Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. augusztus 12-14. – Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság

38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság – bravúros fináléban Horváth Marcell és Mirmik Hana a nyílt bajnok

Óriási bravúrral, nagyszerű teljesítménnyel nyerte meg Horváth Marcell a 38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságot, a hölgyeknék a szlovén Mirmik Hana emelhette magasra a győzelmi serleget.

Kellemes időjárási körülmények között, az 1. és a 10.tee-ről vágott a mezőny a Royal Balaton Golf&Yacht Club nagyszerűen előkészített pályáján a harmadik és egyben zárónapnak. Szoros volt az élmezőny az OTP Bank 38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság zárónapja előtt, hiszen Greff Bálint 146 ütéssel (75, 71) vezetett két nap után. Mögötte mindössze 1 ütéssel lemaradva Baldauf Mátyás állt a 2. helyen, míg Horváth Marcell számára a 3. helyezést jelentette a két napi 148 ütés. Vasárnap azonban már kitűnő, -1-es eredményt játszott az olasz Luca Portelli, de ezzel sem tudott beleszólni a legjobbak versenyébe. Horváth Marcell és Baldauf Mátyás ugyanis nagyon megbízható játékot produkált egész nap, Greff Bálint kezében viszont CIMG2313megremegett néha az ütő. Bálint szombati kimagasló 71 ütéses játékához képest a zárófordulóban is nagy elszántsággal, de elsősorban a hosszú ütéseknél elég pontatlanul teljesítette a 18 szakaszt és 78-as scorja miatt visszacsúszott a 3.helyre. Három ütéssel volt nála jobb a Horváth Marcell, aki így behozta a hátrányát, sőt egy ütéssel még jobb összteljesítményre is képes volt, mint a másik két bajnokaspiráns.
„ A múlt héten négyszer is végigjátszottam Balatonudvariban a pályát és igyekeztem egy olyan stratégiát kidolgozni, amit már csak az esetleges szélerő különbség változtathat meg. Az első napon elért 71-es eredményem kellő önbizalmat adott a folytatáshoz és szerintem nagymértékben hozzájárult a végső győzelmemhez is” – mondta az újdonsült bajnok, aki először szerezte meg a nyílt magyar bajnoki címet.
A férfi verseny végeredménye
1. Horváth Marcell 223 (71,77,75)
2. Baldauf Mátyás 224 (74,73,77)
3. Greff Bálint 224 (75,71,78)

bbbA női versenyben szintén csak egy ütés volt az előnye Hana Mirniknek. A szlovén leány mögött Vadkerti Adél a második helyről várta a vasárnapi játéknapot. A finálébanazonban nagyon stabil játékot produkált a női verseny első helyezettje, a szlovén Hana Mirnik 76 ütéssel teljesítette a pályát ma és így meggyőző különbséggel előzte meg a pálya második 9 szakaszán sajnos bizonytalankodó Vadkerti Adélt.
„ Nagyon örülök a győzelmemnek és boldog vagyok, hogy én szereztem meg a Nyílt Magyar Bajnokság első helyezését! A pálya kitűnően elő volt készítve, de még így is megtréfált néha. Kifejezetten technikás és nehéz a balatonudvari 18 szakasz.” – nyilatkozta a díjátadás után a szimpatikus szlovén golfozó.

A női verseny végeredménye
1. Mirmik Hana (SLO) 232 (78,78,76)
2. Vadkerti Adél 238 (80,77,81)
3. Buchinger Mona (AUT) 243 (82,80,81)
aaa

38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság – Greff Bálint átvette a vezetést

2016. augusztus 13.

Parádés csatával folytatódott a 38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság második napja. A favoritnak számító Horváth Marcellnek ma nem jöttek be a puttok, túl sokat hibázott ahhoz, hogy az egész szezonban kiváló formát nyújtó Greff Bálint (75,71) ne hódítsa el tőle a második forduló után a vezető pozíciót. Azonban még semmi nem dőlt el, hiszen ott sorakoznak szorosan mögötte a trónkövetelők, Baldauf Mátyás, Závaczki Bálint és Szeberényi Máté is. Az azonban bizonyos, hogy a fináléban az idegek harca dönt majd, ki hozza a legjobb döntéseket a játék során.
GreffGreff Bálint a második körben bogey-val kezdett, azonban a par 4-es 6. és 7. szakaszon már birdie-vel jött le a green-ről, így -1-gyel fordulhatott. A második kilenc szakaszt is bogey-val indította, majd a 12.,13.,14. szakaszok parádés birdie-sorozata következett és bár zárásként két bogey még becsúszott, de a +2 összesített eredménnyel így is át tudta venni a vezetést. Kiegyensúlyozott játékkal őrizte meg második helyét Baldauf Mátyás (74,73), aki bővelkedett birdie és bogey sorozatokban is, de végül stabilan tartotta a +1-es végeredményt. A harmadik helyre csúszott Horváth Marcell (76,77), aki az Závaczki 05első kilenc szakasz után még +1-gyel fordult, de a pálya második felében szétcsúszott a játéka és a sorozatos bogey-k a +5-os napi score-ral büntették. A dobogós helytől mindössze két ütésre álló Závaczki Bálint (75,75), a Magyar Kupa bajnoka, a tegnapi +3-as eredményét duplázta, azonban a hajrában még ő is beleszólhat a végső sorrendbe.
A hölgyeknél a tegnapi eredményét ismételte Mirnik Hana (78,78), aki továbbra is vezeti a mezőnyt +12 összesített eredménnyel. Jelentősen sikerült javítani előző napi teljesítmény azonban Vadkerti Adélnak (80,77), aki +8 után ma +5-t játszott és ezzel továbbra is a második helyről várhatja a befejező kört.

38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság – Horváth Marcell magabiztosan vezeti a mezőnyt

2016.augusztus 12.

Kora nyári idő fogadta a 38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság résztvevőit, akik ezúttal a Royal Balaton Golf & Yacht Klub festői pályáján, augusztus 12-14. között versengenek a bajnoki trófea elnyeréséért. Nem álltak rajthoz a tavalyi magyar bajnokok, azonban ott találjuk a mezőnyben a formálódó magyar férfi felnőtt válogatott tagjait, a 2015-ben a nyílt bajnokságon legjobb magyar eredményt elérő Horváth Marcellt és Szeberényi Mátét, valamint a junior válogatott számos kiválóságát.

Horváth Marcell02Horváth Marcell (71) parádésan kezdte a háromnapos versenyt. A nap végén -1 score-ral vezeti a mezőnyt, magasra állítva a hatvanhat induló játékos számára a lécet. A St Andrews-i Egyetem hallgatója az első kilenc szakaszt még +1-gyel zárta, azonban a 11. szakasztól sziporkázó teljesítményt nyújtott, és a bb711.,12.13. és 14. szakaszokon sorozatos birdie-ket ütött. A véghajrában a 10. és 18. szakaszokon ugyan egy-egy bogey is becsúszott, de így is 3 ütésnyire áll a második helyen álló Baldauf Mátyástól (74). Az ebben a szezonban folyamatosan kiváló eredményeket hozó junior válogatott tagok, Greff Bálint és Závaczki Bálint az osztrák Michael Muellnerrel együttállásban, +3 ütéssel, a harmadik pozícióból várhatják a következő fordulót. Greff Bálint és Závaczki Bálint remek kezdése mellett dícséretet érdemel a fiú junior válogatott további két tagja is, a hazai pálya előnyeit élvező Kötél Bence (+5) és az első kilenc szakaszon még Horváth Marcellel azonos ütésszámot (+1) elérő Rózsa Dániel, aki az első forduló után hcp alatti eredményt ért el.

A hölgyeknél a Szlovéniából érkezett Minik Hana +6 ütéssel vezet. Vadkerti Adél parokkal indított, Adélazonban az ötödik szakasztól sorozatos bogey-k spiráljába került és az utolsó szakaszon már hiába szépített egy birdie-vel, ez már csak a +8-as eredményt hozhatta. A harmadik helyen Adéltól mindössze egy ütéssel lemaradva Lainovic Jelena áll.

A második forduló 8.30 órakor startol.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA