Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. július 21-23. – European Young Masters

Greff Bálint a legjobbak között, a csapat a középmezőnyben a European Young Masters-en

A tegnapi viharokkal szabdalt nap után, nyugodt időjárási viszonyok mellett zajlott a European Young Masters fináléja.
A 9.50-kor startoló Greff Bálint a záróforduló első kilenc szakaszát még -1-el zárta, de a 11.szakaszon egy dupla bogey csúszott be, és hiába szépített

Simin Öz Hofstetter, Svájci Golf Szövetség, Technikai vezető és Böndicz Gergő

Simin Öz Hofstetter, Svájci Golf Szövetség, Technikai vezető és Böndicz Gergő

birdie-vel, a két bogey végül a +2-es mai eredményt állította be. Bálint a három nap során folyamatosan kimagasló, stabil játékot nyújtott, így 222 (73,75,74) összesített eredménnyel, a T12. helyen, mindössze egy ütéssel lemaradva a top 10-től, végzett.

Závaczki Bálint 8.10-kor folytatta a játékot, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy Bálint a harmadik napra talált magára. Bár +-3-al fordult, az utolsó kilenc szakaszon két birdie-t hozott és ezzel a finálét +1 ütéssel teljesítette, ami kimagaslóan szép teljesítmény. Az utolsó nap remek eredménye

ellenére Bálint 234 (79, 82, 73) összesített eredménnyel a T35. helyen végzett.
Tóth Maya Napsugár és Czernecki Laura Panna 11.10-kor álltak elütőre. Maya, aki az utolsó napon sem tudta hozni igazi formáját (+11), végül 249 (88,78,83) ütéssel, a 38. helyen zárt. Laura, aki az első két napon hcp alatt játszott, végül +19 ütéssel végzett a zárónapon és ezzel 257 (83,83,91) eredménnyel a 48. helyet szerezte meg.
„Összességében elégedett vagyon a csapat teljesítményével, hiszen ezzel a 19. helyet sikerült a csapat összesítésben elérni, amit az Ausztriában rendezett European Young Masters, 2006-os versenyén sikerült a magyar válogatottnak elérni, igaz akkor eggyel kevesebb csapat indult.” – összegezte a magyar fiatalok teljesítményét Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya.

eym1

Viharszünet a Young Masters-en

2016. június 22.

Majdnem elmosta az eső a European Young Masters második napját, miután 10 óra körül olyan eső1zivatar zúdult a Golf Club Imperial pályájára, hogy a szervezők komolyan fontolgatták a verseny elnapolását. Végül úgy döntöttek, hogy 3 óra 40 perc késéssel, de 14 órától mégis folytatódhat a játék.
„A történelem ismétli önmagát, hiszen két évvel ezelőtt, a Young Masters hamburgi versenyén a magyar válogatott élén ugyan ilyen körülményekkel kellett megküzdenünk. Akkor csak másnap tudtuk a kört befejezni, ami jelentősen hatott az akkori eredményekre is.” – emlékezett vissza Böndicz Gergő a 2014-es eseményekre.
A zord időjárási viszonyok ellenére Greff Bálint 148 (73,75) eredménye mégsem esett vissza jelentősen, ami továbbra is életben tartja a reményt, hogy beleszólhasson a legjobbak mezőnyébe. Két bogey és egy birdie után, Bálintot a 7. elütőn érte a felhőszakadás, ennek ellenére az első kilenc eym2szakaszt mindössze +1-gyel fejezte be. A felázott pálya azonban némiképp mégis rányomta bélyegét a végeredményre és ezzel Bálint a második fordulót +3 ütéssel fejezete be és ezzel a T11. helyen áll.
Závaczki Bálint 161(79,82) játékát azonban jelentősen befolyásolták az időjárási körülmények, őt a 5. green érte a vihar és ezt követően már nem tudott stabil játékot hozni, végül +10-zel zárt.
A lányoknál Tóth Maya Napsugár 166 (88,78) a 2. greenen kapta a nyakába a felhőszakadást, azonban a nehézségek Mayára ezúttal kedvezően hatottak és a tegnapi eredményét jelentősen javítva, +6-tal zárt. Czernecki Laura Panna 166 (83,83) Mayával azonos összesített eredményt ért el a második nap végén, ő az első nap eredményét duplázta +11 score-ral.
A nap végén a játékosok többsége nem tudta befejezni az második fordulót, ők szombaton folytatják a második kört, ezért a magyar fiatalok pontos helyezését valamint a csapatbajnokság állását sem közlik ma a szervezők. A harmadik forduló tee time-ja is a holnapi játék függvénye.
Egy azonban biztos, az időjárás előrejelzés szerint a zárónapon a maihoz hasonló időjárás várható.

eym3

Greff Bálint biztatóan kezdett a European Young Masters-en

2016. július 21.

Bár viharszünet szakította meg a European Young Masters első napját,  Greff Bálintot (73) mindez nem zökkentette ki a magabiztos játékából, és kiválóan kezdte a bemutatkozást. Az első kilenc szakaszról két birdie-vel és mindössze egy bogey-val, -1-gyel fordult, majd három bogey és egy alapos vihar következett, de végül egy utolsó birdie-vel állította be a +1-es eredményt, és ezzel az előkelő T7. helyről várhatja a folytatást.

greff

Závaczki Bálint nehezen kezdett az első kilencen, őt a 10. szakaszon kapta el a közel 30 percig tartó vihar, és bár végül két birdie-vel szépített, ma a +7 score mindössze a T31. helyhez volt elegendő. A lányoknál Czernecki Laura Panna teljesített jobban, a pálya első felét +5-tel fejezete be, majd a következő négy szakaszon ugyan rontott, de végül sikerült stabilizálni a játékát és hcp alatt eggyel jött le, ezzel a T39.helyen áll. Tóth Maya Napsugár birdie-vel indított, majd egy rossz ütőválasztás következett, no és persze a 10. szakaszon a vihar, ami alaposan megzavarta a játékot, ezért +16 ütéssel holnap a T45-ről szépíthet.

A magyar junior válogatott az első nap eredménye (235) alapján a csapatversenyben a középmezőnybe verekedte be magát, Oroszországot és Skóciát is megelőzve, +19 ütéssel a 18. helyen áll.

zz

 

Holnap fordított sorrendben kezdenek a fiatalok, Greff Bálint 8.36-kor, Závaczki Bálint 8.58-kor, Tóth Maya Napsugár 9.47-kor, Czernecki Laura Panna 10.42-kor áll elütőre.

 

aaa

A European Young Masters magyar fiatalokkal indul

2016. július 20.

Két gyakorlónapon vannak túl a maroknyi magyar junior válogatott tagjai,  akik ezúttal a Genfi-tó partján elhelyezkedő, festői szépségű Golf Club Imperial pályáján indulnak a legújabb megmérettetésen, a European Young Masters bajnokságon. A július 21-23. között zajló viadalon Czernecki Laura Panna, Tóth Maya Napsugár, Greff Bálint és Závaczki Bálint képviseli a magyar juniorokat. A népszerű juniorversenyen 112 ifjú golfozó indul, Greff Bálint 12.26 órakor, Závaczki Bálint 12.48-kor, Tóth Maya Napsugár 13.37-kor, Czerneczki Laura 14.32-kor kezdi a háromnapos verseny első körében.
A híres amerikai tervező, Pete Dye alkotta pálya, jelentős történelmi múltat mondhat magáénak, hiszen a XIX. századból származó klubház valaha a Napóleoni család tulajdonában állt. A tengerszint felett 385 m-en kialakított pálya számos rangos versenynek adott már otthont, az 1997-es Amatőr Európa-bajnokságnak, a 2007-es Mid-Amatőr Európa-bajnokságnak vagy a legutóbbi European Young Mastersnek.

STARTLISTA – 2016. július 21.

pályakép

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA