Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2017. május 19-21. – Ciprus Amatőr Férfi Nyílt Bajnokság

Ciprus Open: Závaczki Bálint a legjobb junior, ifj. Tóth János az első nap nettó győztese

Különdíjakkal térhetett haza a magyar csapat a május 19-21. között zajlott Ciprus Férfi Nyílt Bajnokságról annak ellenére, hogy a bruttó helyek közül a legjobb eredményt Závaczki Bálint 236 (79,83, 74) 10-ként szerezte meg, Greff Bálint 240 (81,80,79) a 12. helyen végzett, ifj. Tóth János 254 (74,86, 94) a tabella 31. pozícióját szerezte meg. A felnőtt bajnoki címet a máltai Jj Micallef 219 (71,78,70) nyerte el, a második helyen az angol Andrew Halifax 220 (77,75,68) végzett, a dobogó harmadik fokára a német Marcus Toennessen 220 (75,71,74) állhatott.

Závaczki Bálintnak sikerült a fináléban egyedül az a hajrá, amellyel jelentősen javítani tudta játékát, sikeresen alkalmazkodott az erős szélhez és sokkal jobban érezte a green-eket. A pálya első felében még bogey-par váltogatta egymást, majd a 7. szakaszon egy jól eltalált birdie következett, s ezzel +2-vel sikerült fordulni. A végső szakaszokon bogey-k, par-ok és birdie-k arányosan váltogatták egymást, kár, hogy a 15. szakaszon egy dupla bogey csúszott be, és ezzel a végeredmény is +4-re módosult. Ezzel az eredménnyel Závaczki Bálint jelentősen javított tegnapi eredményén, a 18. helyről a 10. pozícióba ugrott.  Nagy siker, hogy bruttó eredménye alapján Bálint a legjobb junior játékos díját vehette át.

Greff Bálint az utolsó körben valamivel stabilabb játékot hozott, a +11, +10 után, ma +9 score-t állíthatott be. Bár egyre jobban kezelte az erős szelet, a szűk pályán azonban nehezen tudott menekülni. Duply bogey-k és bogey-k mellett azonban két szép birdie-t is sikerült ütni, mely a 12. hely megszerzését eredményezte.

 

 

Ifj. Tóth János számára is sokkoló eredmény született a záró fordulóban, +24-et játszott és ezzel a 31. helyen végzett. Janó több mint fél évtizedes szünet után tért vissza az amatőr versenyzésbe. Az első napon ragyogó teljesítménnyel, még a 3. helyről akart beleszólni a bajnoki cím sorsába, azonban az időjárási viszonyok és a versenyrutin hiánya a többnapos versenyen már hátráltatta őt célja elérésében. ifj. Tóth János azonban így is elismeréssel térhet haza, az első fordulón elért nettó teljesítményét díjazták a szervezők.

MAGYAR CSAPAT 2017.május 19. 2017.május 20. 2017.május 21. ÖSSZESÍTETT
 Greff Bálint 240 (81,80,79) +11/16.hely +10/19.hely  +9/13.hely  +30/12.hely
 ifj.Tóth János 254 (74,86, 94)  +4/3.hely  +16/31.hely  +24/47.hely  +44/31.hely
 Závaczki Bálint 236 (79,83, 74)  +9/13.hely  +13/25.hely  +4/5.hely  +26/10.hely

CIPRUS FÉRFI OPEN VÉGEREDMÉNYEK

 

Ciprus Open – ma a szél volt az úr

2017.május 20.

A Ciprus Open második napján a közel 40 km/órás szél bizonyult a versenyzők legnagyobb kihívójának. A magyar válogatott tagjai is nehezen birkóztak meg az elemi erőkkel, Tóth János (160/74, 86) tizenegy, Závaczky Bálint (162/79, 83) öt pozíciót rontott tegnapi eredményén, még Greff Bálintnak 161 (81,80) összesített eredménnyel sikerült tegnapi 16. helyét megőrizni. A mezőnyt +6-al a német Marcus Toennessen vezeti.

A folytatásban Tóth János már az első szakaszról + 4-gyel jött le, később a bogey-k és dupla bogey-k sorozata végig rányomta bélyegét játékára. A négy par mellett csupán a par 5-ös 10. és a 15. szakaszon villantotta meg egy-egy birdie-vel egykori bajnoki képességeit és így végül +16-al, a 14. helyen zárta a második kört.

Greff Bálintnak úgy tűnik, nem sikerült taktikát változtatni az erős széllel szemben, és ezzel az első körben elért 16. helyen maradt. Már az első kilenc szakasz +4-el zárta, a pálya második felében pedig három dupla bogey is várt rá, igaz a 12. szakaszon és a véghajrában is birdie-vel szépített.

Závaczky Bálintnak sem sikerült az igazi bravúr. Az erős széllel dacolva, +8-al fordult és csak a 17. szakaszon mutatta meg, hogy birdie-t is tud bezsebelni. Ő a 18.helyről várja a finálét.

Holnap mérsékeltebb időjárás várható, ezért bízunk abban, hogy a fináléban válogatottunk is javítani tud majd pozícióján. Závaczky Bálint magyar idő szerint 9.00, ifj. Tóth János, Greff Bálinttal egy flight-ban, 9.30-kor áll elütőre.

EREDMÉNYEK – 2017. május 20.
STARTLISTA – 2017. május 21.

 

 

Magyarok a ciprusi élmezőnyben

2017. május

Stabil játékkal, a harmadik helyen áll ifj. Tóth János a Ciprus Open nyitónapján. A par 70-es pályán az első kilenc szakaszt öt bogey és három birdie mellett +2-re hozta, a második felében sorozatban jöttek a par-ok, de a 16. és 18. szakaszon becsúszott bogey-k végül a +4-es eredményt állították be. Janó előtt az első helyen par-ral a bolgár Ryan Staykov, a második p19.ozícióban a máltai Jj Micallef áll.

Nem jöttek ma a puttok Závaczky Bálintnak, nem érezte a green-eket, ami a kilenc bogey és kilenc par eredményén is meglátszik. Bálint a kör után még sokat gyakorolt a holnapi folytatáshoz, de ma a +9-es score egyelőre a 13. helyhez volt elegendő.

Greff Bálintot viszont a green-ekre való felütés tréfálta meg, az erős szél miatt nehezen tudott pontos ütéseket végezni. Emiatt az első kilenc szakaszt +8-al zárta, a másodikon felében a pályának azonban már stabilizálta játékát és végül +11-el zárta az első fordulót.
A második kört ifj. Tóth János és Greff Bálint egy flight-ban magyar idő szerint 9.30-kor, Závaczky Bálint 9.40-kor kezdi.

Magyar válogatott a Ciprus Felnőtt Open-en

2017.május 18.

Május 19-én veszi kezdetét a Ciprus Amatőr Férfi Nyílt Bajnokság, melynek házigazdája ezúttal az Aphrodite Hills Golf Club lesz. A háromnapos stroke play versenyen a magyar színeket Greff Bálint, ifj. Tóth János és Závaczky Bálint képviseli. Sajnos, Rózsa Dániel az első gyakorlónapon lesérült, ezért orvosi javaslatra nem állhat elütőre.

A május 19-21. között rendezett bajnokságra a hazai versenyzőkön kívül Magyarország, Málta, Izrael, Nagy-Britannia, Németország, Bulgária, Ausztria, Észtország, Svédország, Oroszország, Egyesült Államok és Libanon 54 golfozója nevezett. Greff Bálint és Závaczky Bálint a junior, még ifj. Tóth János a felnőtt válogatott tagjaként vesz részt a nyílt bajnokságon. Greff és Závaczky is 2,2 hcp-pel az első kilenc legjobb között indul a mezőnyben.

Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitányának beszámolója szerint a válogatott az első gyakorlónapon kiváló időjárási körülmények között játszotta le az utolsó kilenc szakaszt. Rózsa Dániel bordája azonban egy ütés következtében megsérült és a röntgenfelvételek alapján, orvosi javaslatra, pihenésre kényszerült, ezért még a verseny kezdete előtt hazautazott a további kezelésekre.

A válogatott többi tagja a második gyakorlónapon az első kilenc szakaszon játszott, de ma már kevésbé ideális körülmények között, hiszen erős szél és eső is nehezítette a pálya feltérképezését. Az Aphrodite Hills Golf Club pályája Paphos és Limassol között félúton, a Földközi-tengerre néző bajnoki 18 lyukú pálya, melyet Cabell Robinson tervezett. Hegyvonulaton fekszik, ezért a tenger felől érkező legkisebb szél is hatással lehet a pontos ütésekre. Az elkövetkezendő napokban a játékosoknak elvétve záporokkal és széllel is kell majd megküzdeni.

A bajnokság első fordulóját Závaczky Bálint 8.30, Greff Bálint 8.40, még ifj. Tóth János 8.50 órakor kezdi.

2017. május 19. STARTLISTA

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA