Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. április 2-9. – EOHT edzőtábor

Kemény munka a ciprusi edzőtáborozáson

A korábbi évekhez hasonlóan, a ciprusi Paphos-on készült a junior válogatott EOHT kerete. A 2016. április 2-9. között tartott edzőtáborozáson tíz játékos vett részt, köztük az újoncoknak számító Hoffman Gréta, Jaczkovics Emma, Jancsik Renáta és Kiss Polett Karolina is. A tábor célja idén is a Skalicán rendezendő IV. EOHT tornára és a szezonra történő minél alaposabb felkészülés volt.

A lányok részéről Czernecki Laura, Hoffman Gréta, Jaczkovics Emma, Jancsik Renáta, Kiss Polett Karolina és  Tóth Maya utazott a felkészülési táborozásra, a fiúk csapatában pedig Greff Bálint, Holló Zsombor, Rózsa Dániel és Závaczki Bálint vett részt. A juniorok munkáját Böndicz Gergő, szövetségi kapitány és Ács-Gergely Virág, szövetségi asszisztens irányította.

“A táborozás során a juniorok reggel 9 órakor kezdték a napot. Ezt követően a driving range-n a swing, míg a short game area-ban különböző feladatokkal tűzdelve a putt, chip, pitch és homokütés gyakorlása következett, majd pályajátékkal folytattuk a napot. Hcp sorrendben fiúk  (a leghátsó elütőről) a lányok ellen mérkőztek, matchplay játékformában. A program este 6 órakor zárult. A helyi adottságoknak köszönhetően, két kiváló minőségű pályán is tudtunk játszani, a Secret Valley Golf Club és az Eléa Estate Golf Club pályáin. A játékosok a hét közepén egy pihenőnapot kaptak, amikor lehetőség nyílt az előző három nap történéseinek elemzésére.

Az edzőtábor utolsó két napján – a reggeli edzés mellett – a ciprusi junior válogatottal játszott csapatunk. A barátságos mérkőzés single matchplay játékformában zajlott. A két nap összecsapása alapján 12-8 arányban nyertünk Ciprus junior válogatottja ellen. Játékosaink számára és számomra is kitűnő lehetőség adódott felmérni, hol tartunk a felkészülésben és miben kell előrelépni a soronkövetkező European Olympic Hopes Trophy-ig. A barátságos mérkőzések során a ciprusi csapat tagjai a teljes HCP különbséget kapták meg az első napon, majd a másnap ezen igazítva, a 75%-át, amely azt gondolom, mindenki számára kellő kihívást jelentett.” – számolt be Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya az edzőtáborozás tapasztalatairól.

 12920259_1730309310539867_8080775654620287091_n

A játékosok értékelése

Czernecki Laura
Egyedüli játékosként az edzőtábor egymás közötti játékait és a ciprusi ellenfelei ellen is nyerni tudott. A szezon előtt ez mindenképen bizakodásra ad okot.

Hoffman Gréta
A csapat harmadik újonca. A tábor során kemény munkát végzett. Az első napi játékát megnyerte, másnapra azonban sajnos elfáradt, és a alulmaradt ellenfelével szemben.

Jaczkovics Emma
A keret legfiatalabbját köszönthetjük személyében. Szépen dolgozott a hét folyamán. Élete első válogatott eseményén ugyan alulmaradt, de biztatóan teljesített, amit a második napon már egy győzelemmel tudott zárni.

Jancsik Renáta
Szintén újoncként, a foursome játékformában játszott, majd a barátságos mérkőzésen első nap csak a putt-jai végett maradt alul, majd a záró napon ezt javítva, magabiztosan nyert.

Kiss Polett Karolina
Újoncként, az egymás közötti játékaiban a foursome formát gyakorolta, mely tanulásra szorul még, azonban a ciprusi ellenfelei ellen mindkét meccsét hozni tudta.

Tóth Maya
Laurához hasonlóan, minden egymás közötti mérkőzését megnyerte. Ciprusi ellenfelei ellen egy döntetlen és egy győzelemmel zárta a hetet.

Greff Bálint
Már az első napon is szépen játszott, de akkor még alul maradt ellenfelével szemben a putt-jai miatt. A második napon folytatta jó játékát, a putt-ja is javult, így – ahogy várható volt – ő is nyerni tudott.

Holló Zsombor
Amit az első napon elvett tőle a pálya a 18. szakaszon, azt másnap visszakapta, amikor nagyon nagy küzdelemben sikerült nyernie ciprusi ellenfele ellen.

12991099_1730022240568574_6495289049120946598_n

Rózsa Dániel
A télen elvégzett swing-javítás és konditermi erősítéseknek köszönhetően távolságai jelentősen nőttek. Ennek kezelése néhányszor problémát okozott. A tábor végéhez közeledve a helyes ütőválasztás feljavult. Első nap alulmaradt, de a második napon ő is nyerni tudott.

Závaczki Bálint
Bálint kisebb sérülést összeszedve teljesítette a barátságos mérkőzés két napját. Első napon elvesztette összecsapását, a második napon pedig a 18. szakaszon felezte le játékát az ellenfelével szemben.

A ciprusi válogatott részéről Terry Scott, a ciprusi junior program igazgatója mondott köszönetet a magyar csapat ellen vívott küzdelem lehetőségéért és bizakodásának adott hangot, hogy jövőre is megmérkőzhet majd a két ország válogatottja.

12963441_1730309437206521_2669484516119633393_n

 

12920259_1730309310539867_8080775654620287091_n

“Összegezve, az edzőtábor elérte célját, újoncokat avattunk és építettünk be.” – foglalta össze Böndicz Gergő hazautazásuk előtt az edzőtáborozás során szerzett benyomásait.

????????????????????????????????????

Magyarország – Ciprus barátságos junior match play bajnokság – 2016. április 8-9.

Vadonatúj csapattal az EOHT-ra – szinte teljesen kicserélődött a tavalyi év EOHT csapata

2016.április 1.

A IV. Európai Olimpiai Reménységek Versenyére (EOHT) készülő bővített junior válogatott keret 2016. április 2-9. között, Cipruson vesz részt edzőtáborozáson.

Böndicz Gergő, szövetségi kapitánnyal beszélgettünk a ciprusi edzőtábor előtt tervekről, célokról, a 2016-os szezon kezdetéről.

Milyen csapattal készül a ciprusi edzőtáborra a szövetségi kapitány?
A tavaly sikeresen szerepelt lány és fiú csapatból többen kiöregedtek (Briglovics Boróka, Paál Julianna, Szabó Antónia, Szemerey Lili, Vadkerti Adél, illetve a fiúknál Csiki Péter és Rózsa Dávid). Nem arányosan, de tulajdonképpen ez több mint a csapat fele. Sikeres, rutinos játékosokról van szó, akiknek pótlása nehéz feladat lesz. Összességében, egy generáció cserét kell végrehajtanom, tehetséges, de nagyon fiatal srácokkal, akik 2-3 év múlva érhetnek be hasonlóan a most búcsúzó játékosokhoz.

Kik az újoncok, mit tudhatunk róluk?
Bertényi Bence és Kötél Bence, akik a maguk korosztályában idehaza és külföldön egyaránt bizonyítottak a tavalyi esztendőben. A lányoknál, a szintén tehetséges és rendkívül fiatal Jaczkovics Emma, aki az Junior Tour lány U10-es kategóriáját nyerte meg. Az Amerikában élő, de magyar állampolgársággal rendelkező Jancsik Renáta, aki tavaly nyáron járt Magyarországon. és rajthoz állt a Hungarian Crown Junior-on, ahol az utolsó napon igazán szép eredményt ért el. Kiss Polett Karolina, aki korábban már a válogatott közelébe került, tavaly pedig single hcp-ig jutott és Hoffmann Gréta, aki Szigeti Csaba szárnyai alatt szépen fejlődött.

Milyen helyezéssel lenne elégedett Skalicán?
Mint mondtam, ebben az esztendőben nem a helyezésen, hanem a csapatépítésen van a hangsúly. Tehetséges, de nagyon fiatal játékosokat próbálok ki, akik a jövőben sok örömet okozhatnak a klubjuknak és a válogatottnak egyaránt.

Hol tart most a junior válogatott többi tagjának felkészülése?
Többen egyénileg vagy a saját klubjukon keresztül külföldön (Spanyolország, USA) edzőtáboroztak és készültek a szezonra. Négyen a válogatottból részt vettek a Ciprus Junior Open-en (Briglovics Boróka, Vadkerti Adél. Csiki Péter és Rózsa Dávid), ahol a szezon elejéhez képest biztató volt a játékuk, Rózsa Dávid például második helyezést ért el. Briglovics Boróka és Vadkerti Adél kimagasló színvonalú versenyen vettek részt, a Francia Junior Lány Nyílt Bajnokságon. Az említett juniorok kiegészülve Szabó Antóniával és Szemerey Lilivel, több nemzetközi tornán fognak részt venni az év folyamán.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA