Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. szeptember 30. – október 2. – Horvát Junior Nyílt Bajnokság

Bravúr Horvátországban – Rózsa Dávid és a fiú csapat bronzérmes

Emlékezetes magyar sikerrel zárult a szeptember 30. és október 2. között rendezett Horvát Junior Nyílt Bajnokság. Erős mezőnyben, szélsőséges időjárási viszonyok között zajlott a tíz ország ifjú golfozói részvételével rendezett verseny, amely bravúros szereplést hozott a fiúk versenyében. Rózsa Dávid még a zárónapon is hozzá tudott tenni az előző két nap teljesítményéhez annak ellenére, hogy folymatosan zuhogott az eső. Dávid így kategóriájában a 3. helyet szerezte meg, mindössze egy ütéssel lemaradva a 2. helyről.

imag1769
A Rózsa Dávid-Csiki Péter-Závaczki Bálint trió is kiválóan szerepelt, a Nemzetek Kupája versenyen nyolc ország tizenhárom fiú csapatából a magyarok a 3. helyezést érték el (a verseny értékelése: az első két nap két legjobb score-ja csapatonként).Ezzel az eredménnyel a magyar fiúk komoly golfhagyományokkal rendelkező országok (Csehország, Ausztria, Olaszország), kiemelkedő hcp-es játékosait utasították maguk mögé.
A verseny további érdekessége, hogy Tóth Maya Napsugár hole in one-t ütött a zárónapon.

imag1771

“Kemény három, de sikeres napon vagyok túl. Az időjárás sem kedvezett, két napig úgy fújt a szél, hogy a szörfösök is tapsoltak volna.. A zárónapon pedig a cipőmből locsoltam ki a vizet, de sikerült ilyen körülmények ellenére is jó
teljesítményt nyújtanom, ráadásul egy igen erős mezőnyben. De nem csak az egyéni 3. helyezésemnek örülök, hanem a csapat Nemzetek Kupáján elért bronzérmének is. Emlékezetes verseny volt, nagyon örülök.” – értékelte Rózsa Dávid az eredményt.

“Örülök, hogy ismét színvonalas versenyen játszhattam.A pálya vonalvezetése tetszett,de a minősége hagyott némi kivánni valót maga után.bbbbb
Összességében elégedett vagyok a játékommal. Az utolsó nap időjárása nem volt egy score-barát időjárás, de úgy érzem sikerült felül kerekednem.” – emlékszik vissza Csiki Péter a verseny emlékezetes pillanataira.

“Ez a verseny messze nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem, de ebből is tanulnom kell. Szeretném ezt a három napot gyorsan elfelejteni, és a hibáimon javítani.” – összegzett röviden Briglovcs Boróka

“Ez nem az a verseny, amire a score-ok miatt szívesen emlékezni fogok, de az utolsó napon ütött hole in one-nak nagyon örülök.” – nyilatkozta Tóth Maya.

Böndicz Gergő szövetségi kapitány is értékelt:

“Rózsa Dávid kitűnő és eredményes játékot produkált mindhárom nap. Az egyéni 3. helyezése mellett, nagy mértékben járult hozzá a csapat bronzérméhez. Csiki Péter is megbízható, stabil játékot produkált, jó teljesítményt nyújtott a versenyen, amely nagy mértékben járult hozzá a csapat sikeréhez. Tóth Maya Napsugár nehezen birkózott meg az extrém körülményekkel, de a zárónapi hole in one-ja miatt emlékezetes marad számára a Horvát Junior Bajnoksàg. Briglovics Boróka számára sajnos ez a verseny nem sikerült, jelentősen tudása alatt játszott és remélem, hogy a következő versenyre visszanyeri a formáját.”

VÉGEREDMÉNYEK

Rózsa Dávid 234 (77,79,78) bruttó 6. hely, fiú U21 3. hely
Csiki Péter 239 (78,82,79)  bruttó 11. hely, fiú U21 7. hely
Závaczki Bálint 240 (80,81,79) bruttó 13. hely, fiú U16 T6. hely

Tóth Maya Napsugár  258 (88,85,85) bruttó T7.hely, lány U16 5.hely
Briglovics Boróka 263 (98,83,82) bruttó 9.hely, lány U21 4.hely

NEMZETEK KUPÁJA

  1. Szlovénia I. csapat 305
  2. Szlovénia II. csapat 310
  3. Magyarország 315

l1390598

Horvát Nemzetközi Junior Bajnokság – kihívásokkal dacolva

2016. október 1.

 

A folytatásban is nagy erőpróba elé állította a Horvát Junior Nyílt Bajnokság mezőnyét a rendkívül erős szél, a magyar csapatból azonban Rózsa Dávidnak sikerült leginkább alkalmazkodni ismét a nehéz körülményekhez.

Rózsa Dávid kiegyensúlyozottan játszott, a magyarok közül egyedül neki sikerült 80 alatti score-t elérni. 79-es eredményével a bruttó sorrendben az együttállásos kilencedik, míg az U21-es kategóriában az együttállásos ötödik helyen áll.
Csiki Péter plusz ütései ma a pontatlan hosszújátékából adódtak. 82-as körével a bruttó sorrendben a tizenötödik, az U21-et tekintve a nyolcadik helyen áll.
Briglovics Boróka ugyan jócskán hagyott ütést a pályán, a tegnapi score-ján azonban így jelentősen javított. 83-as körével a bruttó sorrendben azimag1737 együttállásos tizenegyedik, az U21-es korosztályban a negyedik helyen áll.
Tóth Mayának is sikerült alkalmazkodni a körülményekhez, hosszújátékának stabilizálásával reális esélye maradt, hogy 80-on belül zárja az utolsó napot. 85-ös eredményével a bruttó sorrendben a nyolcadik, az U16-ot tekintve az ötödik helyen áll.

Egyéni indulóként Závaczki Bálint 81-es score-ral hagyta el a pályát, így a bruttó sorrendben a tizenhetedik, az U16-os kategóriában a kilencedik helyen áll. Czernecki Laura 88-as score-ral a bruttó sorrendben a kilencedik, az U16-ot tekintve a hatodik helyen áll.

A fináléban Briglovics Boróka 9.10-kor, Tóth Maya 9.20-kor kezd a 10-es szakaszról, Csiki Péter 10.00-kor, Rózsa Dávid pedig 10.20-kor áll az 1-es elütőre.

imag1754_1

Horvát Nemzetközi Junior Bajnokság – erős mezőnyben

2016. szeptember 30.

Rendkívül erős mezőny rajtolt el a Horvát Nemzetközi Junior Bajnokságon. A fiúknál az U21 és U16 kategóriákban az azonos elütőről játszók mezőnyében 52 indulóból 28 versenyző hcp-je öt alatti. A lányoknál pedig az U21 és U16 korosztályban a mezőny fele öt alatti hcp-pel rendelkezik.
A Golf & Country Club Zagreb pálya nehézségi fokán jócskán emelt a mai napra feltámadó rendkívül erős szél, amelyhez csapatunkból Rózsa Dávidnak és Csiki Péternek sikerült a legjobban alkalmazkodnia. A magyar válogatott mellett a cseh, olasz, szerb, szlovák, szlovén és svájc válogatottjának versenyzői képviselik hazájukat.

Rózsa Dávid kiválóan alkalmazkodott az erős szélhez. Három dupla bogey mellett, három birdie-t sikerült ütnie.A  77-es eredményével a bruttó sorrendben az ötödik, míg az U21-es kategóriában a második helyen áll.
Csiki Péter nagyon jól kezelte az erős szélet, két dupla bogey mellett, három birdie-t ért el. 78-as körével a bruttó sorrendben a hatodik, az U21-et tekintve együttállásban a harmadik helyen áll.
Tóth Maya nehezen birkózott meg a nehezített körülményekkel. A négy dupla és két tripla mellett azonban egy birdie-t sikerült ütnie. 88-as eredményével a bruttó sorrendben a nyolcadik, az U16-ot tekintve az ötödik helyen áll.
Briglovics Boróka számára ez a nap sajnos gyengére sikerült, 98-as körével a bruttó sorrendben a tizenegyedik, az U21-et tekintve a negyedik helyen áll.

Egyéni indulóként Závaczki Bálint 80-at játszott, és ezzel a bruttó sorrendben együttállásban a tizennegyedik, az U16-os kategóriában a nyolcadik helyen áll. Czernecki Laura 92-es score-ral a bruttó sorrendben a tizedik, az U16-os korosztályban a hetedik helyen áll.

A második napra az elütők felosztása nem változott. Rózsa Dávid 9.10-kor, Csiki Péter 9.20-kor kezd az első elütőről, míg a lányok a 10-es szakaszról kezdenek, Tóth Maya 9.20-kor, Briglovics Boróka 9.30-kor.

imag1723

2016.szeptember 29.

2016. szeptember 30 és október 2. között kerül megrendezésre a Golf & Country Club Zagreb pályáján a Horvát Nemzetközi Junior Bajnokság.
A magyar színeket Briglovics Boróka, Csiki Péter, Rózsa Dávid és Tóth Maya képviseli, azonban rajtuk kívül Czernecki Laura és Závaczki Bálint is elütőre áll, ezúttal azonban klubszínekben versenyeznek.
A pálya hosszú és meglehetősen szűk, a minősége sajnos a száraz nyárnak köszönhetően nem nevezhető ideálisnak, de természetesen mindenki számára egyforma lesz.
Nyitásként a lányok a 10-es szakaszról kezdenek. Briglovics Boróka 9.00, Tóth Maya 9.20. A fiúk az 1-es szakaszról ütnek el, Rózsa Dávid 10.10-kor, míg Csiki Péter 10.30-kor.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA