Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. október. 18-20. – Izrael Junior Open

Izrael 2016 junior bajnoka – Rózsa Dániel

Rózsa Dani elképesztő játékot produkált a torna három napján. 12 ütéssel játszott a hcp-je alatt, és ezzel megnyerte az Izrael Junior Fiú Bajnokságot – kezdte beszámolóját Böndicz Gergő szövetségi kapitány.
A 6000 méteres Pete Dye által tervezett pályán, öt ország versenyzői ( Izrael, USA, Oroszország, Ukrajna és Magyarország) küzdöttek meg az Izrael Junior Bajnoka címért, mint emlékezetes ezt a versenyt tavaly Vadkerti Adél és Rózsa Dávid nyerte.
Megható pillanat volt, mikor Dávid, az öccse kezét boxolókhoz hasonlóan a magasba emelte az utolsó szakasz végén.
Rendkívüli izgalmak maradtak a végére. Az első két nap vezető Rózsa Dánielt az izraeli válogatott A. Solomon már a második szakaszon beérte, de a 17. szakaszon Rózsa Dani visszafordította a maga javára az eredményt (mivel ő birdie-t, ellenfele bogey-t ütött) és az utolsó szakaszon okos játékkal megtartotta egy ütésnyi előnyét – fejezte be Izraelből küldött beszámolóját Böndicz Gergő.

bbb

Rózsa Dániel:
Ezzel a győzelemmel feltette az i-re a pontot. Különösen értékes, mert az egész év folyamán állítani kellett a swing-jén, lévén, hogy 30 cm-ert nőtt az év folyamán. Nagyot küzdött, okosan játszott. Mindennél többet mond, a club head pro-jának a díjátadón elmondott beszéde: „ Láttalak itt tavaly is versenyezni, de az idei évi teljesítményeddel és győzelmeddel egy érett golfozó képet mutattad már.”
Fiú I. hely 77, 82, 78

Holló Zsombor:
Az első két játéknapi bizonytalankodás után remek teljesítményt nyújtva, a harmadik napi bravúros score-jának köszönhetően a harmadik helyre jött fel.
Fiú III. hely 81, 84, 75

Szabó Antónia
Az első és harmadik nap a hcp-je alatt játszott. A második nap gyengébb teljesítménye ellenére sikerült megszereznie a lány kategória harmadik helyét.
Lány III. hely 80, 86, 78

Rózsa Dávid
Fáradtan és görcsösen kezdte az első napot. Második napon megrázta magát és hcp alatt játszott. A harmadik napon a 16. szakaszon ütött penta bogey-val lecsúszott a dobogóról.
Fiú IV. hely 86, 77, 81

Czernecki Laura
Sérüléséből felépülve mindhárom nap a pálya első kilenc szakaszán jól teljesített. Utána pedig küzdött és nem vallott szégyent.
Lány IV. hely 87, 85, 87

Rózsa Dániel:
„Nagyon örülök, hogy egy ilyen szoros küzdelemből győztesen tudtam kijönni. Annak pedig kifejezetten, hogy most a harmadik napot is sikerült koncentráltan és fegyelmezetten végig játszanom. A bónusz pedig, a hcp-m nagy mértékű javítása. Köszönöm a környezetemnek és a családomnak az egész évi segítséget.”

Holló Zsombor
„ Az első két nap nem teljesen úgy sikerült, ahogy azt magamtól elvártam, nagyrészben a gyors greenek és pontatlan ütések miatt. A harmadik napon sikerült javítanom előző napi eredményeimen és a verseny legjobb score-jával zártam a tornát, amire büszke vagyok. „
Szabó Antónia:
„ Örülök, hogy részt vehettem ezen a bajnokságon. Nagyon izgalmas pálya volt, sok kihívással. Külön öröm, hogy junior pályafutásomat dobogón zárhattam. „
Rózsa Dávid:
„ Szeretem ezt a versenyt és jobb teljesítményre számítottam. Kicsit elfáradtam a szezon végére mentálisan és fizikálisan is, de ezidáig életem legjobb szezonját zártam, nincs okom panaszra.”
Czernecki Laura:
„ A pálya nagyon tetszett, remek körülmények között játszhattunk. A rövid játék mindhárom nap nagyon jól ment. A hosszú játékomra igen nagy hatással volt az erõs szél. A sérülésem sajnos kihatott az erőnlétemre.”

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA