Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. május 27-29. – V. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság

Vadkerti Adél és Greff Bálint a match play bajnokai

Óriási küzdelemben nyerte el Vadkerti Adél és Greff Bálint az V. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság hazai és nyílt bajnoki címeit. A két junior válogatott játékos az új lebonyolítású verseny sorozat egy stroke play és négy match play fordulójában bizonyította be, hogy a hazai és nemzetközi versenyek tapasztalatai beértek és a junior válogatott tagjai ma már maguk mögé utasítják a magyar élmezőnyt.

főlap

 

 

Igazi párbaj hangulat jellemezte a match play bajnokság záró fordulóját. A lányok fináléját szoros küzdelemben Vadkerti Adél és a kiváló formában játszó Tóth Maya Napsugár vívta, akik a 15. szakaszon tudták eldönteni a női bajnoki cím sorsát.

Vadkerti„Rendkívül boldog vagyok, hiszen a szezon nem az elképzeléseim szerint indult. Tegnap kissé megszorongatott egy szlovák lány, Olga Pracharova. Ma pedig tudtam, hogy Tóth Maya Napsugár kiváló formában lesz és győzni akar, azonban sikerült kizárólag a játékra összpontosítani és végül nyerni. Nagyon sok külföldi és hazai verseny előtt állok még, és szeretném az amatőr bajnoki címet is bezsebelni.” – nyilatkozott Adél a díjátadó után.Maya
A nőknél a harmadik helyen Sofia Morozova végzett. Szabó Antónia a 6., Czernecki Laura Panna a 7., Hoffman Gréta a 10. helyet szerezte meg. Sajnos, a favoritnak számító Briglovics Boróka betegséggel küzdött, hamarosan mandulaműtéten esik át, ezért amatőr bajnokunk nem tudta hozni a megszokott formáját.

 

 

 

A férfiaknál a döntő összecsapást a mid-amatőr Zilahy Csaba és a junior Greff Bálint vívta, utóbbi a 13. szakaszon döntötte el a bajnokság eredményét.

Greff„Őszintén szólva, az elmúlt napok fordulói során nehezedett rám nagyobb nyomás. Büszke vagyok az esélyesek között induló Csányi Olivér és Gearoid O’Sullivan ellen aratott győzelmemre. Jól indult a szezon és álmaim között szerepel, hogy az amatőr bajnoki címet is megnyerjem.” – összegezte Bálint a három nap eseményeit.
A férfiaknál harmadikként Holló Zsombor Péter végzett. A leghosszabb mérkőzést a szenior bajnok, Kovács Titusz és a junior válogatott ifjú tehetség, Rózsa Dániel vívta: +3 szakaszt kellett játszani ahhoz, hogy a mindössze 14 éves Rózsa Dani végül a 11. helyen végezzen. zILAHY

Egyértelmű, hogy a junior válogatott fiúk külföldön és a hazai versenyeken szerzett rutinja egyre inkább beérik, amelyet mi sem bizonyít jobban, hogy a match play bajnokság férfi mezőnyének első tíz helyét négy junior válogatott játékos foglalja el: a bajnoki címet szerező Greff Bálint, a harmadikként végző Holló Zsombor Péter, az ötödik helyet megszerző ifj. Csiki Péter, a hetedik Rózsa Dávid.

 

 

 

VÉGEREDMÉNYEK – NŐK

VÉGEREDMÉNYEK – FÉRFIAK

CSOPORT

Már biztos, hogy junior a női match play bajnok

2016. május 28.

AAMár biztos, hogy 2016-ban a magyar junior válogatott egyik tagja emelheti magasba a női match play bajnoki serleget, hiszen az V. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság második napján Tóth Maya Napsugár óriási küzdelemben megverte Morozova Sofiát és ezzel a mindvégig magabiztosan játszó Vadkerti Adél flight-társa lesz a vasárnapi döntő fordulóban.
Azonban nemcsak a női döntőt diktálják junior lányok, de a férfiak mezőnyében is szép számban születtek kiváló junior eredmények. A meggyőző formában játszó Greff Bálint a legnagyobb meglepetésre, megverte a verseny kezdete óta remekBB játékot nyújtó Gearoid O’Sullivant. Holló Zsombor pedig hiába győzte le az élmezőnyben játszó Meznerics Gergelyt, Zilahy Csabával szemben már alulmaradt a harmadik match play fordulóban, így Greff és Zilahy között dől majd el a férfi match play bajnoki cím.

EREDMÉNYEK 2.NAP ÉS STARTLISTA 3.NAP NŐK

EREDMÉNYEK 2. NAP ÉS STARTLISTA 3. NAP FÉRFIAK

Juniorok a match play élmezőnyében

2016. május 28.

Az V. Magyar Nyílt Match Bajnokság első napjának erőviszonyát kijelölő stroke play-ben Vadkerti Adél és O’Sullivan Gearoid tört az élre, együttállásban mindketten +2 score-ral zárták a 8 órakor, shot gun-nal induló első kört. Bár látszólag O’Sullivan kezdett jobban, hiszen az első kilenc szakaszt három a4birdie-vel és egy bogey-val -2-re hozta, a második kilenc szakaszon egy birdie mellett már egy bogey és két dupla bogey is becsúszott. Adél ennél kiegyensúlyozottabb játékot nyújtott, mindkét felét a pályának +1-gyel teljesítette. Harmadikként Meznerics Gergely (+3) végzett, a negyedik pozíciót együttállásban Sofia Morozova és Rózsa Dávid +4 ütéssel szerezte meg.
A stroke play verseny mindenesetre „összehozta” a két férfi és egy női főtábla párosítását. A négyes flight-ok már a match play lebonyolítás szerint kezdték a versenyt 14 órakor. A nők mezőnyében a mai match play eredmények tükrében Vadkerti Adél, Tóth Maya Napsugár, Olga Pracharova és Briglovics Boróka várhatja kiemelt helyről a szombati 14 órás kezdést. A férfiak 32 fős mezőnye két táblára osztva kezdi 8 órakor a harmadik fordulót. Náluk O’Sullivan Gearoid, Meznerics a5Gergely, Rózsa Dávid, ifj. Csiki Péter , Zilahy Csaba, Greff Bálint, Holló Zsombor és Timothy Zwirner bizonyult kiemeltnek.
Szombaton két match play kör vár az elszánt versenyzőkre. A Versenybizottság azonban úgy döntött, hogy szombaton és vasárnap is két fős flight-okat indít a verseny gördülékenyebb lebonyolítása érdekében. Jól vizsgázott a fejlesztés alatt álló Eagle rendszer is, hiszen a match play rendszerben játszott mérkőzések eredményét eddig nem tudta kezelni, azonban az első nap tapasztalata alapján elmondható, hogy az online felületen az adatszolgáltatás folyamatos és megbízható ütemben zajlott. A Magyar Golf a2Szövetség további erőfeszítéseket tesz, hogy az októberben megrendezésre kerülő Golfünnep alkalmából rendezett match play csapatbajnokságra az online score felület még tökéletesebb legyen.

 

 

STROKE PLAY EREDMÉNYEK 2016. május 27.
MATCH PLAY 1. FORDULÓ EREDMÉNY & STARTLISTA 2.FORDULÓ NŐK
MATCH PLAY 1. FORDULÓ EREDMÉNY & STARTLISTA 2.FORDULÓ FÉRFIAK

a1

Match play hétvége

2016. május 27.

Kezdetét vette a 2016. május 27-29. között, az Old Lake Golf Clubban rendezendő V. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság. Az idén a Magyar Golf Szövetség új lebonyolítás szerint hirdette meg a versenyt, amely nagy kihívás elé állítja majd a golfozókat.

A háromnapos, világranglista pontokat érő verseny során összesen öt kört játszik majd a nevezett 43 játékos, köztük nyolc külföldi versenyző. Az erősorrend kialakulását az első forduló stroke play versenye adja, amely pénteken 8.00 órakor shot gun-nal indul. Az elért eredmények alapján a játékosokat 16 fős csoportokba sorsolják és a négy match play játék dönti majd el a csoporton belüli helyezéseket.
A kihívók között igazi favoritok indulnak, azonban hiányzik idén a mezőnyből a kétszeres match play bajnok, Simmes Alexander. Rajthoz áll azonban a tavaly másodikként szereplő és a napokban a Ciprus Amatőr Nyílt Férfi Bajnokság harmadik helyét megszerző Csányi Olivér. A junior válogatott tagjai is szép számban képviselik magukat, versenybe száll Greff Bálint, a tavalyi harmadik befutó, Rózsa Dávid, a Ciprus Junior Open második helyezettje, Vadkerti Adél, a Magyar Kupa tavalyi bajnoka, Briglovics Boróka, amatőr bajnok, a tavaly legjobb női match play eredményt elérő Tóth Maya Napsugár, ifj. Csiki Péter, Holló Zsombor Péter, Rózsa Dániel, Szabó Antónia, Czernecki Laura Panna és Hoffman Gréta is.

Versenyprogram

2016. május 27.   8.00 óra Stroke play verseny
 14.00 óra  Match Play 1. forduló
 2016. május 28.   8.00 óra  Match Play 2. forduló
 14.00 óra  Match Play 3. forduló
 2016. május 29.  10.00 óra  Match Play 4. forduló

STROKE PLAY STARTLISTA  – 2016. május 27.

Nyitó

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA