Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. augusztus 18-21. – Lengyel Junior Nyílt Bajnokság

XXII. Lengyel Junior Nyílt Bajnokság – Vadkerti Adél megvédte bajnoki címét

Óriási izgalmak kísérték a XXII. Lengyel Junior Nyílt Bajnokság fináléját, hiszen Adélnak Starkute Gile Bite-t kellett legyőznie ahhoz, hogy a döntőbe kerüljön. Nehéz ellenfélnek bizonyult a litván versenyző, aki folyamatos chip-putt mentéseivel életben tartotta a győzelmi esélyeit. A mérkőzés nehézségét és egyben izgalmát is jól mutatja, hogy Adélnak a match play versenyben most először kellett végigjátszania a 18. szakaszt, de végül 1up-pal nyert.
Adél délutáni ellenfele, a Borókát legyőző Zalewska Dorota volt. Az időjárás sajnos nem kedvezett a versenyzőknek, a folyamatosan szakadó eső teljesen eláztatta a pályát. Ehhez úgy tűnt, hogy a lengyel versenyző alkalmazkodott a leggyorsabban, kilenc szakaszt követően kettővel vezetett, de Adélnak a második kilencen négy szakaszt is sikerült megnyerni, nem engedte ki kezéből a vezetést, így megérdemelten nyert a 18. szakaszon 1up-pal.
Vadkerti Adélnak a bravúros fináléban ezzel sikerült megvédenie a lengyel junior bajnoki címét. Gratulálunk!!
„ Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy sikerült megnyernem idén is a versenyt, mely a Magyar Golf Szövetség támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. A jövőre nézve önbizalmat ad, hogy mindvégig jól játszottam.”
VÉGEREDMÉNYEK

fff

XXII. Lengyel Junior Nyílt Bajnokság –  Vadkerti Adél elődöntős

2016. augusztus 20.

A XXII. Lengyel Junior Nyílt Bajnokság folytatásaként, a legjobb 16 játékos a nyolc közé kerülésért mérkőzött meg, majd a győztesek, a délután folyamán az elődöntőbe jutásért csaptak össze.
Vadkerti Adél az első körét 9.24-kor kezdte, ahol a 14. szakaszon (5&4) lehengerlő játékkal búcsúztatta a lengyel válogatott játékosát, Julia Korust. Kis pihenő után rögtön következett a négy közé jutásért folytatott küzdelem,Adél a St. Leon Rot-i Golf Club versenyzőjével, Waguet Manon-nal 14.40-kor áll elütőre. A magyar junior pontos és magabiztos ütéseivel, folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét. A kiélezett viadal végül a 14. szakaszon  (6&4) dőlt el, és ezzel a kiváló eredménnyel Adél a második kieséses kört is sikeresen teljesítette. A magyar lány következő ellenfele a döntőbe jutásért folytatott küzdelemben  a német Starkute Gile Bite lesz (tee time 8.24)
Briglovics Boróka, a reggeli játékában végig vezetett, és végül magabiztos sikert aratott a lengyel válogatott junior, Wiatr Aleksandra ellen (6&4). A délutáni mérkőzése, a szintén lengyel válogatott Zalewska Dorota ellen azonban már sokkal nehezebbnek ígérkezett. (Dorota tavaly 69-es utolsó napi körével nyerte meg a stroke play versenyt.) Ahogy azt előre sejteni lehetett, végig kiélezett küzdelmet folytattak a versenyzők. Boróka a 17. szakaszig eggyel vezetett, ott azonban ellenfele nyerni tudott, majd döntetlen állásnál a 18. szakaszon mindketten par-t játszottak, így következett a rájátszás. Boróka harmadik ütése a lyuk mellett állt meg, míg Dorota egy 7 méteres birdie-t ütött, így ő nyerte meg a mérkőzést.
A magyar csapatból, Vadkerti Adél sikeréért szoríthatunk a fináléban.

EREDMÉNYEK – 2016. augusztus 20.

STARTLISTA 2016. augusztus 21.
ddd

XXII. Lengyel Junior Nyílt Bajnokság – Vadkerti Adél első, Briglovics Boróka harmadik

2016.augusztus 19.

Befejeződtek a Lengyel Junior Bajnokság stroke play selejtező versenyei, ahol a két nap összesítése alapján, az 1998 és 2003 között született lányok és fiúk közül a legjobb 16-16 mérkőzik majd meg kieséses rendszerben egymással a match play bajnoki címért.

A lányok versenyében Briglovics Boróka magabiztosabban ütötte a labdát, melynek köszönhetően a verseny legalacsonyabb női eredményével zárta a stroke play versenyt. 73-at játszott, hattal hcp-je alatt, és ezzel a kategória 3. helyén ért célba.
Vadkerti Adél a tegnapi határozott, jó játékát hozta ma is, 76-ot ütött. A két nap összesítése után 151-et mutatott az összeredménye, csakúgy, mint a hazai versenyző Polivchak Nicole-é. A verseny kiírása szerint playoff dönt a kategória első helyéről, amelyre a 10-es szakaszt jelölték ki. Adél semmi esélyt nem adott ellenfelének (egy par-ral), és már az első szakaszon eldöntötte a stroke verseny bajnoki címét. Gratulálunk!

A fiúk mezőnyében Holló Zsombor a tegnapival megegyező eredményt játszott (79). Játékán ugyan sikerült javítania, de ma a putt-ok nehezebben mentek, így a match play versenytől három ütéssel maradt el.
Rózsa Dávid jól játszott, azonban a birdie-k nem estek be, helyettük többször is hármat putt-olt, 82-őt ütött. Ezzel így sajnos, neki sem sikerült kvalifikálnia magát a verseny folytatásához.

EREDMÉNYEK

Lány U18 (sárga elütő)
Vadkerti Adél 151 (75,76) – 1. hely
Briglovics Boróka 152(79,73) – 3. hely

Fiú U18 (fehér elütő)
Holló Zsombor 158(79,79) – 16. hely
Rózsa Dávid 159(77,82) 19. hely

A játékosaink, a match play versenyre való kvalifikációban a következő képen végeztek:
Lányok
Vadkerti Adél 1. hely
Briglovics Boróka 3. hely

Fiúk
Holló Zsombor 19. hely
Rózsa Dávid 24. hely

ccc

XXII. Lengyel Junior Nyílt Bajnokság – jól kezdett a magyar csapat

2016.augusztus 18.

116 junior mezőnyével kezdődött a Lengyel Golf Szövetség legnagyobb nemzetközi juniorversenye, a XXII. City Handlowy Lengyel Junior Nyílt Bajnokság. Az időjárás sajnos nem volt kegyes az indulókhoz, az előző napokon megszokott arcát mutatta ma is. Folyamatos eső, erős széllökések és alacsony hőmérséklet nehezítette a versenyzők dolgát. A mostoha körülmények azonban a magyar játékosok score-ján nem mutatkozott meg.
A lányok között Vadkerti Adél teljesített a legjobban. Jól játszott és +3-at ütve, néggyel hcp-je alatt jött be. Briglovics Boróka 79-ből teljesítette a pályát, kiegyensúlyozott első és második kilencet játszott. Adél az első, míg Boróka a negyedik helyről vághat neki a második fordulónak.
A fiúknál Rózsa Dávid folytatta a szezon folyamán megszokott jó teljesítményét, +5-tel ( hcp alatt kettővel) az első nap után a cut-on belül várja a holnapi folytatást. Holló Zsombor az első kilencen több apró hibát vétve +6-ot ütött, azonban a második kilencre sokat javult játéka, +1-et játszott, így Borókához hasonlóan 79 ütésből teljesítette a pályát és ezzel a cut számára is elérhető közelségben maradt.

EREDMÉNYEK 
Lány U18
Vadkerti Adél 75 – 1. hely
Briglovics Boróka 79  -4. hely

Fiú U18
Rózsa Dávid 77 T10. hely
Holló Zsombor 79 T18. hely

A játékosaink, az első napot követően a match play versenyre való kvalifikációban (az 1998 és a 2003 között születettek vesznek részt) a következő képen állnak, ahol az első 16 lány és 16 fiú kieséses alapon játszik majd.
Lányok
Vadkerti Adél 2. hely
Briglovics Boróka 5. hely
Fiúk
Rózsa Dávid T11. hely
Holló Zsombor T20. hely
EREDMÉNYEK Lányok – 2016. augusztus 18.
EREDMÉNYEK Fiúk – 2016. augusztus 18.
STARTLISTA 2016. augusztus 19.

aaa

Lengyel Junior Nyílt Bajnokság

2016. augusztus 17.

A Sierra Golf Club ad otthont az augusztus 18-21. között rendezendő Lengyel Junior Nyílt Amatőr Bajnokságnak, amelyen a magyar junior válogatott négy fős csapata is indul. A  Lengyel Golf Szövetség a tavalyival megegyező lebonyolítási formát választott, kétnapos stroke play-t újabb két nap match play verseny követi.A kiírás szerint két nap után értékelik a stroke verseny eredményét. Az 1998 és 2003 között született fiúk és lányok eredményeiből a legjobb 16 – 16 játékosa mérkőzik meg match play játékformában, kiesési alapon, a szombati és a vasárnapi napokon. A magyar színeket Briglovics Boróka, Holló Zsombor, Rózsa Dávid és Vadkerti Adél képviseli.
A pálya – a napok óta tartó esőzés ellenére is -nagyon jó minőségű. A legnagyobb kihívást egyértelműen a gyors és technikás green-ek jelentik.
A gyakorlónap után az első körben a lányok a 10-es szakaszról kezdenek, Briglovics Boróka 8.20, Vadkerti Adél 8.30 órakor. A fiúk az 1-es szakaszról ütnek el, Holló Zsombor 8.50-kor, míg Rózsa Dávid 9.00-kor.

STARTLISTA 2016. augusztus 18.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA