Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2015. október 10. Magyar – Szerb Match Play Bajnokság

Magyar győzelem a Magyarország – Szerbia mérkőzésen

Különlegesre, két naposról egy napos viadalra sikeredett a 2015. október 10-én, a Pannonia Golf & Country Clubban rendezett magyar- szerb match play verseny. A vasárnapra várható hideg, szeles időjárás és a zuhogó eső miatt – szerb kérésre -, a szombaton lejátszott első kör után, még kilenc szakaszon mérkőztek végül a magyar játékosok a foursome játékformában lebonyolított versenyen. Azonban nem minden flight ért el a kilencedik lyukig a sötétedés előtt.Ezek után lássuk az eredményeket.
A lányok mezőnyében Czernecki Laura és Szabó Antónia párosa egy pillanatig sem hagyott kétséget, hogy ki nyeri ezt a találkozót, a 13-as szakaszon nyerték meg a mérkőzést (6&5).Paál Julianna sérüléséből felépülve, koncentrált, jó játékkal nyerte meg az összecsapást (6&5). Briglovics Boróka kiegyensúlyozott, jó játékkal nyerte meg a találkozót, a 15. szakszon diadalmaskodott (4&3). Tóth MayaNapsugár magabiztosan, jól játszott és a 16. szakasz után, győztesen fogott kezet ellenfelével (3&2). Vadkerti Adél bizonytalanul kezdett az első kilencen. Ellenfele három ponttal vezetett, de Adél klasszisát bizonyítva megfordította az eredményt és 2&1-re nyert. Ezekkel az eredményekkel a lány csapatunk 5-0 összesítéssel nyerte a találkozót.

A fiúknál Rózsa Dávid folytatta az utóbbi hetek remek sorozatát. Kitűnő játékkal a 13. szakaszon döntötte el a mérkőzést (6&5). Holló Zsombor és Rózsa Dániel
izgalmas mérkőzésen, a 9. szakaszon átvették a vezetést és a 17. szakaszon megnyerték a meccsüket (2&1). Csiki Péter nagy csatát vívott ellenfelével és az utolsó lyukon sikerült egyenlítenie, ezzel felezni a játékát (AS). Greff Bálint szoros összecsapáson a 18. szakaszon sem dőlt el a mérkőzés, így itt is felezésre került sor(AS). Závaczki Bálint örömteli tény, hogy visszatért a válogatottba. Izgalmas mérkőzésen, az utolsó szakaszon maradt alul idősebb ellenfelével szemben és ezzel a fiú csapatunk 3-2-es összesítéssel nyerte a mérkőzést.

A foursome összecsapás eredménye 9 lyukon:

Czernecki Laura – Szabó Antónia
A délelőtti körhöz hasonlóan jól játszottak és a 6 szakaszon eldöntötték a meccset.

Briglovics Boróka – Vadkerti Adél lány csapatunk két legjobb játékosa esélyt sem adva ellenfelének a hatodik szakaszon győzelemmel fejezte be a találkozót.

Paál Julianna – Tóth Maya
Nagy küzdelemben a 9. szakaszon döntötték el a maguk javára a mérkőzést.

Holló Zsombor – Rózsa Dániel
Izgalmas csatában, a kilences szakaszon sikerült legyőzni ellenfelüket.

Greff Bálint – Závaczki Bálint és Csiki Péter – Rózsa Dávid párosok az ötödik, illetve a negyedik szakasznál nem jutott tovább a sötétedés miatt. Ahol döntetlenre és -1-re állt a találkozójuk.

“A szezon vége felé is fontos, hogy játékosaimnál a versenyhelyzet, a nyomás, az adrenalin szint fent maradjon, ezért hasznosnak ítélem meg ezeket az összecsapásokat, így a következő magyar- orosz barátságos match play mérkőzést is október végén. “- értékelte Böndicz Gergő a találkozón elért eredményeket.

a01

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA