Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2015.augusztus 26-28. Hungarian Crown Junior Bajnokság

Vadkerti Adél a Hungarian Crown Junior Bajnokságon is a legjobb

2015. augusztus 26-28. között, a Pannonia Golf Clubban rendezték a World Junior Golf Series következő állomását, a Hungarian Crown Junior Bajnokságot. A Tom Burnett által alapított versenysorozat 12-19 éves juniorok számára rendez kimagasló színvonalú bajnokságot. A tengerentúlról és Európából érkező golfozók mellett tizenegy magyar junior állhatott az elütőhöz, hogy összemérje tudását a pluszos és single hcp-es versenyzőkkel. A háromnapos minőségi verseny eredménye megmutatta, hogy top junior játékosok csatlakoztak a rangos viadalhoz, ahol a fiúknál két alkalommal is -6-os score született, a lányoknál, Vadkerti Adél pedig par eredményt ért el, és ahol a lányok küzdelmében végül a magyar juniorok uralták a mezőnyt. Vadkerti Adél, aki a néhány napja tért haza a Lengyel Junior Bajnokságon aratott győzelme után, 225 (78,74,73) összesített eredménnyel az első helyet szerezte meg. Briglovics Boróka 231 (74.78,79) eredménnyel Sofia Seldemirovával együttállásban másodikként végzett. Czerneczki Laura (249) a 8., Szemerey Lili (255) a 10., Kiss Polett (288) a 12. helyet szerezte meg.???????????????????????????????“Öröm volt játszani Tom Burnett tanítványaival, akik a világ minden részéről érkeztek. Kiváló játékosok többsége pluszos hendikeppel érkezett, azonban a hazai pálya előnye nekem kedvezett. A betegségem után még egy hónapra volt szükség, hogy teljesen felépüljek, de most úgy érzetem, bomba formában vagyok. Az első napon még 1-gyel fordultam, azonban végül +5-el zártam a napot. A második (+1) és harmadik (par) napon a úgy érzetem, az egész pályát uralom. – számolt be Vadkerti Adél a Hungarian Crown Junior Bajnokságról.
Adél értékelése szerint a sikersorozat az EOHT-val kezdődött, majd a Magyar Kupa bajnoki cím megvédése következetett. „Ekkor sajnos megbetegedtem s emiatt ki kellett hagynom a Match Play Bajnokságot, de az Orosz Felnőtt Bajnokságon is csak 80%-os formában éreztem magam. Az Osztrák Junior Bajnokság 5. helyével viszont elégedett vagyok, hiszen a korosztály legjobbjaival versenyeztem. A Magyar Junior Bajnokság második helyének azonban nem örültem, Boróka a második napon -1-et játszott, én +5-öt, és ezt a hatalmas különbséget már nem tudtam ledolgozni. Az Orosz Junior Bajnokság pályája nagyon tetszett és a dobogó második fokának is örültem, hiszen a győztes orosz lány az orosz felnőtt bajnok is egyben. 2015 mindenképpen kimagasló év az életemben, hiszen a legutóbbi Lengyel Junior Bajnokságon és a Hungarian Crown Junior Bajnokságon aratott győzelmem szép koronája az idei versenysorozatnak. „ – idézte fel Adél az év legkiválóbb versenyeit.IMG_0978 vadkerti adél győztes
Briglovics Boróka szintén nagyon élvezte a hazai pálya előnyeit a Hungarian Crown Junior Bajnokság során. „Jó volt látni, hogy a világ sok pontjáról ennyi kiváló golfozó érkezett hazánkba, szuper flightok-ba kerültem mindhárom napon, nagyon színvonalas, jól szervezett bajnokságon vehettünk részt. A második helyet szereztem meg, azonban mint minden idei nemzetközi verseny , ez is nagyon hasznos volt számomra tapasztalatszerzés szempontjából, nem vagyok egyáltalán csalódott.”
„Amennyiben az évet szeretném értékelni, a szezon elején nem jött ki mindig úgy a lépés, ahogy szerettem volna, pedig tudtam, hogy bennem van a győzelem. Mára jobban kontrol alatt tudom tartani a játékomat és a technikámon is sikerült javítani. Kétségtelen, hogy 2015 az eddig legsikeresebb szezonom, tele kiváló eredményekkel. A külföldi versenyek nagy szerepet játszottak a versenyformám javításában, óriási tapasztalattal lettem gazdagabb. Az Orosz Nyílt Bajnokság második napját például elizgultam, nagyon elkeseredtem, de később rájöttem, hogy ezt meg kellett élnem ahhoz, hogy jól sikerüljön a harmadik nap. Mindez már jól működött Balatonudvariban, a Magyar Bajnokságon.”
Boróka és Adél nem csak jó barátnők, hanem hasonlóan gondolkodnak a jövőről is. Mindketten az amerikai nyelvvizsgára, majd amerikai érettségire készülnek, hogy 2017-ben sikeres ösztöndíjat kapjanak valamelyik amerikai egyetemen, ahol sikeresen folytathatják amatőr karrierjüket.

IMG_9520 az első 3 fiu az MFB szponzor plakát előtt

A Hungarian Crow Junior Bajnokság férfi mezőnyét az osztrák Christopher Fischer (213) nyerte, a második helyen a myanmari Hein Sithu (220) végzett, harmadik a német Benedikt Reil (221) lett.
Csányi Olivér(237) a 13., Greff Bálint (239) a15., Rózsa Dániel (264) a 19. helyen végzett.
A Hungarian Crown Junior Bajnokság versenyzői megismerkedtek Ausztria pályázatával, aki nagy eséllyel indul a 2022-es Ryder Kupa megrendezésére, amelyet pozitív döntés esetén a Bécstől 30 kilométerre fekvő Oberwaltersdorf Fontana Golf Club pályáján rendezik. Az osztrák pályázat szlogenje „2022-es Ryder Kupa Európa szívében”, amellyel nemcsak a földrajzi elhelyezkedésüket, hanem az élet- és vendégszeretetüket is hangsúlyozzák. Ausztria kilenc környező országnak kínál partnerséget a Ryder Kupa megrendezése kapcsán, Csehország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Bulgária, Horvátország, Macedónia, Oroszország és Cyprus között szeretne hidat építeni a pályázatba bevont partner országokkal. Célul tűzte ki a régiók golféletének fejlesztését, valamint a fiatal golfozók számának növelését.

???????????

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA