Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2016. április 21-24. – IV. Európai Olimpiai Reménységek Versenye

Fiú győzelem Szlovákia ellen is

Nehéz mérkőzésre számítottunk az utolsó versenynapon is. Szlovákia fiú csapatát a torna történetében még sohasem vertük meg, most azonban remek játékkal nyert Greff Bálint, Holló Zsombor és Závaczki Bálint is, Rózsa Dániel felezte játékát a play-off-ban (A huszadik szakaszra haladva kapták a hírt, hogy a mérkőzés eldőlt, így nem kellett tovább játszaniuk).

Eredmények

Bertényi Bence-Kötél Bence – Darovec M.-Patkos J.     9/7

AS          Rózsa Dániel – Cerman M.

4/3         Holló Zsombor – Vida S.

4/2         Závaczki Bálint – Zusták L.

3/1         Greff Bálint – Mach P.

Magyarország – Szlovákia: 3.5 – 1.5

eee

Lányaink Lengyelország ellen játszottak az utolsó napon. Tóth Maya Napsugár az EOHT lány csapat kapitányaként magabiztos játékkal rukkolt elő és már a 11. szakaszon eldöntötte a mérkőzését. A csapat második győzelmét Czernecki Laura Panna szállította. Ő a 14. szakaszon nyert.

Eredmények

Jancsik Renáta-Jaczkovics Emma – Ola Wiatr      7/6

Hoffman Gréta – Piechula A.                                    1up

Kiss Polett Karolina – Dymnicka M.                         3/1

5/4         Czernecki Laura Panna – Michas N.

8/7         Tóth Maya Napsugár – Lecka A.

Magyarország – Lengyelország: 2-3

PicMonkey Collage lányok

Kapitány értékelése:

Fiú csapatunk a várakozásokat bőven felülteljesítve negyedik helyezést ért el (soha nem álltunk még ilyen közel az éremszerzéshez, azonos pontszámmal és azonos számú mérkőzés győzelemmel, az egymás elleni eredmény döntött.) Gratulálok a csapat minden játékosának.

PicMonkey Collage 04

Ahogy nyilatkoztam a torna elején, az egész csapatra igaz, de különösen a lányokra, hogy egy teljesen megújult kerettel vágtunk neki a 2016-os EOHT megmérettetésnek. Tóth Maya szépen teljesített, Czernecki Laura is hozta a tőle elvárhatót, és az újoncok részéről is voltak biztató jelek. Úgy gondolom, hogy jövőre nagyobb eséllyel fogják felvenni a versenyt, a részvevő országok csapataival.

2016-os EOHT-n egyénenként elért pontszámok

Fiúk:

Greff Bálint 4 pont

Závaczki Bálint 3 pont

Holló Zsombor 3 pont

Rózsa Dániel 2 pont

Kötél Bence 1 pont

Bertényi Bence 1 pont

Lányok:

Tóth Maya Napsugár 3 pont

Czernecki Laura Panna 1.5pont

Hoffman Gréta 0 pont

Jaczkovics Emma 0 pont

Jancsik Renáta 0 pont

Kiss Polett Karolina 0 pont

fff

Győzelem a lengyelek ellen

2016. április 23.

Az Ausztria elleni bravúr közeli teljesítmény szombaton a lengyelek ellen már győzelemmé változott. Pénteken Greff Bálint a 19. szakaszon még kikapott az osztrák ellenfele ellen, ma azonban a 19-es szakaszon nagyobb szerencsénk volt, hiszen Rózsa Dániel – Kötél Bence győzött a lengyel párossal szemben. Závaczki Bálint és Greff Bálint a 17-es szakaszon nyerték meg mérkőzésüket. Végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak. Holló Zsombor pedig már a 16-os szakaszon kezet adott ellenfelének.

 

A magyar fiú csapat legjobb játékát nyújtva a tornán megszerezte első győzelmét.

Eredmények

1up        Rózsa Dániel-Kötél Bence – Bialy M.-Koyana-Puchalski A.

Bertényi Bence – Kniaginin Mikolaj                                                       9/7

3/2         Holló Zsombor – Bargenda Konrad

2/1         Závaczki Bálint – Kowalski Filip

3/1         Greff Bálint – Horst Bruno

Magyarország – Lengyelország: 4-1

A záró napon a fiúk Szlovákia, míg a lányok Lengyelország válogatottjával mérkőznek.

PicMonkey Collage csop

Fiúk: bravúrközelben, lányok: vállalható vereség

2016. április 22.

“A mai napon egy-egy mérkőzés várt ránk. A fiúk reggel az osztrák csapat ellen játszottak, míg a lányok a délután folyamán Szlovákia legjobbjaival mérték össze tudásukat. Hasonlóan a tegnapi naphoz, ellenfeleink jelen pillanatban jóval nagyobb játékerőt képviseltek, így a pontszerzés igazi bravúrnak számított. A fiúk részéről Závaczki Bálint és Holló Zsombor is kiváló játékával győzte le ellenfelét, míg a torna eddigi húzóembere, Greff Bálint, az első 9 szakasz utáni -4-es állásból sikerült egyenlítenie és csak a play-off 1 szakaszán maradt alul ellenfelével szemben. Így a vége 3-2 lett az osztrák csapatnak.

PicMonkey Collage 3

A lányok részéről, ahogy az várható volt a két legnagyobb rutinnal rendelkező játékosunk hozott pontot. Tóth Maya, hasonlóan a cseh lány elleni játékához, magabiztosan játszva őrölte fel ellenfelét. Czernecki Laura végig kiélezett küzdelemben és nagy csatában végül felezte a mérkőzését. Így lányaink 3.5-1.5 arányban maradtak alul a szlovák csapattal szemben.” -értékelte Böndicz Gergő a második versenynap eredményét.

PicMonkey Collage 2

Eredmények
Fiúk:
Bertényi Bence-Kötél Bence – Nicki Schader-Lennart Wieser 2/1
1/0 Závaczki Bálint – Leon Painsi
1/0 Holló Zsombor – Christoph Bleier
Rózsa Dániel – Namu Sarmini 5/4
Greff Bálint – Dominic Schneider 1up
Magyarország – Ausztria: 2-3

Lányok:
Hoffman Gréta-Jaczkovics Emma – Zachoravska Tonka-Krnácová Viktória 9/8
Jancsik Renáta – Dobiásová Ema 5/3
Kiss Polett Karolina – Cicová Tána 5/4
3/2 Tóth Maya – Drocárova Katka
AS Czernecki Laura – Vavrová Miska AS
Magyarország – Szlovákia: 1.5-3.5

Szombat reggel a fiúk Lengyelország ellen mérkőznek, a lányok pedig a fiúknak fognak caddie-zni. (A szünet oka, hogy a lányoknál 5, míg a fiúknál 6 csapat van).

 PicMonkey Collage

Helytállás egy új csapattal

2016.április 21.

“Ahogy már korábban említettem, egy teljesen új csapattal vágtunk neki az idei EOHT-nak. Célunk a tapasztalatszerzés és az új játékosok beépítése ezen a tornán. A mai napon két mérkőzés várt ránk. Reggel Szlovénia, délután Csehország válogatottjaival játszottak a lányok és a fiúk egyaránt. Az ellenfelekről általánosságban elmondható, hogy jelen pillanatban jóval nagyobb játékerőt képviselnek, így egy 17-18. szakaszig elvitt meccs, vagy pontszerzés igazi bravúrnak számított.
Pontszerzésből Greff Bálint vette ki a részét leginkább. Délelőtt Bertényi Bencével tudtak nyerni foursome játékformában szlovén ellenfeleikkel szemben, majd Bálint délután single matchplay-ben nyert a cseh játékossal szemben. Fiúknál a délelőtt folyamán még Rózsa Dániel ért el fél pontot, aki vesztett helyzetből felállva döntetlenre hozta játékát.
Lányoknál pontot sajnos csak Tóth Maya tudott szerezni a második mérkőzésén, a cseh ellenfelével szemben. A délelőtti mérkőzésből Hoffman Grétát lehet kiemelni, aki újoncként a 16. szakaszig vitte el a saját játékát.” – számolt be Böndicz Gergő az EOHT első versenynapjáról.

Eredmények
Lányok:
Kiss Polett Karolina-Jaczkovics Emma – Zeleznikar T.- Jernejcic H. 7/5
Hoffman Gréta – Babnik P. 3/2
Czernecki Laura – Jecnik L. 7/5
Jancsik Renáta – Obersnel V. 9/8
Tóth Maya – Fric I. 4/3
Magyarország – Szlovénia: 0-5

6/4 Vahalová A. – Chlostová T. – Jancsik Renáta- Jaczkovics Emma
8/6 Sasynová T. – Kiss Polett Karolina
8/7 Kuzelohová – Hoffman Gréta
6/5 Macková – Czernecki Laura
Krnovská – Tóth Maya 3/2
Csehország – Magyarország: 4-1

Fiúk
1/0 Bertényi Bence – Greff Bálint – Potocar V. – Burzelca K.
Závaczki Bálint – Goric U. 6/5
Kötél Bence – Pogorelcnyi H. N 5/3
Rózsa Dániel – Kafol A. AS
Holló Zsombor – Stirn G. P 4/2
Magyarország – Szlovénia: 1.5-3.5

2/1 Jakubcik – Balatka- Kötél Bence – Holló Zsombor
6/5 Pavelka – Rózsa Dániel
6/5 Hruby – Bertényi Bence
3/1 Janda – Závaczki Bálint
Srb – Greff Bálint 4/3
Csehország – Magyarország: 4-1

Holnap reggel a fiúk Ausztria, míg délután a lányok Szlovákia válogatottjaival mérik össze tudásukat.

Rajtra készen…hole in one a második gyakorlónapon

2016.április 20.

Túl vagyunk a második napi gyakorló körön is. Ma a pálya második kilenc szakaszát játszottuk le. Ez, az első kilenccel szemben szintkülönbségekkel tarkított. A mai nap ezen felül tartogatott egy rendkívüli ütést, amit Závaczki Bálint „szállított”. A pálya 14. par3-as szakaszán szembeszélben 164 méterről egy ötös vassal Hole in one-t ütött. Gratulálunk neki és reméljük ez a jó formája a hét további részére is kitart.
Holnap mind a lányok, mind a fiúk két kört játszanak. Reggel 8.05-kor a lányok kezdenek, majd őket követik a fiúk 8.40-től Szlovénia ellen. A délutáni körök 13.30-tól kezdődnek szintén a lányoknak, majd a fiúk zárják a napot 14.05 –ös indulással Csehország válogatottja ellen.

Závaczky

2016.04.19.

Második alkalommal ad otthont Szlovákia az ifjú golf reménységek tornájának, miután 2016. április 21-24. között, Skalicán kerül sor a IV. Európai Olimpiai Reménységek Tornájára. A négy napos versenyen hat ország junior csapata méri össze erejét, hogy megszerezze az Európai Golf Szövetség rangos díját. A magyar csapat számos újonccal vág neki a tornának, azonban a csapat fő célja ezúttal, hogy tapasztalatot gyűjtsön a nemzetközi mezőnyben és megtanuljon megbirkózni a több napos versenysorozat feszültségével. A magyar válogatottat tizenkét junior golfozó képviseli.

Lány csapat
Czernecki Laura Panna, Hoffman Gréta, Jaczkovics Emma Éva, Jancsik Renáta, Kiss Polett Karolina, Tóth Maya Napsugár
Fiú csapat
Bertényi Bence, Greff Bálint, Holló Zsombor Péter, Kötél Bence, Rózsa Dániel, Závaczki Bálint

„A válogatott kedden, az első gyakorlónapon már megismerhette a pálya első kilenc szakaszát. Ezeken a szakaszokon nagyon kevés a fa, teljesen sík a terület, ami jelentősen befolyásolja a játékot, ráadásul erős szél is fújt. A szezon kezdetén a green-ek meglehetősen rossz állapotban vannak. Az időjárás az egész torna idején szeles lesz, kissé hűvös, 15-16 fok között várható, de péntekre és szombatra esőt is jeleznek.” – összegezte Böndicz Gergő, a szövetségi kapitány első benyomásait, aki Ács-Gergely Virággal, a kapitány asszisztensével együtt vezeti a csapatot.

„Azt várom, hogy a válogatott régebbi tagjai, Tóth Maya, Czernecki Laura, Greff Bálint, Holló Zsombor és Rózsa Dániel segítsék az újonnan érkező csapattagokat az első válogatott versenyükön, az eredmény centrikus részvétel helyett pedig sokkal inkább a tanulást, a csapat építését, a tapasztalatszerzést tartom szem előtt. A magyarok mellett a cseh, a lengyel, a szlovák, a szlovén és az osztrák csapatban is sok az újonc, ezért jelenleg nehéz az erőviszonyokat felmérni. Holnap mindenestre újabb gyakorló nap következik, ezúttal a pálya második szakaszán, este pedig ünnepélyes megnyitóval fejeződik majd be a nap.” – fejezte be Böndicz Gergő az verseny latolgatását.

aaa

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA