Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. augusztus 3-5. – Szlovák Junior Nyílt Bajnokság

Szlovák Junior Open zárónap – A nap embere: Závaczki Bálint

2016.augusztus 3-5. között került megrendezése a Szlovák Junior Nyílt Bajnokság a festői környezetben elhelyezkedő Tále Golf Resort-ban. A pálya vonalvezetése minden játékost nagy erőpróba elé állított. Nem csupán a nagy szintkülönbségek, hanem a hatalmas lejtésekkel tarkított green-ek is nehezítették a játékot. A magyar küldöttség teljesítményét tekintve tisztességesen helyt állt. Közülük a legjobb helyezést Závaczki Bálint szerezte meg a fiú bruttó 10. helyével.

Lányok:
Tóth Maya az első napi botlás után remekül teljesített és a lány bruttó 11. helyet szerezte meg, a korosztályos összesítésben a 4. lett.
„ Első nap rosszul ment a játék, azonban a második és a harmadik fordulóban már sikerült az elképzeléseim szerint teljesíteni. Büszke vagyok rá, hogy a lány csapat legjobbjaként zártam a versenyt.”

Briglovics Boróka a műtétje utáni első versenynapján jól kezdett, a többi napon is biztatóan játszott, de még utol kell érnie magát, a tőle tavaly megszokott formáját. A lány bruttó 14. helyet szerezte meg, a korosztályos összesítésben a 9. lett.
„ Az ütéseim napról-napra jobbak lettek, habár ez az eredményeimen feltétlenül nem látszik meg. Sajnos a rövidjátékom, különösen a putt-ok nem mentek, de remélem ezen mielőbb javítani tudok.”

Czernecki Laura: Az erős mezőnyben a cut elérése volt a kitűzött célja, ezt az akadályt sikeresen teljesítette. Az utolsó napra elfáradt. A lány bruttó 30. helyet szerezte meg, a korosztályos összesítésben a 15. lett.
„ Nagyon tetszett a pálya. Mindhárom nap a rövidjátékom tréfált meg a leginkább. A jobb eredmény eléréséhez ezen kell javítanom.”

Szemerey Lili játékstílusához úgy tűnik ez a pálya nem feküdt, nem tudta megismételni a Magyar Bajnokságon nyújtott jó teljesítményét.
„ Sajnos ez a verseny nem úgy sikerült, ahogy azt előzetesen elképzeltem. De nem bánkódom, mert van még lehetőség az idényben jó eredmények elérésére.”

Fiúk:
Závaczki Bálintnál az első két nap még voltak bizonytalanságok a játékában. A harmadik nap azonban a magyar csapat legjobbjaként a fiú bruttó 10. helyre verekedte fel magát, a korosztályos összesítésben a 7. lett.
„ A három nap alatt napról-napra egyre javul eredményeket tudtam játszani. Az utolsó nap a feljavuló rövidjátékomnak köszönhetően a par71-es pályát 72 ütésből teljesítettem. Így elégedetten megyek haza.”

Greff Bálint is a harmadik napon nyújtotta a legjobb teljesítményét. De a három nap összeredménye a fiú bruttó 22. helyére volt elegendő, a korosztályos összesítésben a 9. lett.
„ Nem érzem magam teljes mértékben elégedettnek, hiszen egyik nap sem tudtam kihozni magamból a maximumot. Mindhárom nap a rövidjátékommal küzdöttem a leginkább, ráadásul a második nap volt két nagyon elrontott szakaszom, amelyeken +10-et ütöttem, a +14-es végeredményből.”

Holló Zsombor az első nap stabil jó, a második nap kiemelkedő eredményt ért el, míg a harmadik napra pedig kissé elfáradt. A fiú bruttó 26. helyen végzett, a korosztályos összesítésben a 11. lett.
„ Az első nap a magamtól elvárt score-t teljesítettem. A második nap sikerült javítanom az előző napi eredményemen, amivel nagyon elégedett vagyok. A záró napra az U16-os fiú kategória 6. helyén álltam elütőre, de sajnos a rövidjátékom nem szuperált annyira, ezért visszacsúsztam a 11. helyre.”

Csiki Péter az első nap megjátszotta a hcp-jét, a második és harmadik nap teljesítménye elmaradt a tudásától. A fiú bruttó 35. helyén végzett, a korosztályos összesítésben a 12. lett.
„ Az elmúlt három napban közepes eredményeket sikerült elérnem. Nagy részben ez a furfangos greeneknek köszönhető. A green-re érkezéseimmel rossz pozícióba kerültem, melyeknek köszönhetően jelentősen megemelkedett a putt számom.”

Rózsa Dávid: Első nap még a magyar fiú csapat legjobb eredményét játszotta. A verseny második felében azonban tőle szokatlanul dekoncentráltá vált, így csak a fiú bruttó 39. helyet tudta megszerezni, a korosztályos összesítésben a 13. lett.
„ Az az igazság, hogy a verseny második felére főleg mentálisan, de fizikálisan is elfáradtam. Közel három hónapja utazom és játszom, „most újra kell tölteni az akksikat”, hogy a Lengyel és a Magyar Junior Nyílt Bajnokságra újra fitt legyek.”

Rózsa Dániel sajnos nem tudta hozni az idei teljesítményét. Küzdött, de betegsége miatt a verseny feladására kényszerült.
„ Sajnálom, hogy így alakult a mostani verseny. Remélem, fel fogok épülni a jövő hétre és el tudok indulni a Magyar Nyílt Bajnokságon.”

VÉGEREDMÉNYEK

ddd

ccc

Szlovák Junior Nyílt Bajnokság 2. nap – Tóth Maya és Holló Zsombor remekelt

2016. augusztus 4.

A Szlovák Junior Bajnokság második napján a tegnapinál is nehezebb pin-pozíciókkal, vegyes eredmények születtek. Rózsa Dani a tegnapi rosszulléte ellenére megpróbálta a mai versenynapot, de nem sikerült befejeznie, így a tíz játékosunkból, mindössze nyolcnak sikerült a cut. A második fordulóban Tóth Maya Napsugár és Holló Zsombor Péter ért el kiemelkedő eredményt.

Lányok:
Tóth Maya remek játékot nyújtva, 0-val fordult, és végül +4-el zárt, és ezzel a lány U16-os kategória harmadik helyéről várja az utolsó napot. Briglovics Boróka +6-tal fordult és +13-mal zárt. Nem sikerült megismételni a tegnapi jó játékát, ennek ellenére magabiztosan cut-olt. Czernecki Laura a tegnapi játékán egy ütést javított (+14), és ez kellett ahhoz, hogy cut-ba kerüljön. Szemerey Lili játékstílusához úgy tűnik ez a pálya nem feküdt, nem tudta megismételni a Magyar Bajnokságon nyújtott jó teljesítményét, a második kört +23-mal zárta.

Fiúk:
Holló Zsombor fantasztikus teljesítményt nyújtott, 14 lyukig 0-ban állt, majd +5-tel fejezte be a 18 szakaszt. De így is nagyot lépett előre a tabellán. Závaczki Bálint három ütést javított a tegnapi eredményén (+8), ez a teljesítmény biztató a záró napra nézve. Greff Bálint valójában két szakaszt rontott el, de egy ilyen nehézségű pályán ez már nem tud jó score lenni, +14-es összesítéssel zárta a mai napot. Rózsa Dávid jól kezdett az első kilencen, de a back nine-on „elputtolta” magát (+4,+12). Csiki Péter az első kilenc szakaszon rontott többet, a második kilencre feljavult és ennek köszönheti, hogy becsúszott a cut-ba (+12,+5). Rózsa Dániel az első nap hátsó kilenc szakaszán már rosszulléttel küzdött, becsületére legyen mondva, ma újra felállt az elütőre, de nem tudta végigjátszani a 18 szakaszt.

Lány U18+21
Briglovics Boróka 84 (+13) 9. hely
Szemerey Lili 94 (+23) 23. hely

Lány U16
Tóth Maja 75 (+4) 3. hely
Czernecki Laura 85 (+14) 15. hely

Fiú U18
Rózsa Dávid 87 (+16) 11. hely
Csiki Péter 88 (+17) 14. hely

Fiú U16
Holló Zsombor 76 (+5) 6. hely
Závaczki Bálint 79 (+8) 10. hely
Greff Bálint 85 (+14) 14. hely
Rózsa Dániel WD 33. hely
bbb

Elstartolt a Szlovák Junior Nyílt Bajnokság

2016. augusztus 3.

Idén, a Tále-ban található Gray Bear Golf Resort ad otthont a 2016-os Szlovák Junior Nyílt Bajnokságnak. A pálya nehézségét hűen tükrözi, hogy több ízben rendeztek itt Ladies European Tour versenyt. Ezen felül a hegyoldalba épített szakaszok mindenki számára komoly kihívást jelentettek és jelentenek. A nehézségeket a playing hcp azonban kompenzálja. Érdekesség továbbá, hogy a Grey Bear Golf Resort nyáron golfpályaként, télen pedig sí központként üzemel.
Lányaink között Briglovics Boróka teljesített a legjobban, aki mandulaműtétéből visszatérve, stabilan játszott és +5-öt ütve kettővel hcp-je alatt jött be. Tóth Maya +14-et, Czernecki Laura +15, míg Szemerey Lili +26-et játszott. A 4-ből kettő játékosunk jelenleg a cut-on belül helyezkedik el.

Fiúknál Rózsa Dávid, az újdonsült Magyar Bajnok teljesített a legjobban. Hcp-je alatt szintén 2 ütéssel teljesítette az első napot. Őt követi Holló Zsombor, Csiki Péter, Greff Bálint és Závaczki Bálint szorosan egymás után. Mindannyian a cut-on belül. Rózsa Dani jól kezdte az első kilenc szakaszt (+5), a második kilencen azonban rosszullétre panaszkodott, így kérdésessé vált a holnapi játéka is.

aaa

Lány U18+21
Briglovics Boróka 76 (+5) 3. hely
Szemerey Lili 97 (+26) 23. hely

Lány U16
Tóth Maja 85 (+14) 15. hely
Czernecki Laura 86 (+15) 18. hely

Fiú U18
Rózsa Dávid 78 (+7) T3. hely
Csiki Péter 80 (+9) 9. hely

U16
Holló Zsombor 79 (+8) 12. hely
Greff Bálint 80 (+9) 13. hely
Závaczki Bálint 82 (+11) 16. hely
Rózsa Dániel 92 (+21) 30. hely

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA