Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. július 8-10. – Észt Junior Nyílt Bajnokság

Észt Junior Bajnokság zárónap – Jancsik Renáta bravúrja és Rózsa Dávid stabil játéka

A harmadik napra megérkezett a szél mellé az eső is. A Balti-tenger partján lévő links pálya megmutatta zord arcát is. Mégis örömmel és elismeréssel beszélhetünk a csapat valamennyi tagjáról. Jól teljesítettek es nagyot küzdöttek.  A legerősebb mezőny az U18 volt, itt világranglista pontokért is játszottak a versenyzők. Rózsa Dávid kategóriájában együttállásban 11. helyezést ért el. Az U15 os fiú kategóriában Rózsa Dániel az első napi kiváló, a második napi elfogadható és a harmadik napi gyengébb teljesítménye együttállásban a 9. helyet eredményezte. Jancsik Renáta szomorú is lehetne hiszen mindössze egy ütéssel maradt le az első helyről, de büszkék lehetünk rá, nagyon szépen helytállt a versenyen, ráadásul az utolsó napi +6-os score-ja egyéni rekord. Ezzel a  kategóriájában a második helyen végzett. Szemerey Lili az összevont U21-es kategóriában a harmadik helyet szerezte meg.

Rózsa Dániel U15

“Egy erősebb versenyen a jó helyezéshez három nap jó játék szükséges.Nekem volt egy jó napom, egy elfogatható, és egy gyatra. Ezen az arányon a jövőben javítani szeretnék, de az alapcélt teljesítettem, a top 10-be kerülést.”

Rózsa Dávid U18

“Úgy érkeztem ide, látva a minőségi mezőnyt és a nehéznek mondható links pályát, hogy a saját Hcp-emet próbálom megjátszani, napi 5-ös átlagot. Ezt sikerült megoldanom, a három nap alatt +14 ütést kaptam a pályától. Örülök, hogy ilyen erős mezőnyben indulhattam, és úgy érzem, hogy nem okoztam csalódást az 5 alatti score átlaggal és az együttállásos 11. hellyel.”

Jancsik Renáta U15PicMonkey Collage

“Szomorú is lehetnék, hiszen egy ütéssel maradtam le az első helyről. De igazából nagyon örülök annak, hogy itt lehettem ezen a versenyen, és ebben a közösségben. Megtiszteltetés volt piros-fehér-zöldben játszani. Boldog vagyok, hiszen ez életem eddigi legjobb score-ja.” 

Szemerey Lili U18-21

“Izgalmas, kihívásokkal teli pálya volt ez. Ez a links pálya látszólag könnyű, de amikor játszik rajta az ember igen nehéz főleg eső-szél kombinációval nehezítve. Örülök, hogy itt lehettem és örülök a harmadik helyezésnek.”

VÉGEREDMÉNYEK

Jancsik Renáta 243 (83,82,78) – 2. hely U15 lány kategória
Szemerey Lili 251 (83,83,85) – 3. hely U18-21 lány kategória
Rózsa Dániel 242(76, 80, 86) – T9. hely U15 fiú kategória
Rózsa Dávid 230 (75,78,77) – T11. hely U18 fiú kategória

Csányi Olivér  235 (79,79,77) is befejezte a Litván Amatőr Open utolsó körét, ahol az előző napi eredményekhez képest két ütéssel javított a score-ján és ezzel egyttállásban a negyedik helyet szerezte meg.

Csányi

PicMonkey Collage

Versenyben maradtunk

2016. július 9.

Hasonlóan a tegnapi körülményekhez – annyival nehezítve, hogy szinte szakaszonként forgott a szél -vágtak neki a magyar csapat tagjai a második körnek és az alábbi eredmények születtek:

Rózsa Dávid
+4-el teljesítette az első kilenc szakaszt, és +2-vel a hátsó kilencet, ez az eredmény az igen erős mezőny együttállásos 8. helyére volt elég.

Szemerey Lili
Szinte lekopírozta a tegnapi játékát. Az első kilenc szakaszt +5-tel a második kilenc szakaszt +6-tal zárta.

Rózsa Dániel
+3-mal fordult egy quattro bogey-val, a második kilenc szakaszon +5-öt játszott, ez a mai játék együttállásban a 6. helyet jelenti.

Jancsik Renáta
Az első kilenc szakasz +9-es eredménye nem szomorította el, és egy fantasztikus hajrának köszönhetően, a hátsó kilenc szakaszt +1-es eredménnyel zárta. Ezzel kategóriájában a 2. helyen áll.

EREDMÉNYEK
Rózsa Dávid +6 (T8. hely)
Rózsa Dániel +8 (T6. hely)
Jancsik Renáta +10 (2. hely)
Szemerey Lili +11 (2. hely)

Eredmények 2016. július 9.

Csányi Olivér 168(79,79) is folytatta a Litván Amatőr Bajnokság versenyét, a második kört a tegnapi eredményhez hasonlóan +7-tel teljesítette és ezzel összetettben a 6. helyen áll.

Závaczki Bálint  239(85,75,79) viszont befejezte az V. Belga U14-es Nyílt Bajnokságot, az utolsó körben +6-ot játszott, így +20 összesített eredménnyel a T19. helyet szerezte meg.

PicMonkey Collage

Repülőrajt az Észt Junior Openen

2016. július 8.

Nagyon erős szélben, igazi links pályán zajlott le a Észt Junior Open első versenynapja. Kitűnően startolt a kis magyar különítmény.

Rózsa Dávid
Az első 9 szakaszt +3-mal, a második 9-et 0-val hozta le. A +3-s eredménye együttállásban az 5. helyet eredményezte, ezzel beékelődött az igencsak népes finn  különítménybe. Az U18-as mezőny a legerősebb, a kiváló 19 finn játékos miatt (Hcp +0,5- 8,4).

Rózsa Dániel
U15-ös kategóriában szintén együttállásban a 3. helyen zárta a napot. Kitűnő játékot nyújtott, +2-vel fordult az első kilenc szakaszon, és +2-vel zárta a második kilencet is. Külön örömre adott okot, hogy a 14-es szakaszon megütötte pályafutásának első eagle-jét.

Szemerey Lili
Mivel a kategóriájában(U18) túl alacsony volt a létszám, ezért összevonták a szervezők az U18 és az U21- es korosztályt. Lili az első napi +11-es eredményével a második helyen áll.

Jancsik Renáta
Az első kilenc szakaszt +5-tel zárta, a második kilencen viszont bravúros játékkal a negyedik szakaszig -1-ben állt, majd sajnálatos módon két dupla és egy tripla bogey-nak köszönhetően +11-el jött le a pályáról. Ezzel az eredménnyel az U15-ös kategóriában a 3. helyen áll.

A magyar csapat eredménye az első napon: 

Rózsa Dávid +3 (T5. hely)
Rózsa Dániel +4 (T3. hely)
Szemerey Lili +11 (2. hely)
Jancsik Renáta +11  (3. hely)
Bízunk a hasonlóan jó folytatásban.

EREDMÉNYEK 2016. június 8.
TEE TIME 2016. június 9.

Időközben Csányi Olivér (79), a felnőtt magyar válogatott tagja, a július 8-10 között rendezett Litván Nyílt Amatőr Bajnokságon versenyez, ahol az első napon +7-tel, az észt Tullus Kristoval a T3. helyen áll.

Závaczki Bálint 160(85,75), a junior válogatott tagja az V. Belga U14-es Nyílt Bajnokságon vesz részt, aki a kevésbé sikeres első nap után, ma +2-vel zárt és ezzel a T21. helyről várhatja a harmadik napot.

A balti turné

2016.07.06.

DSC00079A junior válogatott újabb csapata utazott külföldre, ezúttal Ács-Gergely Virág szakmai irányításával Jancsik Renáta, Szemerey Lili, Rózsa Dániel és Rózsa Dávid mérkőzik két balti országban, az Észt Junior Nyílt Bajnokság majd egy héttel később a Litván Junior Nyílt Bajnokság nemzetközi mezőnyében.

A július 8-10. között rendezendő észt versenyen Belgium, Észtország, Finnország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Oroszország és Szlovákia 70 ifjú játékosa U12, U15, U18 és U21 fiú és lány kategóriában mutatja meg, ki a legméltóbb az észt junior bajnoki címre. A mezőnyben a legerősebb különítményt a finnek képviselik, akik 30 versenyzővel és a legjobb hendikepekkel várják a kihívókat. Rózsa Dávid biztosan nehéz napok elé néz, hiszen az U18-as kategóriában a 24 versenyzőből, 19 finn golfozó. A helyszín mindenesetre a 2005-ben épült White Beach Golf széles pályája lesz, amelyet az Audru folyó határát alkotta dűnék szegélyezik, sok vízakadállyal, trükkös green-ekkel, ezért sokkal nagyobb koncentrációt igényel majd a fiataloktól.

Tee time – 2016. július 8.

aaa

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA