Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. július 11-13. – The Junior Open Championship

Greff Bálint díjazott a The Junior Open-en

Greff Bálint a The Junior Open Championship első két napja eredménye alapján, a közép- és kelet európai régió nettó bajnokaként vehette át az R&A díját. A két magyar játékos, Greff Bálint és Tóth Maya Napsugár célja a rangos R&A verseny cut-ba kerülése volt, amelyet mindkét fiatal kiválóan teljesített.

may bálna

Idén Greff Bálint és Tóth Maya Napsugár vehetett részt az R&A legrangosabb junior versenyén, a Kilmarnockban, július 11-13 között rendezett The Junior Open Championships-en. A két évente rendezett versenyen rekordszámú versenyező, 86 ország 145 golfozója indult. A magyar versenyzők számára hatalmas élmény és kihívás volt olyan golfozók ellen játszani, akikkel más versenyeken nem lenne lehetőségük megmérettetni magukat. Az R&A 152 tagszervezetét hívta meg a háromnapos versenyre azért, hogy a golfot nem csak a fejlett, hanem a fejlődő országokban is népszerűsítse.

Bálna díjjal
A kiválóan előkészített pályán az időjárás sokszor tréfálta meg a versenyzőket és néha egyenlőtlen feltételeket teremtett a délelőtt és délután játszók között. A három nap során a skót időjárás nem hazudtolta meg magát, szakadó esővel, hideg, metsző széllel és ragyogó napsütéssel egyaránt meg kellett a fiatal versenyzőknek birkózni.
Greff Bálint a par 73-as pályán 243 (81,78,84) összesített eredménnyel, a T48.helyen fejezete be a versenyt. Bálint az első két nap eredménye alapján a közép- és kelet-európai régió díját is átvette.

greffTóth Maya Napsugár 254 (82,84,88) a kitűzött célt teljesítette, hiszen a két nap eredménye után a legjobb játékosok között játszhatta a finálét, amelyet végül a 75.helyen fejezett be.

mayaA versenyt a portugál Lencart Silva Pedro 2014 (73,74,67) összesített eredménnyel nyerte.

D. D. Wilson, Club Secraty Manager és Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya

D. D. Wilson, Club Secretary Manager és Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya

Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya elégedett az eredményekkel, hiszen a magyar versenyzők extrém körülmények között is bizonyították, hogy meg tudják állni a helyüket a kiemelt nemzetközi mezőnyben. A versenyzőkre az elkövetkező két napon minden bizonnyal nagy élmény vár, hiszen a The Open vendégei lehetnek, ahol testközelből láthatják a legkiválóbb profi golfozók játékát.

Maya és Bálint is cut-ban

2016. július 12.

Jól jött ki a lépés Greff Bálintnak a Junior Open második napján és ezzel bekerült azon legjobb nyolcvan játékos közé, akik a harmadik napon is folytathatják a versenyt a bajnokság fináléjában. Bálint a tegnapi eredményhez hasonlóan fordult, +3-ra hozta az első kilenc szakaszt, a pálya hátralévő felében azonban lényegesebben jobb teljesítményt nyújtott, és végül +5-tel zárta a második fordulót. Bálint 159 (81,78) összesített eredménnyel jelenleg a T32. helyen áll, innen várhatja a szerdai finist, amelyet 10.40 órakor kezd.

Rosszul kezdett Tóth Maya Napsugár, hiszen az ötödik szakasz után már +9-re állt. Utána hiába próbálta stabilizálni játékát, végül +11-gyel zárt a T67. helyen, azonban így is a legjobbakkal kezdhet szerdán, 8.40-kor a végső fordulóban.

aaa

Egyenlőtlen feltételek

2016. július 11.

Nem volt szerencséjük ma azoknak, akik a mezőny második felében, délben vágtak neki a Junior Open első körének. Még a korán kelők teljes szélcsendben játszhatták le a nyitó fordulót, addig Mayának és Bálintnak már viharos szélben kellett ugyanezt teljesíteni. Bálint az első kilenc szakasz után még +3-mal fordult, azonban a par 73-as pálya második kilencén négy bogey és egy dupla bogey is becsúszott és végül +8 score-ral várhatja a T39. helyről a második napot. Maya az első kilenc szakaszt hozta rosszabb eredménnyel, ő +8-cal fordult, azonban hiába szépített két birdie-vel is, és hozta a második szakaszt +1-re, végül +9-cel a T45. helyen végzett.

A bajnokság második napján is szeles, esős időt jósolnak, ezért reméljük, hogy Bálintnak és Mayának sikerül a skót időjárási viszonyokat mihamarabb megszokni és játékukat stabilizálni.

Tee time – 2016. július 12.

bbb

Erős mezőny a Junior Open-en

Nyolcvan ország 145 versenyzője vesz részt a Royal Golf Clubban rendezendő, a 145.The Open-t megelőző Junior Nyílt Bajnokságon. Az R&A kétévente, ezúttal július 11-13. között, a Kilmarnock (Barassie) Golf Club Ayrshire Links-en rendezett rangadóján Magyarországot 01Greff Bálint és Tóth Maya Napsugár képviseli. Az esemény kiváló lehetőség az U16 éves korosztály számára, hogy a legrangosabb junior mezőnyben összemérje tudását.

Klimarnock 2004-ben rendezett először Junior Open-t, amikor az amerikai Jordan Cox par alatt eggyel, 215 összesített score-ral biztosította be az első helyét. Az R&A 152 tagszervezetét hívta meg a két napos stroke play versenyre, amelyet a harmadik napon a legjobb nyolcvan játékos finise követ. Számos kiváló golfozó neve kötődik a Junior Open-Magyar Kupa 2016.május 7-8. Pannonia GCC (93)hez, úgy mint a 2014 év golfozója, Rory McIlroy-é, a 2015 US Open and Masters bajnok Jordan Spieth-é, a hétszeres európai Ryder Cup játékos Sergio Garcia-é, a 2010-es US Women’s Open bajnok Paula Creamer-é vagy a 2012-es Ladies Scottish Open győztes Carly Booth-é. A Junior Open résztvevői abban a megtiszteltetésben részesülnek, hogy a versenyt követő a The Open-re is ellátogathatnak és személyes élményeket gyűjthetnek a verseny legkiválóbb pillanatairól.

A verseny első napján Bálint 12.00 órakor, Maya 14.20 órakor kezd.

Tee time – 2016. július 11.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA