Szövetségünk
az EGA és R&A tagja

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség Hungarian Golf Federation

2015. augusztus 20-23. – Lengyel Junior Bajnokság

Vadkerti Adél nyerte a Lengyel Junior Bajnokságot

Vadkerti adél

A Magyar Kupa győzelme után Vadkerti Adél ismét a dobogó legfelső fokára állhatott, miután a négy napos kiélezett küzdelem fináléjában megnyerte a Lengyel Junior Bajnokságot. Folytatódik Adél sikersorozata, hiszen – a Magyar Amatőr Bajnokságon, a hazai és az Orosz Junior Bajnokságon szerzett ezüstérem után – ezzel az eredménnyel junior pályafutásának egyik legnagyobb sikerét érte el.  Vadkerti Adél kemény csatasorozatban bizonyította, hogy ott a helye a legjobb juniorok nemzetközi  élvonalában.  Adélnak a döntőbe jutáshoz Polivchak Nicole-t kellett legyőzni, azonban végig magabiztosan játszott és végül a 16. szakaszon nyert. A délutáni döntőben Żrodowska Maria volt az ellenfele, aki három szakaszt követően eggyel vezetett, de Adél  nem engedte ki kezéből a vezetést, így teljesen megérdemelten nyerte meg a versenyt a 16.szakaszon.„Még fel sem tudtam dolgozni a sikert, annyira izgultam az utolsó mérkőzésen. Tegnap a második kör után nagyon elfáradtam, de ma éreztem, hogy jó formában vagyok és simán megverem az ellenfeleimet. Jól mentek a puttok,  Csányi Olivér caddie-zett nekem és  sokat segített olvasni a greent a putt-oknál.”- nyilatkozta Adél a díjátadó ünnepség után.

A teljes interjút augusztus 28-án, pénteken 21.15 órakor láthatják az M4 SPORT csatornán a Golf magazin soronkövetkező számában.

11951866_947523801979456_8184130203795903752_n

Adél és caddie-je, Csányi Olivér

Vadkerti Adél Összességében sikeresnek értékelem a lengyel versenyt. Vadkerti Adél első helye önmagáért beszél, Czernecki Laura cut-ba jutott és Rózsa Dávid is csak két ütéssel maradt le róla. – értékelte a lengyelországi versenyt Böndicz Gergő szövetségi kapitány.

VADKERTI ADÉL A FINÁLÉBAN

2015.augusztus 22.

Kemény nap várt a Magyar Kupa győztes Vadkerti Adélra, aki az első match play kört 8.30-kor kezdte és lehengerlő játékkal búcsúztatta Wiatr Aleksandrát a 12. szakaszon. Délután kettő órakor következett a nagyobb kihívás, hiszen kieséses formában zajlik a Lengyel Junior Nyílt Bajnokság match play versenye. Adél végig vezetett Horst Hanna előtt, ezzel a második kieséses kört is teljesítette, így megnyílt az út a fináléba.
Czernecki Laurára nehéz feladat hárult rá, mivel a stroke play verseny első helyezettjével, Dorota Zalewska-val játszott, akit nagy küzdelemre kényszerített, egészen a 15 szakaszig egyenrangú partnere tudott lenni ellenfelének, de legyőzni nem tudta.

EREDMÉNYEK

VADKERTI ADÉL ÉS CZERNECZKY LAURA A CUT-BAN

2015.augusztus 21.

Vadkerti Adél (+4) 4 bogey-val és 14 parral stabil teljesítmény nyújtott a második napon is. A 4. helyen került be a cut-ba, ezzel készülhet a match play napra.

aaa

Czernecki Laura (+15) az első kilenc szakaszt ugyan elizgulta (+12), de a pálya második felén már szépen játszott (+3). Ezzel az eredménnyel a 16. helyen sikerült kvalifikálnia magát a match play versenyre.

IMAG5244_1

Csányi Olivérnek (+9) sokat javult a játéka, de a cut-ba kerülés lehetősége sajnos az első napon ment el. Számára a verseny a 24. helyen ért véget.

Rózsa Dávid (+11) a tegnapival azonos eredményt produkált. Közel volt a cut-ba kerüléshez, két ütéssel maradt le róla. T18. helyen fejezte be a versenyt.

Rózsa Dániel egy balszerencsés mozdulat következtében térdsérülést szenvedett még a tegnapi napon, ami a mai napra tovább romlott, így feladni kényszerült a versenyt az 5. szakaszon.
11897170_1122246361137643_85519581_n (1)

Vadkerti Adél a lengyel mezőnyben is az élen

2015.augusztus 20.

A Lengyel Golf Szövetség rendezésében augusztus 20-23. között rendezik a Poznantól 120 kilométerre található Kalinowe Pola Golf Clubban a XXI. Lengyel Junior Bajnokságot. A magyar színeket Czerneczki Laura, Vadkerti Adél, Csányi Olivér, Rózsa Dávid és Rózsa Dániel képviseli.

A több mint 100 golfozó, a háromnapos verseny során először két stroke play napon méri össze tudását. A cut után két match play nap következik, ahol fiú és lány kategóriában is már csak a legjobb 16-16 játékos folytathatja a versenyt, kieséses alapon. Az 1997 és 2002 között született fiúk a fehér elütőről (közel 6500m), még a lányok ugyan ebben a korosztályban a kék elütőről játszanak. A rendkívül technikás pályán szeles időben került sor az első fordulóra.

Vadkerti Adél (+3) jól kezdett, ezzel együttállásban a 2. helyen zárt, ezért jó eséllyel indul a cut-ba kerülésért. Rózsa Dávid (+11) valamivel hcp-je felett játszott, kategóriájában a cut határán áll (T16.). Czernecki Laura ( +13) kellemes meglepetésként biztatóan kezdett, így sikerült a cut-on belülre kerülni (T15.). Csányi Olivér (+18) sajnos tudása alatt játszott, azonban reméljük, a következő körben javítani tud eredményén. Rózsa Dánielnek (+23) az Orosz Junior Bajnoksághoz hasonlóan nagy kihívást jelentett a fehér elütőről játszani, azonban az ilyen nehézségű pályákon szerzett tapasztalat viszi előre játékát.

Vissza
Köszönet a Magyar Golf Szövetség támogatóinak
Gyémánt fokozatú támogatónk
OTP Bank
Arany fokozatú támogatóink
Audi R and A Magyar Olimpiai Bizottság
Technológiai Partnerünk
T-Systems
Ezüst fokozatú Támogatóink
Alpiq Exim Groupama Biztosító Samsung
Ásványvíz és üdítőital szállító partnerünk
Szigetközi Friss Víz
Szakmai Támogatónk
Mercedes-Benz Titleist
Médiatámogatóink
M4 Sport Republic Group MTVA