Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2015. július 23 – 25. – European Young Masters

Fókuszban a European Young Masters

Véget ért a European Young Masters háromnapos versenye, azonban a tavalyi teljesítményünket, ahol öt ország válogatottját megelőzve a 22. helyen végeztünk, sajnos nem sikerült megismételni, idén be kellett érni a 25. hellyel. – értékelte Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya a magyar csapat eredményét. A fináléban Greff Bálint (+7) bizonytalanul kezdett, majd a pálya további részén stabilizálta játékát. Összteljesítménye az 55 fős mezőnyben az együttállásos 43. helyre volt elég. Tóth Mayának (+12) javult az előző napohoz képest a játéka, azonban a három napos összteljesítményében egyedül az első nap teljesítménye mutatkozott kimagaslónak. Az 54 lány között a 44. helyen végzett. Paál Julianna (+13)
ismét két teljesen ellentétes kilenc szakaszt produkált: az elsőt +13-ra, míg a másodikat 0-ra játszotta, amely az 54-es mezőnyben a 49. helyre volt elegendő. Holló Zsombor (+14) a harmadik napra elfáradt, nem tudta megismételni az első két nap kiegyensúlyozott teljesítményét, ezért az 55 fős mezőnyben a 48. lett.

4 év tapasztalatából mondhatom, hogy a single score átlag egy játékosnál a 40-50. hely közé elégséges. Ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, a három nap összteljesítményét, játékosonként +15-18 ütésszám közé kell szorítani. Mivel a magyar csapat 4 játékosából 3-nak, Tóth Mayának, Greff Bálintnak és Holló Zsombornak jövőre is komoly esélye van a svájci megmérettetésre, ezért a feladat nem lehetetlen. – összegezte Böndicz Gergő a csapat tornán nyújtott teljesítményét.

aaaaa
2015.07.24. 

A Young Masters második napján Holló Zsombor +7 score-ral továbbra is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és ezzel a fiúk között a T42. helyen áll. Greff Bálintnak (+8) is stabil volt a játéka, de ebben az erős mezőnyben, holnap neki is javítania kell, hogy a 45. helyről előbbre léphessen. Tóth Mayának (+15) nem sikerült a tegnapi kiegyensúlyozott játék folytatása, ezért a T41. helyre csúszott vissza. Paál Juliannának (+13) az első kilenc szakasz nem jött be, de végül három birdie-vel egy remek befejezést produkált és ezzel a T47.helyen végzett.

aaa

2015.07.23.

Elkezdődött a 2015-ös European Young Masters, a kontinens egyik legrangosabb fiú és lány csapatbajnoksága, amelyet ezúttal július 23-25. között, a Svájci Golf Szövetség rendezésében tartanak. A Golf Club du Domaine Impérial kihívásokkal tarkított, kiválóan előkészített pályáján 28 nemzet, köztük Magyarország juniorjai versenyeznek. A stroke play verseny három fordulója során az országok értékelését a négy játékos közül a legjobb három score adja.

A magyar színeket Tóth Maya Napsugár, Paál Julianna, Greff Bálint és Holló Zsombor alkotja.

LIVE SCORING
A nehéz mezőny ellenére is biztató kezdés az első napon – összegezte Böndicz Gergő, a csapat szövetségi kapitánya az első nap eredményeit.
Tóth Maya +3 score-ral, a csapat legfiatalabb játékosaként kiváló, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott (lány kategória T10. hely) Holló Zsombor (+6) kissé döcögősen kezdte az első 9 szakaszt, majd a pálya második felére stabilizálta a játékát (fiú kategória T37. hely). Greff Bálint (+7) hasonlóan vegyes teljesítményt nyújtott az első 9 szakaszon, majd ő is stabilizálta a játékát (fiú kategória T41. hely). Paál Julianna (+12) két szakaszt ugyan nagyon elrontott, de utána megfogta a score-ját (lány kategória T46. hely).

 

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA