Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2015. június 25-28. – Orosz Amatőr Nyílt Bajnokság

Briglovics Boróka dobogóra állhatott

Rózsa Csilla egy évvel ezelőtt még 2. helyezést ért el az Orosz Nyílt Bajnokságon, most Briglovics Boróka ismételte meg kis híján Csilla tavalyi bravúrját, mindössze az utolsó napi score-ja miatt kellett beérnie a harmadik hellyel.

Briglovics Boróka (+6) ugyan bizonytalanul kezdett, azonban az utolsó kilenc szakaszon sikerült stabilizálni játékát. „ Boldog vagyok, hogy a Litván Junior Open első helye után, az Orosz Nyílt Felnőtt Bajnokságon is dobogóra állhattam. Köszönöm a Magyar Golf Szövetségnek a sok versenyzési lehetőséget.”  – Női kategória 3. hely

Vadkerti Adélnek (+3) az esőszünet kifejezetten jót tett. „ Örülök, hogy a kihagyás után ismét nemzetközi versenyen vehettem részt és kifejezetten elégedett vagyok a harmadik napon nyújtott játékommal.”
Női kategória 5. hely

Csányi Olivér (+7) egy szakasz kivételével ma kiválóan játszott. „ Ahhoz, hogy nemzetközi versenyen dobogóra állhassak, és teljessé váljon a játékom, azokon az apróbb hibákon kell kijavítani, amelyek most is felszínre kerültek.” Férfi kategória 15. hely

Rózsa Dávid (+18) a záró napon mélyen tudása alatt játszott. „ Sajnos, ez nem az én versenyem, mint ahogy a szezon is közepesre sikeredett eddig. A július inkább edzésekkel, mint a versenyzéssel fog eltelni, ahhoz, hogy a szezon második felében több örömöm legyen.” Férfi kategória 25. hely

A négy naposra tervezett XXIV. Orosz Nyílt Bajnokság a mostoha időjárási körülmények miatt végül három naposra sikeredett. Játékosaim a profi elütőkről játszottak, aminek „díjazása” a magas playing-hcp volt. Briglovics Boróka folytatta a hagyományokat, Rózsa Csilla után ő is dobogós lett az orosz felnőtt mezőnyben. Vadkerti Adél kisebb kihagyás után, a záró napon utolérte magát és sikerült hoznia a régi formáját. Csányi Olivér stabilan játszott, az utolsó napon még nagyobb lehetőség kapujában is állt. Rózsa Dávidnak sajnos az utóbbi két hónap után a mostani versenyre sem állt össze játéka, de ez nála nem technikai kérdés, hanem „fejben dől el” – értékelte a csapat eredményeit Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya.

A XXIV. Orosz Nyílt Bajnokság végeredménye itt olvasható.

BB

IMAG4922

Esőnap

2015.06.27.

logo

Nem volt szerencséjük a szervezőknek és a versenyzőknek az Orosz Nyílt Bajnokság harmadik napján. A heves esőzések miatt a pálya annyira játszhatatlanná vált, hogy a versenyt szombaton el sem tudták kezdeni, a folytatást a szombatra meghirdetett tee time-ok szerint vasárnapra halasztották.

Boróka 01

Briglovics Boróka az élmezőnyben

2015.06.26.

Az Orosz Nyílt Bajnokság második napján kiegyensúlyozottabb játék mellett javultak a junior válogatott eredményei. Parádés teljesítményt nyújtott Briglovics Boróka, aki +2 score-ral zárta a második kört és ezzel együttállásban a harmadik helyről kezdheti a harmadik napot. Csányi Olivér (+10) megismételte az első nap eredményét,  az első kilenc szakaszon gyengébben (+9) játszott, majd második körben már hozta a formáját(+1). Rózsa Dávid (+11) nagyon rosszul kezdett, a hatos szakasz után +8-ra állt, majd a két tripla ellenére hcp-t javított. Vadkerti Adél (+12) egy kevésbé sikeres napot zárt, de Adélt ismerve várjuk a jobb folytatást.

A pénteki cut után, helyi idő szerint Briglovics Boróka 9:10 10. tee, Vadkerti Adél 9:30 10. tee, Rózsa Dávid 10:20 10. tee és Csányi Olivér 10:30 1. tee-n kezdik meg a játékot.

 

IMAG49192

Ismét orosz mezőnyben

2015.06.26.

title

A junior válogatott ismét a felnőtt orosz élmezőnnyel méri össze erejét, miután az elmúlt évhez hasonlóan, idén is részt vesz a június 25-28. között megrendezésre kerülő XXIV. Orosz Nyílt Bajnokságon. Tizenkét ország, 107 versenyzője állt az első napon az elütőhöz, köztük a magyar csapat golfozói, Briglovics Boróka, aki tavaly az előkelő 5. helyet szerezte meg, az idei Magyar Kupa-bajnok, Vadkerti Adél, a fiúktól pedig Csányi Olivér és Rózsa Dávid.

A szervezők nagy meglepetésre, a korábbi évek gyakorlatához képest, ezúttal az Agalarov Golf & Country Club profi elütőire vitték a játékot, de ezt a magas playing Hcp-pel kompenzálták (10, 9, 10, 11). Csütörtökön Briglovics Boróka (+7) jó formában kezdett, a régóta várt puttok a rendkívül gyors green-eken pedig végre bejöttek. Vadkerti Adél (+10) éppen csak felépült betegségéből, azonban így is sikerült megjátszani hcp-jét. Csányi Olivér (+11) játéka az első kilenc szakaszon nehezen indult, de a pálya hátralévő részén már kiegyensúlyozott eredményt tudott hozni. Rózsa Dávid (+14) hat lyuk után még parral zárt, a kilencedik szakaszt + 5-tel fejezte be, azonban a végére elfogyott a figyelme.

2014-ben a XXIII. Orosz Nyílt Bajnokságon Rózsa Csilla emlékezetes eredménnyel, a második helyen végzett a felnőtt női élmezőnyben.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA