Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. július 15-17. -Litván Junior Nyílt Bajnokság

Litván Junior Open – Jobb idő, jobb score-ok, jó helyezések

Véget ért a Litván Junior Bajnokság, ami szélsőséges időjárásban zajlott, talán az utolsó nap időjárása volt egyedül ” golfbarát”. Nagy küzdelmet hozott a zárónap. Az U18-21-es világranglista pontot is adó kategóriában +5- öt játszva, egy ütéssel előzte meg Rózsa Dávid az 1.3-as Hcp-es észt versenyzőt, ezzel harmadik helyezést ért el. U15-ös fiú kategóriában Rózsa Dániel +12-es játékával, együttállásba került a lengyel ellenfelével. Sajnos a play-off- ban alul maradt riválisával szemben, így a kategória második helyét szerezte meg. Az U15-ös lány kategóriában Jancsik Renáta +13-as eredményével szintén együttállásba került, a play-off során lengyel ellenfele került ki győztesként.
Rózsa Dávid
” Izgalmas volt ez a kéthetes balti-turné, örülök az észtországi szereplésemnek is, és örülök a Litván Junior Open harmadik helyezésének. Külön öröm, hogy jobb játékosokat tudtam magam mögé utasítani.”
Rózsa Dániel
“Ezzel a két nappal nem teljesen vagyok megelégedve, mert sok ütés maradt bennem. Sajnálom, hogy elvesztettem a play-off-ot. A következő megálló a balatonudvari Junior Tour és a Magyar Bajnokság, ahol megpróbálom a lehető legjobbat kihozni magamból.”
Jancsik Renáta
“Örülök, hogy meghívást kaptam az Észt és a Litván Junior Openre. A két versenyen elért második helyezésem, további motivációt ad a szorgalmas munkához.”

“Érdemes volt erre a túrára elutazni. Jó volt látni, hogy a balti és skandináv országokban milyen minőségi golfélet zajlik. Örömmel tölt el, hogy a teljesítményt tekintve is fel tudjuk venni velük a versenyt, és értékelhető eredményeink születtek.”- összegezte Ács-Gergely Virág, szövetségi asszisztens a két hét teljesítményét.

VÉGEREDMÉNYEK
Rózsa Dávid 3.hely (79,82,76)
Rózsa Dániel 2. hely (86,83)
Jancsik Renáta 2. hely (86,84)

PicMonkey Collage

aaa

Küzdelem az elemekkel

2016. július 16.

Aki ezt a három napot elfogadhatóan végigjátssza, akár a végső győzelemre is esélyes lehet. A score-okon az egész mezőnyt illetően meglátszott az időjárás viszontagsága, de a zárónapra megmaradt az esély, hogy játékosaink dobogóra kerüljenek.

Eredmények – 2016. július 16.

Rózsa Dávid +11 (3. Hely)
Rózsa Dániel +15 (T1. Hely)
Jancsik Renáta +15 (2. Hely)

Startlista – 2016. július 17.

PicMonkey Collage

Litván Junior Open – Rózsa Dávid a második helyről várhatja a folytatást
2016. július 15.

Megkezdődött a Litván Junior Bajnokság a Vilnius-tól 20 km-re található Europen Centre Golf Club-ban. Kilenc ország játékosai, 7 kategóriára bontva vesznek részt a versenyen. A pálya nehéznek mondható, noha nem túl hosszú, viszont keskeny szakaszok, sok vízakadály és nehéz green-ek teszik próbára a golfozókat.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a Litván Junior bajnokságot. Extrém időjárási körülmények között ( felázott talaj, eső, orkánszerű szél, 13 fok ) rajtolt el a mezőny, de ezek a körülmények a minőségi játékosokat is nagy próbatétel elé állította, nyilván ez meglátszott a score-okon is. Ehhez képest az U18-as fiú kategóriában induló Rózsa Dávid taktikus játékkal második helyen zárta a bajnokság első napját. Bízunk a jobb időjárási körülményekben és a hasonlóan jó folytatásban.
Holnap csatlakozik a startlistához Rózsa Dániel valamint Jancsik Renáta.

Eredmények – 2016. július 15.
Tee time – 2016. július 16.
10:00 Rózsa Dániel
10:20 Jancsik Renáta
10:30 Rózsa Dávid

Litván folytatás

2016. július 14.

Folytatódik a balti turné, és az Ács-Gergely Virág vezette csapat most a Litván Junior Nyílt Bajnokság helyszínére, a Vilniusztól nem messze található European Centre Golf Clubba vette útját. A július 15-17. között rendezett bajnokságon az U18,U21-es korosztály háromnapos, az U9, U12,U15-ös korú versenyzők pedig két napos stroke play viadalon vehetnek részt. Már a gyakorlónapok sem segítették a játékosok felkészülését, a szakadó eső, az erős szél, a felázott pálya tovább súlyosbította az amúgy is szűk fairway-ek, a látványos, de dimbes-dombos szakaszok okozta nehézségeket. Kilenc ország negyven fiatalja vág neki, nehéz körülmények mellett, a litván junior bajnoki cím megnyeréséért, köztük az első napon Rózsa Dávid, majd szombaton Jancsik Renáta és Rózsa Dániel is. Rózsa Dávid a tavalyihoz képest lényegesen erősebb mezőnyben indul, ezért a helyezések idén már világranglista pontokat érnek, azonban ha Dávid hozza az idei formáját, a mezőny első felében végezhet. Rózsa Dávid pénteken 9.12 órakor indul a ciprusi Edgar Lilleväli-val és a litván Saulé Jarasunaite-val egy flight-ban.

DSC_0021

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA