Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2015. június 5-7. – Román Amatőr Nyílt Bajnokság

Szépen búcsúztunk a Román Open-től – Rózsa Dani remek játéka

A Román Nyílt Bajnokság utolsó napjára is maradt kihívás. A mezőny egy része és a mieink is gyomorrontással vágtak neki a záró fordulónak. Ennek ellenére a harmadik napon nyújtottuk a legjobb játékot. – számolt be Böndicz Gergő, szövetségi kapitány.

Sem játékosként, sem szövetségi kapitányként nem láttam még ilyen pályát, ahol minden szakaszon döntött fairway-ek és komoly szintkülönbségek voltak. Az egyetlen sík rész a szakaszokon az elütő volt. Ebből fakadóan játékosaim számára ez extrém kihívást jelentett. Ennek figyelembevételével értékelem a teljesítményeket.

Ifj. Csiki Péter jó formában érkezett Romániába, kiegyensúlyozottan játszott, a magyar különítmény legeredményesebb játékosa volt. Sokat fejlődött a tavalyi évhez képest, a hatodik helyen végzett.

Rózsa Dávid sajnos már az első kör elején megsérült, ez kihatott a teljesítményére, de nagy akaraterővel végigjátszotta a versenyt és a harmadik napon a magyar csapat legjobb score-ját érte el. A nyolcadik helyen végzett.

Rózsa Dani fejlődését látva sokra viheti még. Már az első két nap sem technikai, hanem döntésekből fakadó hibák voltak a játékában. A harmadik napra összeállt a játéka és remek teljesítményt nyújtva élete első single score-ját játszotta a nemzetközi tornán. Végül együttállásos 9. helyen végzett.

 

 

20150603_124647-20150606-185645359(1)

Bíztató kezdés a Román Bajnokságon

2015.06.06.

A Román Golf Szövetség meghívására érkezett a Hopes Trophy csapat három játékosa a Román Nyílt Bajnokságra. Sportdiplomáciai sikerként könyvelhető el, hogy a szerb és orosz szövetségekhez hasonlóan, a Román Golf Szövetséggel is létrejött egy megállapodás, amelynek keretei között egy barátságos match play versenyen mérkőzik meg a két ország válogatottja oda-vissza alapon, talán még az év folyamán.

Brassó és Bukarest között, a Kárpátok lábánál található az események helyt adó Lac de Verde 9 szakaszos pálya. A pálya vonalvezetését tekintve folyamatos szintkülönbségek és döntött fairway-ek nehezítik a játékot. Először viccesnek tűnt, hogy „A szintkülönbségek miatt a trolley-zás kivitelezhetetlen, ezért ide már nem elég caddie, ide sherpa kell” – idézve egy klubtagot. Ez utóbbi nem is lett olyan vicces, mert a „csomagcipelők” ott várták az indulókat az elütés előtt. A fent említett hegyi golfozáshoz, a folyamatosan változó irányú, erős szél társult.

Csiki Péter jó formában érkezett a Román Nyílt Bajnokságra. Első napon még kicsit döcögősen ment, a második napon azonban már biztatóbb teljesítményt nyújtott. Játéka különösen a második kilencre stabilizálódott, ahol is két birdie-vel fejezte be játékát, így optimistán várjuk a harmadik napot.
Csiki Péter: „ Nagy szintkülönbségek, szűk fairway-ek és kis méretű greenek jellemzik a pályát. Ezeket figyelembe véve, az eddigi teljesítményemmel közepesen vagyok elégedett. Bizakodóan tekintek a záró napra, ahol is a dobogó elérését tűztem ki célul.”
Ütésszám: +12, +10

Rózsa Dávid a második flight-ban indulva sajnos már az elején megsérült (kőbe ütve csuklója és válla sérült meg). Sokáig kérdéses volt a mai napi játéka is, de akarata rajthoz állította és holnap is ezt tervezi. Ez azonban a tegnapi és mai játékára is nagyban kihatott.
Rózsa Dávid: „Az EOHT jól ment a játék. Sajnos azóta nem igazán találom önmagam. Ezzel a sérüléssel most még szerencsém sem volt. Hazamegyünk és kielemezzük az utóbbi időszak hibáit, amit nem a külső körülményekben fogunk keresni. A jövő heti vizsgáimat követően, teljes mértékben a golffal fogok foglalkozni, szeretném újból megízlelni a siker ízét.”
Ütésszám: +20, +16

Rózsa Dánielnek, ha nem lett volna caddie-je, akkor az is kétségessé válik, hogy el tud-e indulni a versenyen, mert a hegyi terepen nem tudja végig cipelni a bag-jét. Biztatóan kezdte az első napot, de a rossz ütőválasztás miatt elrontotta az utolsó három szakaszt. A második napot még biztatóbban kezdte, 11 szakasz után +6-ban állt kettő birdie-vel, a végén +16-val jött le.
Rózsa Dániel: „+10 körüli eredményt tűztem ki célul magamnak, amit úgy gondolom, hogy az elkövetett hibáim kijavításával holnap el is tudok érni.”
Ütésszám: +21, +16

A záró napot megelőzően, a versenyt az olasz D’avanzo Andrea vezeti összesített +9 ütésszámmal, míg játékosaink ifj. Csiki Péter a 6., Rózsa Dávid a 10. és Rózsa Dániel együttállásban 11. helyen áll – számolt be Böndicz Gergő, a csapat kapitánya az első nap eseményeiről.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA