Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2017.május 6-7. – 28. Magyar Kupa

Play off döntött: Kötél Bence a 28. Magyar Kupa győztese

Hatalmas véghajrában, a mindössze 13 éves Kötél Bence, 154 összesített eredménnyel nyerte a Magyar Golf Szövetség szezonnyitó versenyét, a 28. Magyar Kupát, melyet 2017. május 6-7. között a balatonudvari Balaton Golf pályáján rendeztek. A kétnapos stroke play verseny után holtverseny alakult ki a junior válogatott tagja, Kötél Bence, a Royal Balaton Golf & Yacht Club játékosa és Horváth Joseph, a Balaton Golf Club szenior versenyzője között. A play off Bence javára dőlt el és ezzel egy újabb junior tehetség állhatott a dobogó legfelső fokára magyar kupagyőztesként. A bruttó versenyt másodikként Horváth Joseph (154 PO) zárta, a harmadik helyen Holló Zsombor Péter (156) végzett.

Minden bizonnyal, az erőviszonyokat jelentősen befolyásolta az érettségi vizsgák miatt hiányzó egykori bajnokok, Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Rózsa Dávid valamint Csányi Olivér és ifj. Csiki Péter távolmaradása, az első tízben azonban így is ott találhatjuk a junior válogatott hét legkiválóbb játékosát: Holló Zsombor Pétert (156- 3. hely), Kiss Polett Karolinát (160-5.hely), Greff Bálintot (160-5.hely), Tóth Maya Napsugárt (161- 7.hely), Závaczki Bálintot (163 – 9.hely) és Rózsa Danit (163 ütés – 9.hely).

Nettó kategóriákban is kiosztották a díjakat, a legjobb férfi és női felnőtt, szenior és junior kategóriákban díjazták a győzteseket. Nagy öröm, hogy a zárfordulóban a 12 éves junior válogatott versenyző, Szántó Sára a 15. szakaszon hole in one-t ütött.

VÉGERDMÉNYEK


Magyar Kupa győztes                  

Kötél Bence (154)

 

 

 

 

Nettó női kategória Nettó férfi kategória
 1.hely: Turkovics Ilona (150) 1. hely: Zsimán József Alpár (144)
 2. hely: Sándor Virág (152) 2.hely: Szalay Attila (147)
 3. hely: Kecskés Kornélia (154)  3.hely: S.Nagy Csaba (149)
Nettó junior lány kategória  Nettó junior fiú kategória
 1.hely: Kiss Polett Karolina (138) 1. hely: Horváth Erik (143)
 2.hely: Szántó Sára (139) 2. hely: Fülöp Gergő (144)
 3.hely: Jaczkovics Emma Éva (142) 3. hely: Somogyi Bence (145)
   
 Nettó szenior női kategória  Nettó szenior férfi kategória
 1.hely: Wieser-Takács Zsuzsa (151) 1. hely: Horvath Joseph (148)
 2.hely: Dr. Erdei Éva (160) 2.hely: Koplányi Tibor (153)
 3.hely: Zsadányi Ildikó (161) 3.hely: Miszlai Sándor (155)
   

 
A teljes végeredmény ITT tölthető le.

Kötél Bence bajnoki címre tör

2017. május 6.

Kiváló játékkal, a hazai pálya előnyét élvező Kötél Bence, a magyar junior válogatott 13 éves játékosa vezeti az élmezőnyt a 28. Magyar Kupa első fordulóját követően. Bence kiegyensúlyozott játékkal, par-ral fordult, majd három bogey következett, de végül birdie-vel szépítve, +2-vel kezdheti a zárófordulót.

Őt együttállásban Greff Bálint, match play és junior bajnokunk, valamint Horváth Joseph +5-el, majd Szeberényi Máté +6-al követi. A sorrendet átírta az érettségire készülő bajnokaink hiánya, azonban az első tíz helyen így is ott találjuk a junior válogatott tagjait, Holló Zsombor (+9), Tóth Maya Napsugárt(+9), Kiss Polett Karolinát(+10) és Rózsa Danit(+10). Meglepetésre, a címvédő bajnok, Závaczky Bálint gyengén kezdett, és +11-el az újonc junior válogatott Somogyi Bencével valamint S. Nagy Csabával mindössze a 13. helyről várhatja a vasárnapi befejezést. A mezőny ma bebizonyította, hogy kiváló időjárási körülmények és pályaadottság mellett milyen eredményt tud elérni, azonban kiderül, hogy a vasárnapra prognosztizált záporok milyen meglepetéssel szolgálnak az eredmények alakulását illetően.
A záróforduló vasárnap 7.30 órakor rajtol, Greff Bálint, Kötél Bence és Horváth Joseph flight-ja előreláthatóan 13.30-kor kezd.

Szombaton startol a 28. Magyar Kupa

2017.május 5.

Május 6-án kilencvenhét játékos részvételével veszi kezdetét a Magyar Golf Szövetség szezonnyitó versenye, a 28. Magyar Kupa. A kétnapos bajnokságnak a Balaton Golf Club ad otthont, mely immáron játszhatóbb pályával várja a bajnoki címért versengőket.

A szombaton kilenc órakor rajtoló flight-ban ott találjuk a címvédőt, egyben kétszeres junior bajnokunkat, Závaczky Bálintot, a match play és junior bajnok Greff Bálintot és a felnőtt válogatott tagjaként, egykori amatőr bajnokunkat, Szeberényi Mátét. Őket a régi sikerek után immár a felnőtt válogatottba visszatérő ifj. Tóth János, Holló Zsombor, és a Klubcsapatbajnokság győztes csapatában versenyző Kötél Bence filght-ja követi.

A juniorok számára jól sikerült a felkészülés,ezúttal szinte a teljes válogatott keret elütőre áll, Bertényi Bence, Czerneczki Laura, Jaczkovics Emma, Kiss Polett Karolina, Rózsa Dani, ifj. Sárközy Richard, Somogyi Bence, Szántó Sára és Tóth Maya Napsugár is versenybe száll a bajnoki címért. Szabó Antónia, magyar amatőr bajnoknőnk és Lengyel Lilla azonban már a felnőtt válogatott mezében versenyez.
Bajnokok sora hiányzik azonban a mezőnyből, hiszen Briglovics Boróka, kétszeres junior bajnok, Vadkerti Adél, match play és kétszeres kupa bajnok, Rózsa Dávid, magyar amatőr és a Junior Tour bajnoka, az év junior fiú golfozója, ifj. Csiki Péter valamint Csányi Olivér, az év férfi golfozója, a Ciprus Open 3. helyezettje ezúttal az iskolapadokban bizonyítják, hogy nem csak a golfpályán, de a tanulmányaikban is érettek újabb sikerek elérésére.
A címvédő Závaczky Bálint a korábbi évekhez képest korábban kezdte a szezont, ezért várhatóan jóval összeszedettebb lesz a játéka. A téli felkészülés, valamint a junior válogatott ciprusi edzőtáborozása után Szlovákiában és Szlovéniában versenyzett. Majd az EOHT következett, ahol Bálint érezte, jó formában lendült, amit az is igazolt, hogy öt match play összecsapásából négyet sikerült megnyernie és ezzel a magyar csapat legjobb eredményét érte el.
„A Magyar Kupa előtti hétvégét tanulással és pihenéssel töltöttem, hátra van még néhány vizsgám, ezért igazi kikapcsolódás lesz a hétvégi golfozás. Jó érzéssel gondolok vissza a tavalyi kupa győzelmemre, hiszen minden idők legfiatalabbjaként nyertem meg a versenyt par alatti score-ral. A tavalyi évhez képest nagymértékben változtak ütés távolságaim, így már napok óta tervezgetem az új pályastratégiát.” – számolt be a címvédő Závaczky Bálint a felkészülésről.

Indul a visszaszámlálás a 28. Magyar Kupára

2017.április 29.

Közel egy hét múlva startol a Magyar Golf Szövetség szezonnyitó szövetségi versenye, a 28. Magyar Kupa. A május 6-7. között rendezendő bajnokságnak ezúttal a festői szépségű balatonudvari pályán, az újonnan alakult Balaton Golf Club a házigazdája. A 2017-re megújult pálya a vendéglátók szerint könnyebben lesz játszható, várhatóan kevesebb elveszett labda lesz, hiszen a tavakat kitisztították, a rough-okat lenyírták, de megújultak a green-ek is. A pályára tehát nem lehet panasz, a kérdés az, hogy a tavaly mindössze 14 éves Závaczky Bálint megvédi-e bajnoki címét, vagy 2014 és 2015 bajnoka, az éppen érettségire készülő Vadkerti Adél tér majd vissza, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson. Egy hét múlva kiderül.

Mindenesetre azok, akik még regisztrálni szeretnének a versenyre, nem késtek le semmiről, hiszen online, május 1-jéig lehet nevezni.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA