Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. május 20-22. – Ciprus Férfi Amatőr Nyílt Bajnokság

A magyarok szeretik Ciprust

IMAG0977a

A 2016-os év kimondottan sikeres a magyar csapat számára Cipruson. Februárban Rózsa Dávidnak sikerült a Ciprus Junior Open-en a második helyet elérnie, áprilisban az EOHT csapat a helyi junior válogatottat győzte le matchplay játékformában, most pedig Csányi Olivér végzett a dobogó harmadik fokán a Ciprus Amatőr Férfi Nyílt Bajnokságon.

Csányi Olivér, Greff Bálint, Holló Zsombor, Rózsa Dániel, Szeberényi Máté és Závaczki Bálint alkotta az utazó keretet. A csapat teljesítményéről elmondható, hogy sikeres versenyt zárt a szűk, szeles és rendkívül gyors green-ekkel tűzdelt pályán. Játékosaink közül Csányi Olivér érte el a legjobb eredményt, az 58 fős mezőnyben a 3. helyen végzett, mindössze egy ütéssel maradatt le a második helyezettől. Különdíjban részesült Greff Bálint, aki a juniorok között bruttó első helyen végzett, míg Závaczki Bálint ugyanebben a díjazásban a nettó első helyet érte el. A magyar csapat többi játékosa is a mezőny első felében végzett.

Csányi Olivér 3. hely (+10) a csapat legjobb teljesítményével rukkolt elő. Az első napon bravúros score-t játszott(+1) és ezzel megalapozta a jó eredmény lehetőségét, amelyet a további két napon is tartani tudott. Csupán egy ütéssel maradt le a dobogó második fokáról.

Szeberényi Máté 6. hely (+13) az utazó keret legrutinosabb tagjaként, stabil, megbízható játékot nyújtott. A Magyar Kupán összeszedett teniszkönyök sérülésétől hátráltatva is jó eredményt ért el, Olivérrel együtt, kiváló példával jártak el a juniorok előtt.

Greff Bálint 7. hely (+17) összességében nézve jól játszott. A 18 szakasz közül számára a legnagyobb kihívásnak a 6-os par3-as bizonyult. Ezen az egy lyukon +8 ütést “szedett” össze a három nap során. A Ciprusi Golf Szövetség különdíjban részesítette a junior korú játékosokat, ahol Bálint a bruttó első helyet érte el.

Závaczki Bálint  9. hely (+20) az első és második napon jó teljesítményt nyújtott. A másodikon gyengébben játszott, több három putt-ja is volt a nehezebb pin pozíciók végett. Bálint is különdíjazott lett, ő a nettó első helyet nyerte el.

Holló Zsombor 17. hely (+29) kiegyensúlyozottan játszott. Az alacsonyabb score-ok szinte minden nap a putt-jai miatt maradt el. A jobb eredmény eléréséhez a jövőben ezen kell javítania.

Rózsa Dániel 25. hely (+41) a három napból kétszer hcp-t játszott. Számára az első kilenc bizonyult nehezebbnek. A pálya utolsó öt szakaszán első nap -2-t, harmadik nap 0-t játszva ért be. Több szerencsével mindhárom napon javíthatott volna hcp-jén.

“Ahogy a címben utaltunk rá, Cipruson jó magyarnak lenni, hiszen sikeres felkészülési és verseny helyszínre találtunk a szigetországban. A mostani verseny mezőnyét tekintve 16 ország, 58 indulója állt elütőre. Külön öröm, hogy immáron sokadszorra tudjuk felvenni az ehhez hasonló nemzetközi megmérettetéseken a versenyt az élmezőny tagjaival.” – értékelte Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya a ciprusi torna eredményét.

A bajnokság első helyét a svájci Alessandro Noseda 216(74,69,73) szerezte meg, másodikként a ciprusi Christopher Kalpakas 222(72,75,75) végzett.

VÉGEREDMÉNYEK

Csányi Olivér 223 (72,76,75)   3.hely
Szeberényi Máté 226 (73,77,76)   6.hely
Greff Bálint 230 (75,77,78)   7.hely
Závaczki Bálint 233 (77,80,76)   9.hely
Holló Zsombor 242 ((81,79,82)   17.hely
Rózsa Dániel  254 (83,87,84)  25. hely

CIPRUS AMATŐR FÉRFI NYÍLT BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNY

ccc

Egy ütésre a dobogótól

2016. május 21.

Jelentősen befolyásolta a magyar válogatott Ciprus Open második napi eredményét a változó irányú szél és a pattogó green-ek, azonban még nincs veszve semmi. A mezőnyt a svájci Alessandro Noseda +1 ütéssel vezeti, őt a második helyen a ciprusi Christopher Kalpakas követi +5 score-ral. Csányi Olivér+6-tal – a libanoni Abdel Ghani El Zein-nel azonos 148 összesített ütésszámmal – végzett, azonban az utolsó nap eredménye alapján egyelőre a negyedik helyre szorult. Őket szorosan +8 score-ral Szeberényi Máté az ötödik, Greff Bálint +10 ütéssel a hetedik helyen követi őket. Závaczki Bálint +15-tel a 12., Holló Zsombor +18 ütéssel a 16., Rózsa Dániel +28 score-ral a 24. helyen áll.
A harmadik kört 9.50 –kor Rózsa Dániel kezdi, 10.20-kor Holló Zsombor, 10.40-kor Závaczki Bálint, majd 10.50-kor Greff Bálint áll elütőre. Csányi Olivér és Szeberényi Máté a helyi favorittal, George Kalpakas-szal egy flight-ban indul, hogy eldöntse a Ciprus Amatőr Férfi Nyílt Bajnokság bajnoki címét.

EREDMÉNYEK -2016.május 21.

STARTLISTA – 2016. május 22.

bbb

Csányi Olivér vezeti a ciprusi mezőnyt

2016 május 20.

Kiváló rajttal kezdtek a magyar golfozók a Ciprus Amatőr Férfi Nyílt Bajnokság első napján. Csányi Olivér vezeti a mezőnyt +1 score-ral és bár a ciprusi Christopher Kalpakas is +1-et játszott, a kiírás szabálya szerint csak a második helyről várhatja a következő napot. A mezőny harmadik helyét is magyar golfozónak sikerült megszerezni, Szeberényi Máté +2-vel a harmadik, Greff Bálint +4 ütéssel pedig a hatodik helyen áll. Závaczki Bálintnak, a Magyar Kupa bajnokának most nem jött ki a lépés, +6-tal a 11. helyen, még Holló Zsombor + 10 ütéssel a 17. helyen, Rózsa Dániel +12-vel a 19. helyen végzett az első körben.
Szombaton Rózsa Dániel kezd a legkorábban, 8.50-kor áll az angol Alvin Gayle-el és a ciprusi Varnavas Christofi-val elütőre. Holló Zsombor 10.40-kor, Csányi Olivér Greff Bálinttal egy flight-ban 10.50-kor kezd. Závaczki Bálint 11.00 órakor, Szeberényi Máté 11.10-kor kezdi a bajnokság második körét.

EREDMÉNYEK – 2016. május 20.

STARTLISTA – 2016. május 21.

Csportokép kicsi

Ciprusi mezőnyben

2016. május 19.

A magyar válogatott golfozói is ott lesznek a május 20-22. között rendezendő Ciprus Amatőr Férfi Nyílt Bajnokságon. A magyar színeket ezúttal a junior csapat tagjai, Greff Bálint, Holló Zsombor, Rózsa Dániel és Závaczki Bálint, valamint a 2016 őszén alakuló felnőtt válogatott két reménybeli tagja, Csányi Olivér és Szeberényi Máté képviseli. A három napos stroke play versenyre 16 ország, 58 játékosa nevezett.
Böndicz Gergő, szövetségi kapitány szerint nem lesz könnyű dolguk a magyaroknak, mert az első gyakorlónap után már érezhető, hogy a green-ek rendkívül gyorsak lesznek, a nagy szél pedig tovább nehezítheti a technikás pályán a játék menetét, ami nagy kihívás elé állítja majd a játékosokat.
Pénteken elsőként Szeberényi Máté kezd 8.20-kor, a libanoni Abdel Ghani El Zein-nel és a ciprusi George Kalpakas-szal egy flightban, majd 8.30-kor Greff Bálint és Závaczki Bálint a bolgár Ryan Staykovval következik. Holló Zsombor és Csányi Olivér is egy flight-ba került a ciprusi Andy Koulaouzos-szal, ők 8.40-kor indulnak. Rózsa Dániel 10.40-kor áll elütőre a ciprusi Varnavas Christofi-val és az angol Cliff Wilde-dal.
Secret Valley Golf Course egy festői szépségű völgyben húzódik, amelyet méltán emlegetnek Aphrodité, a szerelem és szépség istennőjének szülőhelyeként, és amelyet elbűvölően barátságos, nyugtató környezetével gyakran választják a ciprusi golfversenyek helyszínéül.

Course

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA