Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. szeptember 14-17. – European Boys’ Team Championship Division 2

European Boys’ Team Championship Division 2 – szép siker Lengyelország ellen

A Golf Mladá Boleslav-ban rendezett European Boys’ Team Championship Division 2-es versenye a magyar csapat utóbbi öt év legjobb eredményével, a 7. hely megszerzésével ért véget, és csak nagyon kevésen múlt a még nagyobb előrelépés.
„Először is szeretnék gratulálni az egész csapatnak, mert most már több év tapasztalatából mondhatom, hogy ez a társaság CSAPATKÉNT működött és ez vezetett a mostani eredményhez. Másodszor, szeretném megköszönni Rózsa Dávid csapatkapitány és ifj.Csiki Péter az elmúlt évek során nyújtott csapatjátékát, hiszen a junior korosztályból kilépve ők már nem játszanak többé ezen a versenyen. Végül, de nem utolsó sorban köszönet a Magyar Golf Szövetségnek, hogy lehetőségünk nyílt a versenyeztetési program kapcsán számos helyre elutazni és minőségi ellenfelekkel játszani.” – kezdte Böndicz Gergő szövetségi kapitány az értékelését.
“Szeretném megdicsérni Greff Bálintot, Rózsa Dávidot és Závaczki Bálintot az egész verseny során nyújtott teljesítményéért, továbbá ifj.Csiki Péter és Holló Zsombor match play-ben nyújtott kitűnő játékát, illetve Rózsa Dani tisztes helytállását, amivel bizonyította, hogy a jövőben lehet rá számítani.” – fejezte be értékelését Böndicz Gergő.„Pozitívan értékelem a versenyen elért teljesítményemet, hiszen az első nap életem eddigi legjobb score-ját sikerült megjátszanom, a három match play-ből pedig kettőből kerültem ki győztesként.” – foglalta össze Greff Bálint  versenyen elért eredményét.
Závaczki Bálint is értékelt: “Ez volt életem első European Boys’ Team Championship Division 2 versenye. Az első nap nem volt a játékom az igazi, viszont a második nap helyreállt a rövidjátékom és így +2-vel zártam a napot. A három match play körből kettőt megnyertem, így sikerült az elvárásomat teljesíteni.”
“Az ötödik European Boys’ Team Championship Division 2-es versenyen vettem részt. Nagyon örülök, hogy az utolsó junior évemben értük el a legjobb eredményt és helyezést, személyesen pedig annak, hogy 0.5-et sikerült javítanom a hcp-en. Köszönet illeti a csapattársaimat is ezért, örülök, hogy egy ilyen jó csapatban játszhattam.” – összegezte Rózsa Dávid utolsó junior csapatversenyét.
Ifj.Csiki Péter eképpen búcsúzott a junior versenytől: „Örülök, hogy ismét magyar színekben játszhattam. A két stroke köröm az elvárásaimnak nem tett eleget, de a match play fordulókban háromból hármat sikerült megnyernem. Elégedett vagyok a csapattal, sikerült a tavalyi évünket jelentősen felülmúlni.”
„Nagyon örülök, hogy már harmadik alkalommal képviselhettem Magyarországot ezen az eseményen. Sajnos a verseny kezdete nem úgy sikerült, ahogy arra számítottam a stroke play körökben, de a match play játékok során teljesíteni tudtam azt, amit magamtól elvártam.”- értékelt Holló Zsombor.
„Tanulni és tapasztalatot szerezni jöttem, és az volt az elvárás felém, hogy tisztességesen küzdjek a csapatért. Azt gondolom mindent megtettem ezért, megtiszteltetés, hogy ilyen rangú eseményen vehettem részt.” – emlékezett Rózsa Dániel a versenyen nyújtott eredményére.

VÉGEREDMÉNY

  1. Íroszág
  2. Szlovákia
  3. Izland
  4. Svájc
  5. Észtország
  6. Törökország
  7. Magyarország
  8. Lengyelország
  9. Horvátország

imag1659European Boys’ Team Championship Division 2 – Legfrissebb hír: hatalmas csatában nyert a magyar válogatott a lengyelek ellen

Legfrissebb hír

A magyar junior válogatott hatalmas csatában győzte le a lengyel csapatot a European Boys’ Team Championship Division 2 záró match play fordulójában és ezzel a torna utóbbi öt év legjobb helyezését érte el. A páros hozta az eredményt, Greff Bálint és Závaczki Bálint vesztes állásból fordított és ezzel 3:2 összesített eredménnyel nyerték meg a finálét. Részletek később…

European Boys’ Team Championship Division 2 – a horvátok elleni győzelem után közel állt a bravúr

2016.szeptember 16.

Nagy küzdelemben magyar siker
“Tegnap este kielemeztük a horvát csapat első kétnapi score-kártyáját, ami azt mutatta, hogy a pálya utolsó harmadában gyengébben teljesítenek. Ezért azt kértem a játékosaimtól, hogy küzdjenek végig, mert úgy sikerrel zárhatják az összecsapásukat. Ezzel a taktikával mentek fel a pályára versenyzőink és a stratégiánk sikeresnek bizonyult.”-értékelte Böndicz Gergő a junior csapat szövetségi kapitánya az első match play összecsapás eredményét. “Rózsa Dávid végig kézben tartotta a mérkőzését és a 17-en el is döntötte a játszmát. Ifj.Csiki Péter nagyot küzdött és ezzel megfordította az összecsapást, amit ő is a 17-en nyert meg. Nagy csatában, a 18-on húzta be mérkőzését Greff Bálint és Závaczki Bálint is. A foursome csapatunknál nem az akarattal volt a probléma, ma jobbnak bizonyult a horvát páros, Holló Zsombornál és Rózsa Daninál.

bb

Közel állt a bravúr

A magyar a válogatott közel állt a bravúrhoz, az utolsó pillanatig kétesélyes volt az észtek elleni mérkőzés. Az eredmény azonban nem tükrözi, hogy milyen éles küzdelem folyt a két ország versenyzői között. Sajnos döntőnek bizonyult, hogy az észtek a mai nap délelőttjén nem játszottak és pihenhettek, így a végére koncentráltabbak és fittebbek maradtak. Ez a vereség azért is különösen fájó, mert az 5. helyért tudtunk volna játszani az utolső match play napon (ez az utóbbi 5 év legjobb eredménye lett volna). Azonban a horvátok legyőzésével már így is előre léptünk, az előző néhány év helyezéséhez képest. Holló Zsombor és ifj. Csiki Péter játszotta a foursome-ot. Tökéletes párost alkottak, jól kiegészítették egymást, és a 18. szakaszon megnyerték a mérkőzésüket. Rózsa Dávid végig magabiztosan játszott, 14 szakasz után még kettővel vezetett, utána sajnos elfáradt és ellenfele megfordította a mérkőzést, és végül a 18-on fogtak kezet.Greff Bálint az utolsó pillanatig küzdött, végig fej-fej mellett haladtak, de ő is az utolsó szakaszon vesztette el az összecsapást.Rózsa Dani kitűnően játszott, nagy csatában maradt alul. Ellenfele 4up-pal is ment, de végül csak a 17-en tudta legyőzni csapatunk legfiatalabb játékosát. Závaczki Bálint is végig versenyben volt, becsülettel küzdött, de számára is a 17. szakasz jelentette az utolsót.

Holnap 10 órától a lengyel válogatottal mérkőzünk a 7. helyért.

ccc

Legfrissebb hírek

A magyar fiú junior válogatott a European Boys’ Team Championship Division 2 első match play napján 4:1-re győzte le a horvát válogatott együttesét. Rózsa Dávid és ifj. Csiki Péter a 17., Greff Bálint és Závaczki a 18. szakaszon nyert. Folytatás délután, Észtország ell.

mlada

European Boys’ Team Championship Division 2 – Rózsa Dávid és Závaczki Bálint húzta ma a csapatot

2016.szeptember 15.

A European Boys’ Team Championship Division 2 stroke play versenyének zárónapjához érkezett.  A ma éppen 100-szoros válogatott Rózsa Dávid  és Závaczki Bálint játéka emelkedett ki a csapatunk eredményei közül, mindketten 74 (+2) eredménnyel teljesítették a 18 szakaszt.
Greff Bálint 153(70,83) első napi kiváló játékát sajnos ma nem tudta megismételni, de így is a stroke play verseny középmezőnyének első felében, a 22.helyen végzett.
Rózsa Dávid 158(84,74) remek játékával ma egyértelműen a csapat húzóembere volt, összesítésben a jobb hátsó kilences teljesítményével végzett a 32. helyen csapattársa előtt.  Závaczki Bálint 158(84,74) a tegnapi eredménye után ő is megrázta magát és egy remek +2-es score-ral a 33. helyen zárt.  Holló Zsombornak 162(82,80) is sikerült javítani tegnapi score-ján, amely a mezőny 42. helyéhez volt elegendő. ifj. Csiki Péter 163(83,80) is  jobb ütésszámot hozott, és ezzel a tabella 45. helyén végzett.
Rózsa Dánielnek 179(89,90) ez a pálya még hosszúnak bizonyult, azonban tanulni, tapasztalatot szerezni jött a Boys’ Team Championship-re. Játéka, a számára néhány nehéz szakaszt leszámítva pozitív, ő az 54.helyről várja a folytatást.

Csapatunk a horvátokat 28 ütéssel megelőzve, a 8. helyen zárt. A verseny a match play versenynapokkal folytatódik, ahol ellenfelünk Horvátország válogatottja lesz, 8.20-as kezdéssel.

 mlada2

European Boys’ Team Championship Division 2 – Greff Bálint kitűnő játéka

2016.szeptember 14.

A European Boys’ Team Championship divízió 2-es versenyét a Golf Mladá Boleslav 6516 méter hosszú fehér elütőjére jelölték ki. Nem csupán a nagy távolság, hanem a változó erejű és irányú szél is nehezítette a versenyzők dolgát.
A magyar csapatból kiemelkedett 70 ütéses (-2) körével Greff Bálint, aki ezzel az összesített táblázat kiváló 2. helyről várhatja a holnapi folytatást. A többiek sajnos nem tudták hozni a tőlük elvárható eredményt.

aa

Eredmények
Greff Bálint 70 2. hely
Holló Zsombor 82 42. hely
ifj. Csiki Péter 83 46. hely
Rózsa Dávid 84 48. hely
Závaczki Bálint 84 49. hely
Rózsa Dániel 89 53. hely

A csapatok összesített versenyében az észtek és a törökök 11 ütéssel állnak előttünk, és ezzel öt ütéssel megelőzve a horvát csapatot, a 8. helyről vághat a magyar csapat a második fordulónak. A következő stroke play körben egy jobb teljesítménnyel akár a hatodik hely is elérhető.

A második körben Rózsa Dávid 8.20-kor,  ifj. Cski Péter 8.50-kor, Závaczki Bálint 9.20-kor, Holló Zsombor 10.00 órakor, Greff Bálint 10.30-kor, Rózsa Dániel 11.00 órakor kezd.

imag1646

2016.szeptember 13.

2016. szeptember 14-17. között kerül megrendezésre a fiú divízió 2-es csapatok Európa-bajnoksága a csehországi Mladá Boleslav Golf Club-ban. Összesen kilenc csapat, 54 játékosa küzd majd egymással, először stroke, majd match play játékformában. Nem kisebb a tét, mint a verseny első két győztes országaként indulási jogot szerezni a 2017. évi divízió 1-es csapat Európa-bajnokságon, amelynek Spanyolország ad majd otthont. A részvevő országok között hazánk csapata mellett ott találjuk Észtország, Horvátország, Izland, Írország, Lengyelország, Svájc, Szlovákia és Törökország együttesét.
A magyar színeket ifj. Csiki Péter, Greff Bálint, Holló Zsombor, Rózsa Dániel, Rózsa Dávid és Závaczki Bálint képviseli.
Az ifjú golfozók az első két napon stroke play-ben versenyeznek (naponta a hat játékosból a legalacsonyabb öt eredmény kerül számításra), majd az első négy legalacsonyabb ütésszámot elérő csapat küzd a feljutásért (délelőtt két foursome, majd délután öt single match play), míg a mezőny második fele pénteken és szombaton az 5-9. közötti helyekért (1 foursome, 4 single match play) versenyez.

Csapatunkból az első napot 8.20-kor Rózsa Dávid kezdi, majd 8.50-től ifj. Csiki Péter, 9.20-tól Závaczki Bálint, 10.00-tól Holló Zsombor, 10.30-tól Greff Bálint és 11.00-tól Rózsa Dániel áll elütőre.

STARTLISTA & RESULTS

imag1646

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA