Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2017.február 11-12. – Ciprus Junior Nyílt Bajnokság

Végetért a 2017-es N. Severis Ciprus Junior Open

nsyo_logo172017.február 11-12. között, az Eléa Golf Club-ban került megrendezésre a Ciprus Junior Bajnokság. A tavalyi évhez képest mind a játékosok, mind a nemzetek számában is növekedés mutatkozott (18 ország, 51 játékos). Egy dolog azonos maradt: egy kategóriát hirdettek, ahol is a fiúk a fehér, míg a lányok kék elütőről teljesítették a 2×18 szakaszt. A ciprusi szövetség képviselőivel való egyeztetésen elhangzott, hogy jövőre a Junior Bajnokságuk három napos lesz és nemenkénti bontásban kerül megrendezésre. A versenyről idén is elmondható, hogy kiváló szervezés és körülmények fogadták az indulókat.„A szezon kezdete előtt, fontosnak tartottam, hogy ellátogassunk erre az eseményre, ne csak indoorban készüljünk a 2017-es szezonra. Tavaly is itt voltunk, akkor Rózsa Dávid nagy hajrát követően 2. helyen ért célba.

Ahogy akkor, úgy most is kiváló lehetőség volt a négy versenyzőnk számára, hogy a monoton gyakorlást, egy adrenalin növelő eseménnyel pörgessük fel. Ugyanakkor figyelemre méltó volt Tóth Maya és Holló Zsombor második napi játéka. Mindezek mellett fontos szempont volt az is, hogy kitoljuk a versenyszezont, amely így szintén teljesült. A játékosok a felkészülésük közepén vannak, az első igazi megmérettetés két hónap múlva lesz, amikor is az U16-os csapatunk a Csehországban megrendezésre kerülő EOHT-ra utazik, a Kaskáda Golf Club-ba.”

VÉGEREDMÉNYEK

Holló Zsombor HOLLÓ ZSOMBOR  162(82,79) 12.hely
TÓTH MAYA NAPSUGÁR 166(88,78) 17.hely
IMG_1955  CZERNECZKI LAURA 169(84,85) 22.hely
Rózsa Dani  RÓZSA DÁNIEL 171(85,86) 25.hely

 

hdr

Ciprus Junior Nyílt Bajnokság – szezon nyitó forma

2017.február 11.

Elstartolt a 2017-es N Severis Ciprus Junior Nyílt Bajnokság, a Nick Faldo által tervezett Eléa Golf Club pályáján, amely a fehér elütőről játszó fiúk számára par 71-es, míg a lányoknak a kékről, par 74-es. Kedvezett ma az

hdr

Holló Zsombor

időjárás az ifjú golfozóknak, azonban nem úgy a pinpozíciók és a greenek, melyek a mezőny jelentős részét nagy kihívások elé állította.

Holló Zsombor (83)
Jól kezdett az első kilencen (+4). A pálya második felén azonban több rossz döntése is volt, amely meghatározta a végeredményt.

hdr

Czerneczki Laura

 

Czernecki Laura (84)
Kiegyensúlyozott játékot produkált. Hosszú játékán javított, s várhatóan pár ütést még ezen is tud majd faragni.

hdr

Rózsa Dániel

 

 

 

 

Rózsa Dániel (85)
Az első öt szakaszát elvitte a saját magára helyezett teljesítmény kényszer (+10), a további 13 szakaszt +4-ből lehozta, amely biztató a holnapi kezdés előtt.

hdr

Tóth Maya Napsugár

 

Tóth Maya Napsugár (88)
A swing javítás közepén tart,s bízunk benne, hogy lesz még ennél sokkal jobb eredménye is.

A záró fordulót Tóth Maya Napsugár magyar időszerint 7.10-kor, Rózsa Dániel 7.30-kor, Czerneczki Laura 7.40-kor, Holló Zsombor 7.50-kor kezdi.

EREDMÉNYEK 2017.február 11.

STARTLISTA 2017.február 12.

 

hdr

Ciprus Junior Open magyar csapat – Holló Zsombor, Rózsa Dániel, Tóth Maya Napsugár, Czerneczki Laura

Junior start a Ciprus Open-en

2017.február 10.

Az elmúlt év sikeres szereplése után ismét indul magyar junior válogatott a február 11-12. között rendezendő Rózsa DaniCiprus Junior Nyílt Bajnokságon. A tavalyi csapat azonban teljesen kicserélődött, hiszen akkor a második helyet megszerző Rózsa Dávid, Csiki Péter, Briglovics Boróka és Vadkerti Adél immár a felnőtt válogatott tagjai. Idén viszont a magyar junior csapatot 2016 „Az év junior lány golfozója”, címet elnyerő Tóth Maya Napsugár valamint „Az év felfedezettje”, Rózsa Dániel, továbbá a sérüléséből felépülő Czerneczki Laura és a Match Play Bajnokság és a Magyar Amatőr Bajnokság 3. helyezettje, Holló Zsombor erősíti. Az Eléa Estate Golf Club pályáján rendezendő kétnapos stroke play Tóth Maya aversenyen hazánk és a rendező ország golfozói mellett Bulgária, Németország, Ukrajna, Svájc, Görögország, Ausztria, Málta, Olaszország, Észtország,, Lengyelország, Belgium, Hollandia, Anglia, Franciaország, Spanyolország és Oroszország összesen 51 versenyzőjeIMG_1955 áll majd elütőre. Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya bizakodó annak ellenére, hogy a mezőny erősnek látszik, hiszen a magyarokkal együtt 30 single hcp-es és egy plusz hcp-es játékos indul. A gyakorlónap változékony időjárás mellett zajlott, azonban a magyar játékosok a megfelelő pályastratégia meghatározása után felkészültek a versenyre, melyet Tóth Maya Napsugár Holló Zsomborral egy Holló Zsomborflight-ban magyar idő szerint 8.30-kor, Rózsa Dániel 8.50-kor, Czerneczki Laura 9.00 órakor kezd.

 

STARTLISTA 2017.február 11.

 

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA