Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. május 7-8. – Magyar Kupa

Závaczki Bálint a Magyar Kupa bajnoka

A mindössze tizennégy éves Závaczki Bálint 143 (70,73) nyerte a Magyar Golf Szövetség egyik legrangosabb versenyét, a május 7-8. között rendezett XXVII. Magyar Kupa bajnoki címét. Az élmezőnyt a junior válogatott két golfozója mindkét versenynapon uralta, Závaczki Bálint után mindössze 3 score-ral lemaradva, Greff Bálint 146 (72,74) végül a második helyen végzett. Simmes Alexander 147 (73,74) a tavalyi match play és amatőr bajnok hiába próbálta megszorongatni a juniorokat, végül egyetlen ütéssel szorult a harmadik helyre.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel és boldog a bajnoki cím megszerzéséért. Végig sikerült stabil szinten tartani a játékomat, azonban a második kör utolsó kilenc szakaszán már nagy volt rajtam a nyomás, de megbirkóztam vele. A sikerhez egyértelműen hozzájárult a rendkívül jól sikerült, több hetes spanyolországi edzőtáborozás is, ami már a szezon elején meghozta az eredményt. Szeretnék tovább javítani a rövidjátékomon, de úgy gondolom, hogy az előttem álló sok-sok hazai és külföldi versenyemen kiváló lehetőség adódik majd erre is.” – nyilatkozta Závaczki Bálint a Magyar Kupa bajnoka.

Vadkerti Adélnak 156 (79,77), a kétszeres Magyar Kupa bajnoknak nem sikerült a triplázás, azonban a magyar junior válogatott így is a mezőny egyharmadában végzett.

Tasi László, a Magyar Golf Szövetség főtitkára elégedett a szövetség szezonnyitó versenyével: rekordszámú, 113 golfozó állt elütőhöz a kétnapos versenyen, a Pannonia Golf & Country Club kiválóan előkészített pályával fogadta a golfozókat és az időjárás is kedvezett a bajnokság sikeres lebonyolításának. A szövetség első alkalommal az 1, 9 és 18. szakaszok green-jénél lelátókat emelt, amit egyértelműen örömmel fogadott a lelkes nézőközönség. A szövetség ezzel a kezdeményezéssel a külföldi golfversenyek hangulatát szerette volna meghonosítani, amit a versenyzők is nagy örömmel fogadtak. A sikerre való tekintettel a Magyar Junior Nyílt Bajnokságon a szurkolók ismét lelátókról biztathatják majd a fiatal versenyzőket.

bb5

VÉGEREDMÉNYEK

Magyar Kupa bajnok: Závaczki Bálint

Nettó férfi kategória: 1. Meznerics Gergely, 2. Dr. Horváth Péter, 3.Dr.Bohács Zsolt

Nettó junior fiú kategória: 1.Greff Bálint,2. Kötél Bence, 3.Somogyi Bence

Nettó junior lány kategória: 1.Szabó Antónia, 2.Kiss Polett Karolina, 3.Czernecki Laura Panna

Nettó női kategória: 1.Oravecz Orsolya, 2.Fiserné Koplányi Eszter, 3.Batta Krisztina

Nettó szenior férfi kategória: 1.Csepregi Csegő, 2. Dr.Takács János, 3.Kovács Titusz

Nettó szenior női kategória: 1.Wieser-Takács Zsuzsa, 2. Erdei Éva, 3. Palotásné Horváth Zsuzsanna

bbb1

Ma nagyon jó score kellett

2016. május 7.

Erős mezőny, kiváló pálya, remek időjárás. Ez jellemezte a XXVII. Magyar Kupa első fordulóját, miután 9 órakor az első flight-ok elütőhöz álltak. A 113 golfozó részvételével zajló első idei szövetségi verseny ma bebizonyította, hogy a magyar versenygolf színvonala erősödött, hiszen a tavalyi Magyar Kupa és Magyar Amatőr Bajnokság első fordulójában elért eredményekhez képest lényegesen jobb score-t kellett ma szerezni ahhoz, hogy valaki a mezőny élére kerülhessen.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy amíg az elmúlt év Magyar Kupa és Magyar Amatőr Bajnokság első körében a 74-es score még elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy valaki a mezőny élére kerüljön, ma a magyar junior válogatott két tagja, Závaczki Bálint (70) és Greff Bálint (72) is magasra tette a lécet és maga mögé utasította a +1-et játszó Simmes Alexandert és Szeberényi Mátét, aki öt birdie-t ütött a kiváló eredményhez. Őket + 3 ütéssel szorosan követi Krämer András és Rózsa Dávid.
A női mezőnyben Vadkerti Adél (+7), kétszeres Magyar Kupa bajnok ma elmaradt a várakozásoktól, őt Szabó Antónia +8, Batta Krisztina +10 ütéssel követi.
A Magyar Kupa 2. fordulója május 8-án, 7.30-kor folytatódik.

2016. május 7. EREDMÉNYEK
2016. május 8. STARTLISTA

Éles küzdelem a Magyar Kupa győzelemért

2016.május 7.

A Pannonia Golf & Country Club ad otthont a Magyar Golf Szövetség szezonnyitó szövetségi versenyének, a május 7-8. között megrendezésre kerülő XXVII. Magyar Kupa viadalának. A kétnapos stroke play versenyre rekordszámú, 113 golfozó regisztrált. A favoritok között indul Vadkerti Adél, aki számára nem kisebb a tét, mint hogy triplázza kupagyőztes címét, Briglovics Boróka, amatőr bajnok, Simmes Alexander, kétszeres amatőr és match play bajnok, Szeberényi Máté, a tavalyi Amatőr Nyílt Bajnokság második helyezettje,  Závaczki Bálint junior bajnok, de indul a teljes junior válogatott is.

2016. április 7. STARTLISTA

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA