Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2015. június 25-28. – Osztrák Junior Nyílt Bajnokság

Finálé az Osztrák Nyílt Bajnokságon

Összességben sikeres és eredményes versenynek értékelte Böndicz Gergely,a magyar junior válogatott szövetségi kapitánya Európa egyik legrangosabb junior bajnokságán való szereplésüket. A cut-ba kerülő versenyzők közül a fináléban Vadkerti Adél (+4) sokáig dobogó esélyes volt, azonban az utolsó három szakaszon apróbb hibákat vétett, ami elég volt ahhoz, hogy lecsússzon a dobogóról és végül az U18 kategória T5. helyén végezzen. Adélhoz hasonlóan Briglovics Boróka (+7) sem tudott az utolsó napon kellően koncentrálni a játékra, ezért a 9. helyet tudta megszerezni. Csányi Olivér (+11) célját elérte, sikerült a cut-ba jutni, azonban az utolsó napra elfáradt és így a T19. helyen ért célba.

Böndicz Gergely megítélése szerint Vadkerti Adél és Briglovics Boróka Európa bármely junior versenyén eredményesen megállja már a helyét és az élmezőnyben tud végezni, amely az edzői munka mellett a Magyar Golf Szövetség következetes versenyeztetési programjának köszönhető.  A szövetségi kapitány a junior válogatott tagjai mellett  gratulált a Európai Olimpia Reménységek Tornáján a válogatottban már bemutatkozott és az U12 kategóriában első helyen végzett Kötél Bencének valamint az U14 kategóriában T3. helyet megszerző Závaczki Bálintnak, akik mint ismeretes, idén különböző okok miatt lemondták a válogatottságot, ezért egyéni indulóként vágtak neki a nyílt bajnokságnak, azonban a jövő évben remélem, hogy számíthatok rájuk. Nem a junior válogatottal versenyzett Greff Bálint és Holló Zsombor sem, mert a jövő heti Young Master-en történő indulásuk miatt nekik nem javasoltam  az Osztrák Junior Bajnokságon való indulásukat…

IMAG5022IMAG5014 (1)

 

 

 

aaa

2015.07.17.

Az Osztrák Junior Nyílt Bajnokság második napján Briglovics Borókának, Vadkerti Adélnak és Csányi Olivérnek sikerült a bravúr: beverekedni magukat a juniorok cut-mezőnyébe. 

Briglovics Boróka +2-vel még a tegnapi naphoz képest is jobb játékkal rukkolt elő, Vadkerti Adél (+6) pedig egy hajszállal ugyan gyengébben teljesített, de mindkettőjük számára reális az esély, hogy dobogóra álljanak. Csányi Olivér +8 score-ral ugyan közepes teljesítményt nyújtott, de a tegnapi remek játéka a cut-ba repítette.

Rózsa Dávid (+8) a 15. szakasznál ugyan még +2-ben állt és ez elég lett volna a cut-ra, de egy quattro és egy dupla miatt sajnos elszalasztotta ezt az esélyt. Csiki Péter +11 a tegnap nyújtott teljesítményhez képest jobban játszott, de nem hozta a szezon első felében nyújtott formáját. Rózsa Dániel (+16) annak ellenére, hogy jó formában érkezett a versenyre, sajnos nem tudta hozni a formáját. Szabó Antónia (+10) mindkét napon jobban játszott a hcp-jénél, de az erős mezőnyben ez nem volt elég a cut-ba kerüléshez. Szemerey Lili (+15) tegnap jobban, ma rosszabbul teljesített, ezért neki sem sikerült a cut-ba jutni.

A fináléban Briglovics Boróka és Vadkerti Adél az U18 lány kategória utolsó flight-jában 8.40-kor, míg Csányi Olivér 10.20-kor áll elütőre.

IMAG5011

2015.07.15.

Július 15-17. között, a Haugschlag-Waldviertel Golfclub pályáján rendezik az Osztrák Junior Nyílt Bajnokságot. Az év egyik legrangosabb osztrák junior versenyén erős hazai és nemzetköz mezőny indul, tíz nemzet 279 fiatal golfozója méri össze tudását U10-U21 kategóriákban. Az elmúlt évhez hasonlóan a magyar junior válogatott idén is indul a háromnapos versenyen, az U18-as kategóriában Briglovics Boróka, Szabó Antónia, Szemerey Lili, Vadkerti Adél, Csányi Olivér, Csiki Péter, Rózsa Dávid, U14 kategóriában pedig Rózsa Dániel versenyez.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA