Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2017. augusztus 11-13. – 39. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság

39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság – olasz és bolgár bajnokok születtek

A bolgár Vladislav Marinov és az olasz Caterina Tatti nyerte a 39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságot. Nagy Klára a harmadik helyet szerezte meg, a legjobb bruttó hazai eredményt Závaczki Bálint 225(75,80,72)érte el, aki a férfiak mezőnyében az ötödik helyen végzett. A díjakat a Magyar Golf Szövetség elnöke, dr. Szivek Norbert és főtitkára, Makszin Áron adta át a győzteseknek.

Befejeződött a tizenhárom ország, 114 versenyző részvételével zajló 39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság, melynek augusztus 11-13. között a Pannonia Golf & Country Club adott otthont. A rendkívül erős mezőny közel fele külföldről érkezett. A három forduló során az időjárás alaposan próbára tette a játékosok felkészültségét, rekkenő hőséggel, orkánerejű széllel és esővel is meg kellett birkózniuk.
A férfiak mezőnyében a bolgár Vladislav Marinov mind a három körben végig stabil játékot hozott. Az első fordulóban +2 score-ral még a T3.helyen végzett, azt követően azonban már átvette a vezetést, +4-es második, majd egy briliáns -2-es záró forduló következett és ezzel szerezte meg a 2017-es Magyar Amatőr Open bajnoki címét. A dobogó második fokára a szlovén Patrik Stirn Gal állhatott, aki a nyolcadik helyről ugrott a második pozícióba, melyet végig meg is tudott őrizni. Luca Portelli számára a második forduló jelentett kihívást, amikor +10-el a kilencedik helyre szorult, azonban a nyitó forduló stabil játéka és a zárókör legjobb, -3-as score-ja végül a harmadik helyet hozta számára.

A hazai versenyzők közül kiemelkedik Závaczki Bálint 227(75,80,70) legjobb magyar bruttó eredménye, aki a +2-es és +7-es körök után par-ra hozta a finálét, és ezzel az ötödik helyen végzett. Csányi Olivér 229(74,80,75)is stabil eredményeket mutatott, a véghajrában azonban a hetedik helyre szorult, a harmadik legjobb magyar Rózsa Dávid volt.

A nők versenye nem hozott meglepetést, a három forduló során a győztes olasz Caterina Tatti, a szlovén, címvédő Hanna Mirnik és a magyar junior válogatott tagja, a Pannonia Akadémia játékosa, Nagy Klára végig uralták a vezető pozíciókat.

Vadkerti Adél 246 (83,88,75) összesítettben mindössze egy ütéssel maradt le a dobogóról, miután két kevésbé sikerült kör után a záró fordulóban végül megvillantotta valódi formáját búcsúzóul, mielőtt megkezdi egyesült államokbeli tanulmányait.
Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük a Baraka étterem, a Moritz Eis, az Armonia, a Mesterkamra és a Vita Well támogatását!

Végeredmények
Nők:
1.hely Caterina Tatti ITA 234(78,81,75) 2. hely Hana Mirnik SLO 239 (79,82,78) 3. hely Nagy Klára PGCC 245(77,87,81)
Férfiak:
1.hely Vladislav Marinov BUL 220(74,76,70)
2.hely Patrik Stirn Gal SLO 223(74,78,71) 3.hely Luca Portelli ITA 224 (73,82, 69)

39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság II.forduló – az időjárás szorításában

Nagy próbatétel elé állította a 39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság résztvevőit a második nap időjárása. Az erős szélhez és a közel tíz fokos hőingadozáshoz való alkalmazkodás mindenki számára nehéz feladatnak bizonyult, mely alaposan rányomta bélyegét az eredményekre.
A férfiak mezőnyében a bolgár golfozó, Vladislav Marinov (74,76) vette át a vezetést a második fordulót követően, aki az első körben még +2-vel még a negyedik helyen állt. Őt a szlovén Patrik Stirn Gal (74,78) követi, majd a szerb játékos, Mihailo Dimitrievic (74,79), aki a hatodik helyről ugrott a harmadik pozícióba. A második fordulóban a legeredményesebb magyar versenyzőként Rózsa Dávid (79,77) végzett, aki a +5 score-ral egyben a mezőny második legjobb eredményét is bezsebelte és ezzel a T10.helyre ugrott. Csányi Olivér (74,80) összetettben továbbra is tartja a T4. pozícióját, így a fináléban még beleszólhat a dobogós helyek kiosztásába, Závaczki Bálint(75,80) a T6.helyről várja a harmadik kört.
A nőknél az olasz Caterina Tatti(78,81) vette át a vezetést, a második helyen továbbra is a címvédő Hana Mirnik (79,82) áll, a harmadik pozíciót még mindig Nagy Klára (77,87) tartja, Briglovics Boróka (83,87) a T6.helyen végzett.
Pénteken a hőség, ma a szeles időjárás nem kímélte az indulókat. Az extrém napsütésben az Armonía natúrkozmetikumok segítettek az extra fényvédelembe. Félpályánál a Vitamin Well jóvoltából, a magnéziummal dúsított funkcionális üdítő és zabszelet adott egy kis extra löketet a hátsó kilenc lyuk leküzdéséhez. A halfwayben házi limonádé és szörp bár, kézműves kenyér kóstoló, a pàlya végén pedig fagylalt várta a játékosokat.
A szervezők a cut-határt a nőknél +46, a férfiaknál +34 ütésnél húzták meg, így a záró fordulóban 7.30-tól kezdődően mindössze 26 flight állhat már csak rajthoz.

Elstartolt a 39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság

Meglepetésekkel zárult a 39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság első fordulója. A favoritoknak számító tavalyi nyílt bajnokok és a kiemelt hedikeppel érkezett játékosok sem tudták a nagy hőségben a megszokott formát hozni. A férfiaknál a mezőnyt a 18. flightban induló szlovák golfozó, Adam Sangala par-ral vezeti, mögötte együttállásban +1 score-ral az osztrák Michael Muellner és az olasz Luca Portelli áll. A legeredményesebb magyar férfi versenyzőként Csányi Olivér  zárta a napot +2 ütéssel, és ezzel a negyedik helyen áll, Závaczki Bálint +3-mal, Horváth Marcell +4-gyel zárt.

A hölgyek tabelláját a magyar junior válogatott tagja, Nagy Klára +5 ütéssel vezeti, mögötte az olasz golfozónő, Tatti Caterina +6-tel és a címvédő Hanna Mirnik +7 score-ral áll.

A bajnokság második fordulója 7.30 órakor indul.

EREDMÉNYEK 1. NAP

STARTLISTA 2. NAP

39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság rekord indulóval

2017.augusztus 10.

Rekordszámú, 116 nevezővel vette kezdetét a 39. OTP Bank Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság, melynek ezúttal a Pannonia Golf & Country Club ad otthont. Az augusztus 11-13. között megrendezendő bajnokságon az indulók között ott találjuk az elmúlt év címvédőit, Mirnik Hannát és Horváth Marcellt is, de a magyar felnőtt, a junior, a szenior és a mid-amatőr válogatott is szép számban képviselteti magát a versenyen. Óriási küzdelem várható, hiszen hazánk mellett tizenkét országból érkeztek golfozók, hogy eldöntsék a magyar nyílt bajnoki cím sorsát. A versenyek 8.00 órakor startolnak.

 

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA