Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. március 24-28. – Francia Junior Lány Nyílt Bajnokság

Tisztes helytállás sajnálatos sérüléssel

2016.03.25.

Vadkerti Adél sérülés miatt ma feladni kényszerült az Esmond Kupáért folytatott versenyt, miután a második nap reggelén erős fájdalmak miatt már nem tudott elütőre állni. Briglovics Boróka javított ugyan a csütörtöki eredményén, azonban ma már nem sikerült a  cut-ba jutás.

Zord, esős napon folytatódott a Francia Junior Nyílt Bajnokság, amely magyar lányok számára nem hozta meg a szerencsét. Vadkerti Adél a bal lábában érzetett csillapíthatatlan fájdalmak miatt a második napon már nem tudta folytatni a versenyt. Briglovics Boróka az esős, szeles idő ellenére ugyan javított a tegnapi eredményén, azonban már nem sikerült beverekedni magát a legjobb 32 kettő közé, és +17 score-ral a T83-ik helyen végzett.

“Ma már jobban ment a játék, különösen a végén, de sajnos ma is voltak hibáim. A puttolás egyáltalán nem ment, otthon mindenképpen dolgoznom kell rajta, az ütéseimen pedig pontosítani kell. Örülök, hogy már szezon elején kipróbálhattam magam éles helyzetben, így tudom mi az, amin még csiszolni kell.” – összegezte Briglovics Boróka a második nap teljesítményét.

FRANCIA JUNIOR LÁNY NYÍLT BAJNOKSÁG

2016.március 24-28., Párizs 

Eredmények

Briglovics Boróka  159 (81, 78)

eredmény

 

Vadkerti Adél 77 (77, -)

eredmény 2

Adél és Boróka a Magyar Golf Szövetség pajzsát adja át Julien Beniot-nak, a Francia Golf Szövetség program vezetőjének és Clemence Durant-nak

Adél és Boróka a Magyar Golf Szövetség pajzsát adja át Julien Beniot-nak, a Francia Golf Szövetség program vezetőjének és Clemence Durant-nak

Adél sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt

2016.03.25.

Vadkerti Adél sérülés miatt sajnos ma feladni kényszerült az Esmond Kupáért folyó versenyt, miután a második nap reggelén az erős fájdalmak miatt már nem tudott elütőre állni.

“Tegnap, a versenyt követően visszamentünk a szállodába, megvacsoráztunk és Borival leültünk beszélgetni, filmet nézni. Akkor este, amikor megpihentem, már az a furcsa érzésem támadt, hogy valami történt a bal csípőmben, de akkor még megnyugatattam magam, hogy holnapra majd kipihenem.” – mesélte el Adél a történteket telefonon.

„Azonban reggel, amikor felkeltem, már éreztem, hogy ennél nagyobb a baj, erős fájdalmat érzetem minden mozdulatnál a bal csípőmben. Azonnal bevettem a fájdalomcsillapítót, kenőccsel bekentem azt a részt, és megpróbáltam kimenni a range-re megnézni, tudok-e egyáltalán játszani. Sajnos, hamar kiderült, hogy ma nem állhatok elütőre, mert ugyan fel tudom emelni az ütőt, a swinget már nem tudom befejezni, a bal csípőm nem fordul és a testsúlyomat sem tudom a szokott módon áthelyezni, ezért nem erőltettem tovább. Természetesen otthon azonnal ki kell vizsgálni, mi történt, talán egy idegbecsípődés vagy rossz mozdulat okozhatja ezt a fájdalmat.” – idézte fel a reggel történteket a magyar lány.
Adél megpróbált orvosi segítséget kérni a szervezőktől, azonban meglepő módon a rangos verseny helyszínén nincs állandó orvosi ügyelet, ami pedig megszokott és kötelező a Magyar Golf Szövetség által rendezett valamennyi versenyen.

“Ezt követően bejelentettem, hogy sérülés miatt fel kell adnom a mai játékot. Nagyon el vagyok keseredve, mert szép reményekkel érkeztem a régóta várt párizsi versenyre. Játszani szerettem volna és a mostoha időjárás ellenére a tegnapi eredményem alapján bizakodó voltam a cut-ba kerülés tekintetében. Most a szállodában várom, hogy Bori bejezze a versenyt.” – búcsúzott el szomorúan Adél.

A Magyar Golf Szövetség azonnal reagált a történtekre és felkészült arra, hogy Adél szombaton hazautazhasson.

Briglovics Boróka a történtek ellenére a tervezett időpontban, 9.28 órakor rajthoz állt, eredményét  LIVESCORE -on követheti figyelemmel.
Team Hungary.mht

 

Döcögős indulás után birdie-k

2016.03.24.

Kedvezőtlen időjárási viszonyok között kezdődött a március 24-28.között, a párizsi Saint-Claud Golf Club pályáján rendezett Francia Junior Lány Nyílt Bajnokság első napja.

A magyar lányok közül Vadkerti Adélnak sikerült jobban az első nap, +6 score-ral a T58.helyen fejezte be a bajnokság első stroke play körét. Az első kilenc szakasz után ugyan még +2-vel (2 birdie, 4 par, 2 bogey, 1 dupla bogey) fordult, azonban a pálya második felét már +4 (2 birdie, 3 par, 2 bogey, 2 dupla bogey) ütéssel fejezte be.

„A hideg időben kicsit döcögősen indult a verseny, de szerencsére a rosszabb score-ok ellensúlyozásaként sorra jöttek a birdie-k is. A pálya nem könnyű, különösen a hátsó kilenc szakasz, sokat kell fel-le mászni a dombokról és ez nehezíti a játékot.  Ennek ellenére a mai nap végeredményével elégedett és bizakodó vagyok.” – nyilatkozta Adél , miután flight társaival, a spanyol Tereza Diez Molinerrel és a francia Emma Boehly-vel befejezte az első kört.

„Sajnos ma nem úgy ment a játék, ahogy vártam. Tegnap úgy éreztem, egyben van a játékom, de ma valahogy semmi nem jött össze. Úgy gondolom, hogy mindig csak egy apróság miatt kerültem rosszabb helyzetbe, amit aztán nem tudtam korrigálni. Holnap megpróbálok ezekre jobban figyelni és szépíteni a mai eredményen.” – összegezte Briglovics Boróka a nap játékát.  Bori joggal nem lehetett elégedett, hiszen a +10 ütés mindössze a T95. helyhez volt mára elegendő.

Vadkerti Adél pénteken tegnapi flight társaival, a spanyol Tereza Diez Molinerrel és a francia Emma Boehly-vel kezd,  Briglovics Boróka pedig két francia golfozóval Aurélia Duharttal és Emma Leclercq-kel, 9.28 órakor áll rajthoz.

A mezőnyt meglepetésre a spanyol kettőst, Maria Parrat (-3) és Ana Pealezt  (-2)megelőzve az olasz Lucrezia Colombotto Rosso (-4) vezeti.

A verseny eredményét itt követheti nyomon LIVESCORE

STARTLISTÁK
2016.03.24.
2016.03.25.
2016.03.26.
2016.03.27.
2016.03.28.

EREDMÉNYEK
2016.03.24.
2016.03.25.
2016.03.26.
2016.03.27.
2016.03.28.

honlap

A világ legjobbjaival startolnak a magyar lányok

2016.03. 23.

Tizenöt nemzet 120 lánya áll csütörtökön rajthoz, hogy a Húsvétig tartó versenyen eldöntse, ki az Esmond Kupa 2016. évi bajnoka. 42 francia játékos között rajthoz áll a tavalyi bajnok, a versaillesi golf klub játékosa, Agathe Laisne és a világranglista harmadik helyezettje, a spanyol Maria Parra is. Briglovics Boróka két francia golfozóval, Aurélia Duharttal és Emma Leclercq-kel az első elütőről, Vadkerti Adél pedig a spanyol Tereza Diez Molinerrel és a bordeaux-i Emma Boehly-vel egy flight-ban a 10-es szakaszról 13.50-kor kezdi a stroke play verseny első körét csütörtökön. A magyar lányok a világranglista hely számítás miatt ugyan csak szabadkártyával indulhatnak, a hendikep besorolás alapján azonban bizakodók.

Trophees-Esmond-et-Cartier-Saint-Cloud-revet-ses-habits-de-gala_slide
Adél és Boróka a gyakorló nap után elmondták, hogy a Harry Shapland Colt által, 1913-ban épített Green Course pályáját dimbes-dombosnak, szűknek és meglehetősen hosszúnak találták. A par 71-es pálya minősége hasonlít a magyar pályákéhoz, itt is szezon eleje van, azonban a 8-as szakaszról páratlan kilátás nyílik az Eiffel-toronyra.

golf-de-st-cloud-prive-garches

„Sajnos nagyon hideg van, 7-8 fok körüli a hőmérséklet és a szél is fúj, az elkövetkezendő napokra pedig esőt is jósolnak, de az időjárás mindenkinek hasonló. Nagyon sok jó játékossal találkoztunk a gyakorló napon, de reméljük sikeresen vesszük az akadályokat.” – számolt be az első nap benyomásairól a két magyar lány.
Az Esmond Kupát az angol Edward Esmond-ról nevezték el, aki szenvedélyes póló játékosként és három kiváló golfjátékos lány apjaként alapította a bajnokságot, amelyet minden esztendőben, Húsvétkor, a Saint-Claud Golf Club Green Course-án rendeznek, és amely a világ legjobb U21-es női játékosát vonzza.

 

p1

A tét: Párizsban is helytállni

2016.03.20.

Briglovics+Vadkerti

Nehéz megmérettetés előtt áll Vadkerti Adél és Briglovics Boróka, hiszen Adél az amerikai, Boróka a spanyolországi edzőtáborozás után egy nappal később már indul a március 24-én kezdődő Francia Junior Lány Nyílt Bajnokságra. A párizsi Saint-Cloud Golf Club festői szépségű pályáján rendezendő verseny rangját mutatja, hogy nem hcp, hanem  világranglista helyezése alapján fogadták el 100 versenyző nevezését, további 20 golfozó pedig szabadkártyával indulhat. Nagy megtiszteltetés, hogy – Rózsa Csilla után – Vadkerti Adélnak és Briglovics Borókának is szabadkártyás indulási jogot sikerült szerezni.

Vadkerti Adél

Vadkerti Adél

„Úgy érzem, hogy jól sikerült a szezonra felkészülni és nagy lendülettel vágok bele az előttem álló versenysorozatba. Kivételes örömmel tölt el az is, hogy bekerülhettem erre a versenyre, hiszen már régóta vágytam arra, hogy francia pályáján is megmérkőzzek a nemzetközi mezőnyben. Bátran mondhatom, hogy ez lesz életem eddigi legnagyobb versenye, amin indulhatok. Izgatottan várom és az is külön öröm számomra, hogy Borival ketten utazunk, ez is különleges élmény lesz számunkra.” – nyilatkozta Adél az amerikai edzőtáborozásról hazatérve.

Briglovics Boróka

Briglovics Boróka

„Nagy megtiszteltetés, hogy ennyi kiváló játékos között, ilyen rangos versenyen indulhatok. Az bizonyos, hogy rendkívül erős mezőny lesz, úgy hogy én is kíváncsian várom, hogyan sikerül majd helytállnom. A spanyolországi felkészülés szerintem jól sikerült, de hogy mindez mire lesz elegendő, az majd Párizsban derül ki.” – vélekedett Boróka az indulás esélyeiről.
Az 1913-ban alapított Saint Cloud Golf Clubban rendezett viadal első két napján, stroke play verseny alapján kerül ki a 32 legalacsonyabb ütést szerző játékos. Ők folytathatják majd további három napon át match play formában a versenyt az Esmond Trophy címének megszerzéséért. Az Esmond Throhy-n nem induló, 1998-ban vagy azután született legjobb 16 ütéssel rendelkező játékos pedig – ugyancsak match play játékban – a Jean Claude Cartier Trophy megszerzéséért küzdhet.

golf-de-st-cloud-prive-garches

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA