizonyos pályák saját hcp limitet határozhatnak meg, és ha a játékos ezzel nem rendelkezik, a pálya elutasíthatja a belépést.

A kártyát minden év április 30-ig kell megújítani.  Az új igénylők is a következő év április 30-ig kapják meg az érvényes kártyát, függetlenül az igénylés időpontjától. A kártyához szükséges igazolt hcp a nőknél és a férfiaknál 54.

Hogyan igényeljünk EGA-kártyát?

 • Igazolni kell a nőknél és a férfiaknál a hcp 54-t, valamint sikeres szabályvizsgát kell tenni.
 • Ki kell tölteni a klubok recepcióján elérhető regisztrációs űrlapot.
 • Az anyaklub recepcióján be kell fizetni az éves kártya díját, mely jelenleg évi 10 000.- forint. Kivételt képeznek a junior korosztályú (18 év alatti)  játékosok, akik számára a kártyaigénylés ingyenes.
 • Igazolni szükséges, hogy nincs hatályos (Fegyelmi Bizottság, Versenybizottság) eltiltásuk hazai versenyről.

Hogyan lehet hivatalos hcp-t szerezni?

 • Minden klub hivatalos PGA oktatójánál, ún. „Extra day score” (vagy játékvizsga) keretében. A hivatalos oktatók listája a honlapunk, a „Golfedzők” menüpontjában található.
 • A kezdő versenyeken vagy bármely hivatalos, szövetségi versenyen történő részvétel során. Kezdő (hcp-szerző) versenyeket szinte minden magyar golfklub szervez, melyek  listája a klubok menüpontban található.

Követelmény, hogy  a játékos a kezdő hcp megállapításához, egy 18 lyukas játékról score kártyát adjon le. Ehhez a nőknél 54, a férfiaknál 54 hcp-re számított, 36 nettó stableford pontot kell elérni. Az oktató az Extra day score-t (EDS-t) a klub felé igazolja, a klub pedig bejegyzi a nyilvántartó rendszerbe a játékos hcp-jét.

Hogyan lehet szabályvizsgát tenni?

 • A játékos a szövetség által bejegyzett PGA oktatóknál, egyéni bejelentkezés alapján tehet vizsgát. Ezt követően, az oktató megküldi a sikeres vizsgát igazoló eredményt a szövetségnek.
 • A szövetség a klubokkal együttműködve, előre meghirdetett időpontokban, központi írásbeli vizsgákat, a vizsgák előtt pedig felkészítő tanfolyamot szervez. A vizsgák rendjéről és időpontjáról ITT érhető el további információ.

Az EGA-kártya a 18 év alatti junior golfozók számára ingyenes, azonban számukra is kötelező a regisztráció.

Munkatársaink az office@hungolf.hu e-mail címen, vagy a  0670-623-2430 telefonszámon várják az EGA-kártya igényléssel kapcsolatos kérdéseket.