A golf szabályainak legelső fennmaradt írásos emléke 1744 márciusában íródott, amelyet a Gentlemen Golfers of Leith foglalt írásba. A tizenhárom szabályból álló gyűjtemény eredeti példányát a Skócia Nemzeti Könyvtára ma is őrzi.

A golfot többnyire bíró felügyelete nélkül játsszák. A játék a résztvevő játékosok becsületességén alapul, azon, hogy a golfozó tekintettel van a többi játékosra és betartja a szabályokat. Minden játékostól elvárt, hogy fegyelmezetten viselkedjen, tanúsítson udvariasságot és sportszerűséget függetlenül attól, hogy mekkora a játék tétje. Ez a golf játék szellemisége.

A modern golf szabályai egységes gyűjtemény az 1754-ben alapított Royal & Ancient Golf Club of St Andrews (R&A) nevéhez fűződik. A legutóbbi változat az R&A és az USGA együttműködésével jött létre, és jelenlegi formájában 2018 végéig volt érvényben. A 34 fejezetből álló szabálygyűjtemény egyrészt hűen tükrözi a történelmi hagyományokat, másrészt megfelel a modern golfjáték kihívásainak.

Az R&A és USGA az elmúlt 60 év legátfogóbb golfszabály módosítását vezette be, mely 2019. január 1-jétől lépett hatályba.

A golf szabályai 2016-2018

Rules of Golf 2016-2018